Traffic @ Melkweg, A'dam - 14 mei

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Sfeer soms ver te zoeken


Zoals gebruikelijk boekt de organisatie van Traffic onbekend producerend talent. Wat de afgelopen edities opviel, is dat ze vertrouwen hebben in de Spaanse en Oost-Europese sound. Na de succesvolle sessies van Rumenige & Loktibrada, Oscar Mulero en Christian Wunsch waren vrijdag Exium en Dash & Dry te gast in de Melkweg.

Tekst: Iddo
Foto's: Hein

Traffic is een avond zonder poespas. De muziek staat op de eerste plaats en dat lijken de bezoekers te begrijpen. Veel mensen weten dan ook bij voorbaat al wat het programma te bieden heeft en bespreken de artiesten op verschillende forums. Positief waren veel mensen over de boeking van Tresor residenst Dash & Dry. Over Exium was een stuk minder bekend, alleen dat zijn producties erg goed moeten zijn.


Skils draaide met zijn mooie platencollectie een prima set en was daarmee een uitstekende opwarmer. Jammer genoeg leek het niet echt druk te worden want de dansvloer was op dat moment nog maar half gevuld. Gelukkig waren er nog veel mensen in het cafe aan het borrelen waardoor dit niet de tendens van de avond zou worden.


Later dan verwacht begon het Spaanse Duo Exium. Exium bestaat uit de heren Valentin Corujo en Hector Sandoval. Ze hebben inmiddels werk uitgebracht op de labels Zet, Tsunami en Warm-up en zijn daardoor een belangrijk team in het Spaanse technocircuit. Ze treden dan ook geregeld op met Angel Molina, Oscar Mulero, Reeko en Christian Wunsch. Hun optreden tijdens Traffic was een aangename verrassing. Alhoewel het een gejaagde indruk maakte en de bezoekers er even aan moesten wennen, kregen we de typerende Spaanse off-beat te horen. Spanning en diversiteit waren daarin aanwezig door de mooie soundscapes en vreemde samples.




De rest van de nacht mochten Dash & Dry invullen. Alhoewel ze geregeld solo optreden, zijn ze vooral bekend als duo. In de Tresor zijn de Berlijnse dj's vaak te vinden, maar ook op de festivals draaien ze met veel plezier. Muzikaal gezien staan ze bekend om de Tresor sound, die bestaat uit duistere klanken met zware bassen, off-beat, minimal en Detroittechno. Ze draaiden in de oude zaal van de Melkweg fascinerende platen, maar mixtechnisch was het helaas belabberd. Een dj heeft als taak vloeiende overgangen te realiseren, maar zij weken daar jammer genoeg sterk van af. Gelukkig ging in het laatste uur alles beter en kwam de Tresor spirit naar boven. Wel jammer van de lage opkomst die ervoor zorgde dat het anders was dan normaal, en de gebruikelijke uitbundige sfeer soms ver te zoeken was.

Traffic

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws