Strictly Techno @ Nighttown R'dam - 12 mrt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Technofeesten: for men only?


Voor menigeen waren de feesten van Strictly Techno in Waterfront jarenlang een maandelijks hoogtepunt. De mannen achter deze organisatie geven tegenwoordig niet zoveel feestjes meer, maar als het weer zover is, worden ze ook goed bezocht. Niet zo gek als je bedenkt dat er tegenwoordig nog maar weinig feesten gegeven worden vanuit de liefde voor de muziek in plaats van de liefde voor het geld. Afgelopen vrijdag werd het weer een ouderwets avondje stappen met - naast residents Perry, Michel en Bas Mooy - niemand minder dan Speedy J en Ade Fenton op de playlist.

Tekst en foto's: Kirsten





Aangezien Speedy J al om 23:00 uur aan zijn liveset begint, is de Basement al vroeg op de avond aardig gevuld. Het is goed om te constateren dat Speedy J dit tijdstip en deze setting aangrijpt om het eens anders te doen. Geen beukende techno ditmaal, maar experimentele 'soundscapes' die prachtig zijn om naar te luisteren. Langzamerhand werkt hij toe naar een wat meer dansbaar geluid. Jammer dat stipt om middernacht de apparatuur weer wordt ingepakt.



Na het optreden van Speedy J wordt het tijd om de dansvloer op te gaan. Daar is het door de set van Perry prima vertoeven. De industriele techno met electro-invloeden die hij draait zorgt ervoor dat de zaal wordt warmgedraaid voor het beukende technogeweld van Ade Fenton. Van tevoren was al gewaarschuwd voor Tresor-achtige praktijken wanneer deze man plaatsneemt achter de draaitafels. En dat zullen we weten ook!


Ade Fenton is naast dj ook producer en eigenaar van het Britse label Advanced Records. Hij omschrijft zijn muziek als hard technofunk, en dat zegt genoeg. Hij zet een goedgemixte en op tijden behoorlijk stevige set neer. Tegen de tijd dat Michel aan zijn set kan beginnen, is de zaal alweer behoorlijk leeggestroomd. Dat is echter met name te wijten aan het vroege aanvangstijdstip.


Een minpunt van feesten waar voornamelijk stevige techno wordt gedraaid, is het kleine aantal vrouwen dat aanwezig is. Helaas is ook vanavond het aantal vrouwen op 2 handen te tellen (we hebben ze meteen maar allemaal op de foto gezet) en dat creeert toch een wat duistere sfeer, die overigens wel weer prima past bij de Basement. Al met al was het afgelopen vrijdag in de Basement met name muzikaal gezien zeer geslaagd. En voor bij wie het na al dit technogeweld nu alweer begint te kriebelen: op 9 april staat het volgende Strictly Techno-feest gepland in de Waterfront met 1 van de mooiste vrouwelijke dj's van deze aarde: Gayle San.



Speedy J

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws