High Tech Soul Machine @ Off_Corso, 20 mrt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Dimitri laat machine op volle toeren draaien


Eind jaren negentig was de eenheid in het Nederlandse uitgaansleven nog ver te zoeken. Terwijl in Amsterdam voornamelijk mellowhouse werd omarmd, associeerde de gemiddelde Rotterdammer zich eerder met het harde geluid van hardcore. Het was de tijd dat discotheek Parkzicht fungeerde als uitvalsbasis van Paul Holy Noise Elstak. In die andere stad was het juist Dimitri die met zijn residentie in de RoXY de klok sloeg. Het leek de gabbers geen moment aan inspiratie te ontbreken wanneer de zoveelste persiflage werd gemaakt om de hoofdstedelijke voorman te kijk te zetten.

Tekst: Robin
Foto's: Wesley en Robin




Het is daarom misschien niet verwonderlijk dat het lang heeft geduurd voordat Dimitri de havenstad weer eens aandeed. Nota bene onder de naam waarmee hij in Amsterdam zijn hoogtijdagen vierde, kreeg Off_Corso de eer om de meester in huis te halen. Zo diende the Night of the High Tech Soul Movement als generale repetitie voor wat zou resulteren in een terugkerende avond op zaterdag. Sinds het afscheid van ON is er aan de Kruiskade immers ruimte genoeg voor nieuwe concepten. Zaterdag 20 maart was het aan High Tech Soul Machine de beurt om als zelfstandige avond haar debuut te maken.



Voordat Dimitri zijn opwachting zou maken, mocht DJ Koenie het spits afbijten. Naast deejay is Koen van Immerseel ook actief als producer en labelbaas. Telkens staat hij garant voor een mix van deephouse, funk en techhouse, die over de hele wereld gretig aftrek vindt. Als producer verwierf Koenie internationaal bekendheid met het project Mayaku. Samen met zijn pupillen Rubba J en Marius bestormt deze driemanformatie sinds 1999 de dancecharts met eigen producties en semi live acts. Verder is Van Immerseel oprichter van labels als Wonka en de drijvende kracht achter het beroemde WGW-label.





Jammer genoeg viel Koenie lange tijd een halfvolle dansvloer ten deel. Even moet de Belg hebben teruggedacht aan de dagen dat hij zich voor een handjevol gezinsleden uitsloofde op zijn zolderkamer. Als door de cannabis overvallen, kregen de aanwezigen hun lichaam met de beste wil niet in beweging. Aan onze alom gerespecteerde zuiderbuur kan het niet gelegen hebben; onverstoorbaar presenteerde de oude rot een voor hem zo kenmerkende set. Toch zou het tot diep in de nacht duren voordat er eindelijk een beetje leven in de brouwerij te bespeuren was.



Terwijl menigeen de kosten van het entreebewijs nog eens in overweging nam, maakte Dimitri zich achter de coulissen op voor een moeilijke opgave. De inmiddels 37-jarige Amsterdammer had de draaitafels nog niet aangeraakt of het bedrukte sentiment maakte al plaats voor hoopvol enthousiasme. Zelfs de bijna makke kuddedieren, die zich op de hogergelegen plateaus in alle rust hadden verschanst, kwamen langzamerhand tot ontwaken. Dimitri pakte dan ook meteen groots uit om de avond te redden. Als donderslagen bij heldere hemel knalden plotseling de beats door het voormalige Corso Cinema.




Ondertussen wisten Andre Dadi en Eric Danz Da Denz zich in de lounge regelmatig te verheugen op toevallige toehoorders die net een toiletbezoek hadden afgelegd. Het optreden van respectievelijk the Godfather of Funk en the Gloryday Nighttown Musictherapist was beslist een beter lot waardig. Dimitri was duidelijk de grote publiekstrekker van de avond. De hunkerende bezoeker werd door hem getrakteerd op stevige vierkwartsmaten vergezeld van soulvolle strings en zoete vocalen. Zo werd het toch nog gezellig tijdens de eerste editie van High Tech Soul Machine in Off_Corso. Dimi heeft met zijn geslaagde reddingspoging eens temeer bewezen een zeer bekwaam vakman te zijn.




Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws