Wonderlust @ Aalsmeerderbrug, 20 & 21 maart

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Introductie nieuwe frisdrank draait uit op staande receptie


Wie zit er anno 2004 in hemelsnaam nog te wachten op een nieuwe frisdrank? Dit moet de marketing afdeling van Lipton ook gedacht hebben toen zij de campagne van een nieuwe smaak Ice Tea op moesten zetten. Het antwoord was snel gevonden: want hoe kun je je nieuwe drank nu beter introduceren dan door het organiseren van een hip feest? Zo 'bedacht', zo gedaan: een mooie locatie, een sterke dj-line-up en een opmerkelijke decoratie. Kosten nog moeite werden gespaard Lipton Ice Green met een vliegende start op de frisdrankmarkt te lanceren.

Tekst: Roelf Jan Duin
Foto's: Jos Kottmann







En eerlijk is eerlijk: de locatie van Wonderlust was werkelijk overweldigend mooi. Een kas was omgetoverd tot een ware jungle, compleet met varens, papegaaien en echte flamenco's. Je kon verdwalen in het oerwoud van planten, struiken en kreekjes. En lopend door de nauwe paadjes viel je van de ene verbazing in de ander: mensen verkleed als zeemeermin die bewegingsloos aan de rand van het water lagen, een surfplank waarop je kon proberen zo lang mogelijk overeind te blijven, of de bananenbar: een zaaltje waar je, nadat je je eerst als piraat of inboorling had verkleed, kon dansen op de meest foute discoplaatjes met "When will I be famous" van Bros als hoogtepunt. Of misschien wel als dieptepunt...






Ondertussen vulde Cassie 6 de zaal met zijn bekende sound, die naadloos aansloot bij de sfeer van de locatie: warm, exotisch en betoverend mooi. De mooiste plaat was "Love will save the day" van Jacque: een schitterende track, die wel een de knaller van de aankomende zomer zou kunnen worden. En ondanks de sterke garage-set die Cassie 6 ten gehore brengt, lijkt er maar geen echte vibe op de dansvloer te ontstaan. Het geluid werkt hier ook niet aan mee, de boxen staan onhandig opgesteld, maar bovendien zijn er simpelweg niet genoeg mensen aanwezig.






Maar ondanks dit alles is het rond half negen toch echt dj Spinna die achter de draaitafels plaatsneemt. Dj Spinna is iemand die zijn sporen in de muziek ruimschoots verdiend heeft. De uit New York afkomstige oprichter van het Wonderwax label, heeft een indrukwekkende lijst van remixen op zijn naam staan, uiteenlopend van artiesten als Michael Jackson tot De La Soul, en van 4 Hero tot Grand Puba. Zijn remixen van Shaun Escoffery's "Day's like this" en "Spacerider" zijn regelrechte clubklassiekers. Maar ook als dj staat de muziekale duizendpoot dj Spinna zijn mannetje. Zijn werkelijk sublieme compilatie cd "Stange games and funky things" is hier het beste bewijs van. Deze zomer onderstreepte hij zijn status ook in Nederland, door tijdens Luv Dancin on the Beach een fantastische set ten gehore te geven.






Maar een kas in Aalsmeer is nu eenmaal niet hetzelfde als strand van Zandvoort en de gelaten stemming op de dansvloer noopte dj Spinna tot het doen van concessies. Hierdoor klonken er house-evergreens als "Blackwater", "I feel love" en zelfs "The music sounds better with you". Dit bleek zijn effect niet te missen, want de dansvloer stroomde zowaar even vol. Maar rond tien uur had het overgrote deel van de aanwezigen toch de aftocht geblazen, en bleven er een handjevol liefhebbers over. Die werden getrakteerd op enkele juweeltjes uit Spinna's platentas. Het kwaad was toen echter al geschied, ook de diepste house en broken beat-platen konden dit feest niet redden. Ook Real El Canario kon dit niet in de twintig minuten die hij nog mocht draaien, waarin hij overigens even zoveel platen wist te draaien.




En nadat om elf uur de muziek uit ging werd de terugreis naar Amsterdam ingezet met een dubbel gevoel. Een indrukwekkende locatie, een dito line-up, en toch had het gebeuren iets weg van een staande receptie. Eigenlijk was het feest afgelopen voordat het ooit echt begonnen was. Hierdoor liet Wonderlust een toch wat zure nasmaak achter. Maar dat kan natuurlijk ook gewoon komen door de Green Ice Tea.

Wonderlust

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws