eXPreSS @ Calypso - Rotterdam, 27 feb

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

eXPreSS denkt aan het 'totaalplaatje'


Vorige week vrijdag vond de vuurdoop plaats van nieuw club(house)feest: eXPreSS. Normaal gesproken wordt de vrijdagavond gedomineerd door technofeesten in Rotterdam, maar deze keer was het house - gedraaid door DJ's als Dimitri, Roog en Victor Coral - wat de klok sloeg.

Tekst: Info
Foto's: eXPreSS





Bij binnenkomst viel gelijk op dat er eens een keer veel aandacht was besteed aan de lounge. Normaal gesproken een kale en kille ruimte, maar deze keer was de aankleding goed verzorgd. De mannen van G.nius Records hadden hun best gedaan. Gelukkig had dit effect en was het gedurende de avond erg gezellig en druk beneden. Er werd ook lekker gedraaid. Zo zagen we ondermeer Will Johnston, Jay Samuel en Sandeep aan het werk. Hun sounds - een mix van de wat minder bekende groove, techhouse, progressive en club - sloten prima bij elkaar aan.




Eenmaal aangekomen in de grote zaal werden we wederom verrast. Ook hier was er veel aandacht besteed aan de aankleding, licht en geluid. Van een groot luchtkussen en enorme pilaren tot en met sfeervolle verlichting en zelfs Funktion 1 sound. Roog maakte helaas geen goede indruk. Zijn ietwat flauwe set werd niet door het publiek opgepikt. Toen Virgil het overnam en het tempo wat ophoog schroefde, werd er gelukkig wat meer geswingt. Samen met Little Tim bereidde Virgil de zaal voor op de komst van de meester: Dimitri!




Dimitri voerde het tempo op. Zoals we van hem gewend zijn dook hij de diepte in en nam het publiek mee op reis langs mooie platen die je alleen van de Amsterdammer kan verwachten.
Al met al een geslaagde eerste editie van eXPreSS waarbij vooral opviel dat organisaties FRNDS en Lovetodance veel aandacht aan het totaalconcept (geluid, licht en aankleding) hadden besteed. Enige minpuntje is de ietwat matige opkomst. Maar als dit concept op deze manier wordt doorgezet, kunnen we naar alle waarschijnlijk vaker 'clubben' op vrijdagavond in Rotterdam.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws