EQH Sessions @ Nigttown Basement, Rdam - 5 dec

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Secret Cinema laat vernieuwde live-set horen


Terwijl buiten de Sint en zijn Pieten cadeautjes afleverden, bezorgde de EQH-organisatie ons in de basement van Nighttown hun Sessions-avond. Na de vorige editie werd er dit keer grootser uitgepakt: Secret Cinema werd gevraagd om een live-set te komen verzorgen in de door hem zo geliefde basement. Natuurlijk herinneren we ons allemaal nog de Future-avonden van Michel de Hey waar Secret Cinema regelmatig te gast was. En wie daar aan terug denkt, kreeg waarschijnlijk de kriebels. En die legendarische avond dat Jeff Mills niet kwam opdagen? Secret Cinema was uiteindelijk een perfecte vervanger die voor een legendarische avond zorgde. Op naar de basement dus, waar tevens dj's Taras, Illicit en Sandeep voor een knallend avondje zouden zorgen.

Tekst:Swan
Foto's: Remko



Bij aankomst staat er bij de zij-ingang van Nighttown al een rijtje en binnen blijkt het behoorlijk druk. Terwijl wij onze jassen ophangen, horen we die lekkere groovy sound van Sandeep, die ons eigenlijk meteen de dansvloer op lokt. Want op zeker dat er gedanst mag worden op zo'n avond! Ondanks die gedachte blijkt toch altijd dat de ene helft van de bezoekers zich wel op de dansvloer durft te bewegen, maar er altijd een groot deel liever toekijkt langs de kant. Of zouden ze allemaal voor Secret Cinema gekomen zijn?




Sandeep zorgt in het laatste half uurtje van zijn set met wat technoplaatjes voor een goede aansluiting op de live-act van de goedheiligman van deze avond: Secret Cinema. Secret Cinema die aan het begin van zijn set even experimenteel te werk ging. Veel nieuw materiaal kwam voorbij, wat vooral een stuk steviger is dan wat we van hem gewend zijn. Veel zeer stevige en snelle bassen waarvan je af en toe afvraagt of het zo hoort, maar dan komt er weer zo'n snelle hi-hat erdoor en valt alles weer op z'n plek. Pas de tweede helft van zijn set wordt het iets minder stevig.


Natuurlijk horen we regelmatig in menige dj-set een productie van Secret Cinema voorbij komen, maar hier krijgen we het werk van deze man volledig verzorgd. Hij staat uiteraard zelf zeer geconcentreerd achter zijn apparatuur en speelt op zijn manier met het publiek. Uiteraard geeft het hem zelf ook een heerlijk gevoel als je een volle basement los ziet gaan op krakers als "Volt" en de wat hardere "Acid Come".



De laatste uurtjes mag Secret Cinema zich ontdoen van zijn pseudoniem en verzorgt als Jeroen Verheij, samen met resident Taras, een back to back set. Taras geeft na een aantal platen dan ook het roer over aan Jeroen Verheij. Maar terwijl Verheij juist het tempo wat omhoog probeert te schroeven, lukt het Taras niet om dit tempo vast te houden, mede doordat er wat problemen zijn met een overslaande platenspeler. Na meermalen de naald te hebben vervangen,blijft het probleem terugkomen. Wellicht ligt het probleem niet bij de naalden maar aan een defecte arm van de platenspeler.


Ondertussen loopt de basement leeg en laten een hoop mensen het voor gezien. Jammer, want op dit laatst genoemde mankement na is deze avond geslaagd. Het decor en thema zijn weer origineel en lijkt per editie alleen maar leuker te worden. De camouflagenetten aan de wanden en het plafond lijken een simpel idee, maar ik heb het niet eerder in de basement gezien. Het zorgt in ieder geval voor een mooie uitstraling.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws