Haarlem Nights @ Lichtfabriek & Stalker, 14 nov

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports



Haarlem by Night




Form and Function organiseert al enige tijd met zekere regelmaat evenementen in de Haarlemse Lichtfabriek. Op deze prachtige locatie worden namelijk bijna maandelijks de zogenaamde DJ Club feesten neergezet. DJ's zoals Marnix, Lucien Foort, Benny Rodrigues en Cassie6 hebben hier reeds gedraaid. Ook vond hier onlangs nog de succesvolle aftrap plaats van Laidback Luke's Windmill Skil tour. Normaliter vinden deze avonden allemaal op een zaterdag plaats.

Tekst en foto's: Flexy Frank




Deze avond was er echter gekozen voor de vrijdag, een doorgaans 'moeilijke' avond in Haarlem. De meeste mensen in deze stad lijken namelijk als ze een keer per week uit gaan toch te kiezen voor de zaterdag. Het was dan ook goed om te zien dat toch rond de 650 partypeople de Lichtfabriek gevonden bleken te hebben. Maar vanavond waren dan ook twee Nederlandse house veteranen uitgenodigd: Erick E en Marcello.




Het Oliehuis was vanavond ingericht als ruime garderobe. Het werkelijke feest vond plaats in de Turbinehal. Bij binnenkomst rond 01.00 stond Marcel Bakker al lekker te draaien. De oud-Haarlemmer mixte strak de betere clubhits uit het verleden met recentere groovy platen. Een lekkere afwisselende set die goed aansloeg bij het publiek.

Rond 02:00 was het tijd voor Erick om de decks over te nemen. Ook deze DJ is niet onbekend in Haarlem, en heeft een maandelijkse residentie in Club Stalker op de populaire donderdag avond. Hij kreeg iedereen goed aan het dansen op funky platen zoals 'Rune - Calabria', 'Sandy Rivera - Don't Stop' en Harry Romero's 'Tanya'. Deze floorfillers werden routineus afgewisseld met classics zoals Pancake's 'Don't turn your back on me'.






Opvallend was dat de zaal richting het einde van de avond grotendeels leegliep. Alleen vooraan bij de DJ booth stond nog een groep diehards te dansen. Maar de avond was nog niet afgelopen! Er werd namelijk nog een bezoekje gebracht aan de Stalker, een van de oudste clubs van Nederland. Hier was Dr. Lektroluv, de DJ zonder ziekenhuiservaring, zijn nieuwe cd aan het promoten. Enkele feestgangers waren verkleed als chirurg of nachtzuster, want de leukst verklede personen konden deze cd winnen. Het was goed druk, en de medisch zwak onderlegde groene man schotelde ons verfijnde elektro deuntjes voor, 2x daags in te nemen voor het slapen gaan. En toen was het inderdaad tijd om ons bed op te zoeken, op Belgisch doktersadvies.




DJ Club
Lichtfabriek
Stalker

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws