Sven Vath @ Off_Corso, R'dam - 17 okt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Duitse technogod overtuigt weer!


In maart dit jaar vierde de Rotterdamse organisatie Sound Architecture haar vijfjarige bestaan. Op het speciale feest in Off_Corso draaide niemand minder dan Sven Vath, die de bezoekers een bijzondere avond bezorgde. Een half jaar later heeft de technogoeroe Rotterdam weer opgezocht.

Tekst: Iddo
Foto's: Remko& Nash


Voor de deur bij de oude bioscoop aan de Rotterdamse Kruiskade is geen rij te vinden. De bezoekers zijn vanavond vroeger binnen omdat de Duitse gast al om 01.00 uur met zijn drie uur durende set zal beginnen. Na een snelle afhandeling bij de garderobe verplaatsen we ons naar de ruimte waar het allemaal moet gaan gebeuren.



In deze zaal is Joachim de boel nog aan het warmdraaien. Met zijn boeiende platen zorgt hij ervoor dat het snel druk is op de dansvloer. Ondanks dat wordt er weinig gedanst en is iedereen in afwachting van de sympathieke Duitser. Voorzichtig kruipt de man met de blonde haren achter de draaitafels. Hij heeft nog niets gedraaid, maar de bezoekers zijn al dolenthousiast na slechts een handgebaar van de dj.



Een goed begin is het halve werk. Sven Vath begint zijn set met de plaat Easy Lee van Ricardo Villalobos en dat weten de mensen erg te waarderen. Het lijkt erop dat deze plaat een magnetische werking heeft, want niemand stapt vanaf dat moment van de dansvloer af. Meestal draait Vath een gevarieerde set dat uiteenloopt van techno tot electro. Ook vanavond is er veel diversiteit in zijn set te bespeuren. Met veel onbekende platen laat hij horen wat zijn kwaliteiten zijn. Mixtechnisch niet te gewaagd, maar voldoende om de mensen te laten genieten. En dan natuurlijk nog zijn gebarenshow achter de tafels. Dat is natuurlijk zijn handelsmerk.



Na deze energieke set is het bijkomen in de lagergelegen lounge. De dj's aldaar zijn Steffi, Duplex en Aron Friedman. Minimale techno wordt afgewisseld door electro en andere underground muziek. Door beeldprojecties en andere versiersels is het ook in de lounge gezellig en intiem. Toch kiezen de meeste mensen liever voor het grote werk boven.


Estroe sluit daar de avond af met een vrij stevige set. Ook hier hangen enkele projectieschermen waarop de Rotterdamse architectuur in hoog tempo voorbij flitst. Het is een mooie aanvulling voor de avond. Naast de beelden zijn er ook twee lasers die het ultieme technogevoel versterkken. Jammer genoeg weet Estroe niet te overtuigen. Waarschijnlijk is de overgang van Sven Vath naar haar te groot.




Terugkijkend op deze avond is er een positieve conclusie te trekken. Sven Vath draaide de betere platen en de bezoekers genoten daarvan. Dit nachtje had echter niet de magie zoals in maart. Waarschijnlijk kwam dit bezoek van Vath te snel. Maar dat betekent niet dat we de Duitser hier niet meer willen zien. Hij weet namelijk nog steeds hoe je een feestje moet bouwen!

Meer info:
Cocoon
Off-Corso

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws