A Girl Called Eve @ Now&Wow - R'dam, 26 sept

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Kleurenfestijn in Now & Wow


Stel je hebt een nieuwe auto en iedereen weet het al. Je hebt het grote nieuws verteld en men heeft het er vaak over zonder hem ooit gezien te hebben. Het is een prachtige kar die zijn tijd ver vooruit is. Maar, je mag er nog niet mee rijden. Hij staat in de garage, omdat er wat dingen aan verbeterd moeten worden. Nou had je al een auto die erg uniek en populair was. Maar daarin mag je alleen nog maar eens in de zoveel weken een kort ritje maken. Iedereen blij, ze willen allemaal instappen dus er staan dikke rijen. Ook al is er met deze kar eigenlijk niks mis, er is van hogerhand bepaald dat hij weg moet. Helaas, maar wat doe je in zo'n geval? Je zorgt dat het hele goeie ritjes met de oude auto zijn. In stijl, zoals het hoort. En je organiseert ze zo vaak mogelijk zodat iedereen die wil nog mee kan.

Zo ook in de Now & Wow...

Tekst: FF Erik
Foto's: Paul en FF Erik


Het laatste weekend van september was een Now & Wow-weekend. Met A Girl Called Eve en Speedfreax op vrijdag en een echte FLIRT op zaterdag. Het feest A Girl Called Eve was volgens mij nu voor de vierde keer op deze locatie en is een van de betere Classics feesten van Nederland. Dit keer met een programmering van 'oude rotten' (o.a. Marcello, Erick E) en 'jonge honden' (o.a. Jip Deluxe, Real el Canario) door elkaar. Vorige Eve's waren in beide zalen. Hierdoor werd een scheiding gemaakt tussen de Dance en House Classics. Nu was het alleen de eerste zaal die door een samenwerking van Floor Fillers en Urban Groovezz tot het toneel voor Eve werd verbouwd.


Ik moet zeggen dat er aan decor weinig toegevoegd was. Misschien niet echt nodig omdat de mensen in de zaal zelf al decor zijn? Het grootste feest was het feest der herkenning en zat hem natuurlijk in de muziek. Ook de lichtshow zorgde voor een heel kleurrijk geheel. Een ander kleurenfestijn was dat van de donkere dansmeisjes. Zij zorgden voor veel spektakel zoals op de foto's te zien is. Wat een plezier!

In de Wow was een vrijdagse Speedfreax. Op de site van deze organisatie is onlangs een enquete gehouden. De vraag was of straks in de Graansilo deze dag misschien een optie is voor dit razend populaire fenomeen. Unaniem werd voor de zaterdag gekozen. Ik begrijp dat wel. Vrijdag is vooral voor jongere stappers van leeftijden rond de twintig/vijfentwintig.


Sowieso zie je op vrijdagen overal een jonger publiek. De 'ouderen' hebben een hele vrije zaterdag nodig om op te laden voor een feestje. Op vrijdagavond komen ze moe thuis na een lange week werken en dan kunnen ze slechts op de bank hangen met een zak chips. 'Vroegah' niet, maar ja, je gaat toch merken dat men wat ouder wordt. Op zaterdag voegen die 30-plussers wel degelijk iets aan de feestvreugde toe doordat er een mix ontstaat van fris en fruitig en chic en ervaren.


Men kan er erg van genieten. Het verzorgde, hippe en heel sexy (!) publiek wat hier ziet en gezien wordt. Ze zijn soms al dagen bezig geweest met de vraag wat ze aan willen doen. Wat resulteert in een groot kleurenfestijn van de hipste kleding. De kledingzaken in Rotterdam hebben zelfs aan de verkoop gemerkt dat er weer twee party's in de Now & Wow waren. Zo kan je zien wat een effect dit heeft. Je ziet ze voor je. Groepjes meiden die de hele avond voordat ze eindelijk vertrekken giechelend in badkamers stonden terwijl ze elkaars make-up en accessoires uitwisselen. Of jongens die een half uur met hun haar bezig zijn geweest. Remember John Travolta aan de Italiaanse eettafel in Saturday Night Fever. "Don't touch my hair!". Heerlijk zijn de spontane Speedfreax-dansjes waar zich een cirkel van applaudisserend publiek omheen vormt, het gierende luchtalarm, het jagende tempo van deze muziek en de opzwepende mc's.


Na Lowlands ben ik de MC nog meer gaan waarderen en Miss Bunty is bijvoorbeeld al jaren verreweg favoriet. Hier stond MC Vin-E in het begin van de nacht zijn stinkende best te doen. Een toegevoegde waarde. Het was 1 grote, energieke spraakwaterval. Wat hij allemaal zei was ongetwijfeld erg waar en goed gevonden, al kon ik er absoluut geen chocola van maken. Vooraan bij het podium stond een groepje jongens luidkeels en wild gebarend met hem mee te doen. Misschien de fanclub? Ik kon het niet controleren maar volgens mij kwam het aardig overeen met wat MC Vin-E riep.


'Ons aller Trendmeester Joost van Bellen', zoals hij genoemd wordt in een persbericht, liet deze avond het nieuwe, verbredende geluid van de Speedfreax Sound horen. Op een van de foto's is te zien hoe hij met de andere trendmeester, Trendmeester Ted een onderonsje heeft. Waar zullen deze twee Grote Mannen het nou toch over hebben? Over de nieuwe term 'SpeedSoul of the future'? In welke zaal in de gigantische Graansilo Joost straks zijn feesten kan gaan geven? Komt er weer een Speedfreax on Tour misschien?


Ik wil de Food corner even apart noemen. Mocht je honger krijgen of trek in zo'n ouderwetse Raket, dan kan je al jaren terecht bij de Food corner. De sympathieke man met bril, sorry ik weet zijn naam niet, staat altijd klaar met twee zeer charmante assistentes. Neem er eens wat fruit of een broodje ofzo. En al heb je geen trek je kan ook een ongedwongen en gezellig praatje met hem maken. Probeer maar eens!


Deze twee dagen hebben we weer gezien dat de magie nog steeds in het St. Jobsveem hangt. Ik was er zaterdag ook even kort en heb de drukte binnen en de gigantische rij buiten gezien. Maar ook de niet te evenaren extra's van dit danspakhuis, het goeie geluid, de prachtige decors en de danseressen, vooral bij FLIRT. Ongelooflijk hoe een tent die weken dicht is zo populair kan zijn. (lees de reports van 26-4 2003 en 29-4 2003). De vrijdag was rustiger maar daardoor had je lekker de ruimte. Erg belangrijk als je wilt dansen of flaneren. Speedfreax blijft ongekend populair en trekt een wat jonger publiek. Heel slim. Want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. En ik zie toekomst in de Now & Wow.


De opening van de Graansilo zal nog even gaan duren. Volgens de geruchtenmachine zou het eind november gebeuren, maar op de site van Now & Wow is te lezen: De geplande opening van Now & Wow in de Graansilo aan de Maashaven vindt eind januari plaats. Je kunt er dus vanuit gaan dat het volgende feest in ieder geval weer op de oude locatie gehouden wordt. Er is ook te lezen dat de datum voor La Grande Finale part III (o.a. Soulpunkers) nog niet bekend is. Hoeveel Grande Finales we gaan krijgen staat nergens. Zien we misschien nog een kerstboom op het Wow-damestoilet staan? En een knallende fles champagne rond middernacht bij de bar rechtsvoor in de Now?

Wie zal het zeggen?

Kortom, maak je klaar voor enkele onvergetelijke, spannende, heerlijke, wilde ritten in de oude vertrouwde wagen. Iedereen die wil stapt gezellig in. En het wachten op de nieuwe zal het dubbel en dwars waard zijn. Dat durf ik jullie te beloven!

Speedfreax @ Now & Wow, 26 april 2003
FLIRT @ Now & Wow, 29 april 2003

Speedfreax
Now & Wow
Urban Groovezz
Floorfillers

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws