We Love Ennio @ Melkweg - Adam, 16 jan

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Vooruitstrevende line-up pakt goed uit in de Melkweg


Al enige weken werd met spanning uitgekeken naar een avond met een bijzonder thema en dito line-up: We Love Ennio in de Melkweg. Aanleiding voor het feest was de release van twee bijzondere remixalbums van filmmuziek componist Ennio Morricone op het gerenommeerde Duitse label Compost Records.

Tekst & foto's: Olaf Boswijk


Morricone geniet vooral bekendheid door zijn soundtracks voor films als 'The Good, The Bad & The Ugly' en 'Once upon a time in the west', maar heeft met nog 500 andere soundtracks genoeg werk afgeleverd om een levende legende te worden genoemd. Enkele DJ's die ook een remix hadden gedaan voor dit prestigieuze project, stonden ook geprogrammeerd op We Love Ennio. Daarnaast zorgden het VJ team Analog Recycling voor mooie beelden in de traditie van de beroemde Spaghettiwesterns waar Morricone zo beroemd mee is geworden.



DJ Aardvarck, bekend van het Amsterdamse dj/producers-collectief Rednose Distrikt en zijn eigen label Music For Speakers, mocht de avond openen. Hoewel het pas tegen twaalven druk werd op de dansvloer, was zijn set goed en vooral interessant om naar te luisteren. Van downtempo naar heftige broken beats en vette hiphop. Aardvarck zorgde er in ieder geval voor dat Steve 'Fella' Kotey (1 van de 3 leden van Chicken Lips) een opgewarmde zaal voor zich kreeg.

Veel Amsterdamse dj's en organisatoren waren speciaal voor Chicken Lips gekomen. De heren Andy Meecham, Dean Meredith en Steve Kotey (die internationaal de Chicken Lips-boekingen doet) braken het afgelopen jaar door met tracks en eigen mixalbums op prestigieuze labels als Naked Music, !K7 en NRK. Daarnaast runnen ze nog hun eigen label Kingsize Records en waren ze begin jaren '90 verantwoordelijk voor enkele klassiekers onder de naam Bizarre Inc. Helaas was de platentas van Steve Kotey niet op vrijdagavond aangekomen op Schiphol, maar gelukkig kon hij met de andere kleine tas die hij wel had prima uit de voeten en zette hij in de Melkweg een goede set neer die kenmerkend is voor de Chicken Lips-sound. Dubby disco, met zowel electro als deephouse en acid invloeden, altijd fris en elektronisch, maar geheel eigentijds.




Veel van de bezoekers waren natuurlijk ook voor de Plump DJ's gekomen. Hoewel de Plump DJ's eigenlijk niets met het Ennio Morricone project te maken hebben, paste hun sound prima bij de avond. Dit jaar brachten ze hun debuutalbum Eargasm uit, dat internationaal erg goed ontvangen is. Vorig jaar zette ze bij Advanced in de Melkweg de zaal al helemaal op zijn kop en nu lukte ze dat net zo goed. De 'saviours of breakbeat' lieten het publiek dan ook echt zweten met hun kenmerkende funky en stoere sound.

Verrassende afsluiter was Josz Le Bon. Josz ging verder met stevige electro en liet de aanwezige bezoekers nog tot na 5 uur doorfeesten. Hoewel het Ennio Morricone af en toe ver weg leek, behalve dan de beelden van Analog Recycling, was het feest een enorm succes. De Melkweg was druk bezocht en de sfeer uitermate goed. Dankzij kleding sponsor Carhartt konden bezoekers zelfs hun eigen custom Ennio Morricone shirt laten bewerken door graffiti artist Kraze.




De organisatie heeft op deze avond een kwalitatieve en vooruitstrevende line-up aan het publiek voorgesteld. En ondanks het feit dat de DJ's behoorlijk qua sound verschillen, pakte We Love Ennio goed uit.

Ennio Morricone
Melkweg

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws