Love2party Sessions @ Basement - R'dam, 13 feb

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Lemon8 luidt zijn Bells of Revolution


Afgelopen vrijdag organiseerde Love2Party de derde editie van Love2Party Sessions. Gast-dj Lemon8, ondersteund door resident Sandeep, maakte er een groot feest van. vooral na drieen barste een goed gevulde kelder van Nighttown compleet uit zijn voegen. Oude Nighttown-tijden werden herleefd.

Tekst: Love2Party
Foto's: Jos Kottmann


Vrijdag werd weer eens duidelijk dat het nachtleven in Rotterdam pas laat op gang komt. Rond de klok van 1 was de helft van het aantal mensen dat uiteindelijk de basement zou betreden binnen. Ondanks dat was de sfeer vanaf het begin goed. De bezoekers hadden zich duidelijk verheugd op een ouderwets, goede clubavond in Nighttown. Veel bezoekers van het eerste uur stonden dan ook met smart te wachten op het optreden van 'oudgediende' Harry Lemon8. Maar eerst was het resident Sandeep die de avond opende met een mix van mooie deephouse en groovy progressive. Of er nu een house-, techno- of progressive-dj na hem draait: Sandeep verstaat de kunst van het warmdraaien als geen ander.


Naadloos nam Lemon8 het van Sandeep over en zette de ingezette lijn voort. Mooie maar stevige progressive-house voerde de boventoon. Soms wat dieper, om vervolgens met krachtige breaks meer gas te geven. Dit was dus de Lemon8 van heden ten dage, die doet denken aan het Iraans/Amerikaanse dj-duo Deep Dish. Erg mooie muziek vooral. Ondanks dat het publiek zijn sound goed oppikte, merkte je dat menigeen in afwachting was van het moment dat Harry zijn oude Nighttown-koffer zou opentrekken.


Net na de klok van 3 uur was het dan zover: opeens schakelde Lemon8 om naar oude tijden. Welbekende classics schalden door de basement. Platen als het ratelde 'Spastik' van Plastikman, Carl Craig's 'Throw' (Paperclip People) en '88 to Piano' van stadsgenoot Speedy J zetten de Basement op z'n kop. Deze klassiekers werden afgewisseld met zijn eigen producties (zoals: 'Model8' en 'Bells of Revolution', waarmee Lemon8 halverwege negentiger jaren successen boekte). Voor de rest passeerden zoveel oude, bekende platen de revue. Platen waar je de deuntjes wel van kent, maar waarvan je geen idee hebt wat de titels zijn. Vooral bij de vele oude Nighttown-gangers zag je bij elke nieuwe plaat weer een grote glimlach op het gezicht verschijnen. En dat was nou net waar het Love2Party afgelopen vrijdag om ging: Bringing back that old Nighttown-feeling!


Lemon8 had het natuurlijk ook prima naar zijn zin. Waar normaal vijf uur 's nachts het sein is om te stoppen, werd er nog even door gefeest tot half zes. Om te eindigen met '20 Seconds to Comply'.
De derde Sessions is Love2Party goed bevallen.
Hierbij willen wij onze harde kern vaste bezoekers bedanken voor hun support. You know who you are!

Lemon8

Love2Party feest door, en wel op 9 april met een soulvolle editie van Love2Party Sessions. De soulvolste dj van Amsterdam: Cassie6 draait samen met de soulvolste dj van Rotterdam: Leroy. Zij worden bijgestaan door Han Litz on flute en niemand minder dan de Amerikaanse houselegende Roy Davis Jr.!! Be there!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws