Inspirit Music Labelnight @ Mazzo - Adam, 21 mei

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Inspirit Music: Dieper dan diep ...


Een feestje geven kunnen we allemaal wel. We boeken een paar bekende DJ's, stoppen ze in een passende locatie en het feest is geboren. Alleen neemt de echte muziekliefhebber daar al tijden geen genoegen meer mee. Om die tevreden te stellen is het vooral belangrijk dat er een muzikaal gewaagde line-up gepresenteerd wordt met nieuw DJ-en producerstalent. Dat was vorige week vrijdag in de Amsterdamse club Mazzo het geval.

Tekst: Laura de Haan
Foto's: Olaf Boswijk


Liefhebbers van de diepere housesound kunnen voortaan hun hart ophalen bij de Inspirit Music avonden. Afgelopen vrijdag 21 mei werd in de Mazzo de tweede editie gegeven in club Mazzo. Naast resident dj b-ART had de organisatie gekozen voor de DJ/producer Jimpster (baas van Freerange records en toetsenist van live-band The Bays) en de uit Denemarken afkomstige DJ T.O.M. en Trentemoller (live). Op resident dj b-Art na, hadden ze nog niet eerder in Nederland opgetreden.



Amsterdammer b-ART mocht de avond openen, en deed dat op aanstekelijke wijze. Aan zijn set was al duidelijk te horen dat het er vanavond steviger en dieper aan toe zou gaan in vergelijking met de eerste editie. B-ART zette een goede bumpy deephouse set neer die gelijk zorgde voor een volle dansvloer. Jimpster nam het goed van hem over en zette ook een goede set neer, al misten zijn set de nodige hoogtepunten en dynamiek.



De uit Manchester afkomstige Jamie Odell is oprichter van het Engelse Freerange Records. De 'leading figure of the nu-jazz scene', zoals deze man ook wel genoemd wordt, produceert al enige jaren onder de naam Jimpster en Audiomontage. Zijn producties zijn voornamelijk electronic jazz georienteerd, maar hij kan ook uitstekend uit de voeten met genres als electro, deephouse en stevigere house. Daarnaast is hij toetsenist van de Engelse live-band The Bays, deze zomer te zien op Lowlands.



Rond de klok van drie was het tijd voor DJ T.O.M. en producer Trentemoller live achter zijn synthesizers en effectmachines. Anders Trentemoller mocht afgelopen februari een award voor 'Up Front Release of the Year' in ontvangst nemen tijdens de Danish DJ Awards. DJ Steve Bug (eigenaar van de Duitse labels Dessous en Pokerflat) vond zijn track 'Le champagne' (op Naked Music) de beste release van 2003.
Afgelopen vrijdag wisten Trentemoller en zijn DJ-partner op een uitstekende wijze stijlen als electro, funk, deep tech-house samen te smelten tot een energierijk en funky geheel.


Trentemoller nam zelf niet plaats achter de draaitafels maar liet dit over aan DJ T.O.M. (Thomas van Rosen), resident van de prestigieuze club Vega in Kopenhagen en presentator van een radioshow op de Deense publieke radio. Terwijl T.O.M. continue druk bezig was met zijn platen, CD-R's en scratch kunsten, zorgde Trentemoller voor de special effects. Classics als Aril Brikha's 'Art of Vengeance' en Lil' Louis 'French Kiss' maar ook Josh Wink's 'Oakish' wist hij met zijn synthesizers een net iets andere 'freaky' sound mee te geven. Hoewel het duo niet de aandacht kreeg die het verdiende, wisten zij toch tot het laatste moment het publiek aan het dansen te houden. De vrij stevige sound die zij ten gehore brachten zou met gemak in een grotere locatie of zelfs op een festival gedraaid kunnen worden.


Wat de volgende Inspirit Music Label Night zal brengen, is nog niet bekend. Ongetwijfeld weer twee internationale DJ/producer talenten die nog niet eerder in Nederland te bewonderen zijn geweest. Wellicht dat Inspirit deze zomer de Nederlandse stranden zal aandoen met de meer sexy deephouse van het label, om vervolgens na de zomer de clubs weer te bestormen met de meer stoere sound die ze na vrijdag ook blijkbaar prima beheersen.

Houd Inspirit Music of ons in de gaten voor de updates

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws