Extrema Forward @ Beursgebouw - Eindhoven, 4 okt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Extrema gaat creatief om met tegenvallende kaartverkoop


De zomer is voor de Extrema-organisatie goed verlopen. Naast de festivals als Extrema en Lovefields zijn het Indian Summer en Ultrashock bijzonder goed verlopen. Wie denkt dat Extrema na zo'n productieve zomer stil staat, heeft het mis. Afgelopen zaterdag had de organisatie uit Eindhoven de plaatselijke beursgebouw omgetoverd tot technotempel. Wij waren daar uiteraard bij.

Tekst: Iddo
Foto's: Frank & Bryan







Van de tegenvallende kaartverkoop was binnen weinig te merken. Dat had alles te maken met de creativiteit van Extrema. De organisatie had de ruimtes qua grote aangepast zodat er toch nog een intieme sfeer ontstond. Naast de aantrekkelijke decoraties, waren er de nodige zithoeken waar mensen bijkwamen van een stevige dans, of ontspannen een drankje nuttigden.




Net zoals in de voorgaande jaren presenteerde de organisatie in de lounge de plannen voor het komende jaar. Je werd hartelijk ontvangen met een glaasje champagne en een buffet. Extrema is zichtbaar tevreden met het aantal evenementen dat ze organiseert. Komend jaar zien we de bekende feesten terug. Daarnaast zal Extrema onder de noemer Live een nieuw concept introduceren. Op dit evenement, waarvan concrete info nog ontbreekt, zullen louter live-optredens gepland staan.

Na deze presentatie was het tijd om te genieten van de muziek. Inmiddels is de Future Funk een begrip in het Extrema-landschap. In deze zaal draaide alles om de speciale gast David Alvarado. De Amerikaan leverde vorig jaar met Mayasongs een prachtig album af. Zijn set herbergde zaterdag uiteraard veel atmosferische klanken. De zaal was vol en de temperatuur steeg geregeld naar een hoogtepunt. Ook de andere dj's, zoals Dwin en Eric de Man, wisten voor spektakel te zorgen.




Ondanks de hartverwarmende klanken in de Future Funk was de meeste ruimte weggelegd voor de techno-liefhebbers. In de techno area draaiden locale helden Gideon en Solid Decay uitstekende sets. Het duo ramde er stevig, maar subtiel op los. De Zweed Samuel L Session leek het minder naar zijn zin te hebben. Hij deed geregeld zijn beklag over de technische problemen, en draaide een flauwe set.

The Youngsters deden het live een stuk beter. Het publiek pikte de melodieuze klanken enthousiast op. Met name de laatste release - Confidential music 3 - van het Franse duo klonk bijzonder mooi.
Mijn collega was vorige week nog op bezoek bij Derrick May in Antwerpen. Daar viel de Amerikaan tegen door zijn standaard platenkeus. In Eindhoven was alles anders, want hij experimenteerde met nieuwe platen. Zou hij Love2Party in de gaten houden? Er waren een aantal opmerkelijke off-beat tracks te horen. Jammer genoeg kon het publiek dit niet al te lang waarderen, waardoor May teruggreep naar het vertrouwde patroon.




Tot dat moment was de techno vooral melodieus en warm. Maar de British Murder Boys brachten daar verandering in. BMB aka Surgeon en Regis stonden met een nuchtere houding achter de laptop en strooide de duistere klanken uit over de zaal. Dit was smerige techno zoals we dat ook kennen van Surgeon zijn dj-sets. De mysterieuze techno was voor sommige bezoekers wat moeilijk te volgen. Daardoor kakte de sfeer af en toe wat in.

De afsluitende sets van Steve Rachmad en Cari Lekebusch werden goed ontavngen door het overgebleven publiek. Rachmad draaide misschien wat monotoon, toch kwamen er erg lekkere platen voorbij. Ook tijdens de set van Cari Lekebusch. Hij draaide Zweedse techno, waaronder tracks van zijn aanstaande nieuwe album The Architect. Een mooie afsluiter van Forward. Een intieme avond dat bol stond van de muzikale hoogtepunten. Dat hebben de vele thuisblijvers helaas moeten missen.




De Extrema Forward-facts op een rijtje:

Opvallend: De intieme inrichting van het beursgebouw.
Hoogtepunt: Met name British Murder Boys, Steve Rachmad en Cari Lekebusch deden het goed.
Dieptepunt: De soms wat ingetogen sfeer.
Garderobe: Geen problemen voor anderhalve euro.
Toiletten: Na de aanschaf van een strippenkaart kon je vier keer naar een schoon toilet.
Bar: Het aanbod wat gebruikelijk is voor een groot evenement.
Drankprijs: Bier twee euro en een Smirnoff het dubbele.
Decors/entertainment: De projecties van Photonic en Judocus waren erg bijzonder.
Eindoordeel: Ondanks tegenvallende kaartverkoop was daar door een herindeling weinig van te merken. Een bewijs dat Extrema creatief omgaat met een lichte tegenvaller. Verder veel gezellige mensen en een positieve sfeer.

Meer info: Extrema

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws