Euromastelijk @ Euromast - Rotterdam, 13 sept

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Partygangers weten Euromast niet te vinden


De Euromast in Rotterdam, de hoogste uitkijktoren van Nederland, laat zich niet gemakkelijk overtreffen. Toen hij in 1960 werd gebouwd ter gelegenheid van de internationale tuinbouwtentoonstelling: de Floriade, verhief hij zich 104 meter boven de stad en haar bedrijvige haven. In 1970 werd er een 'Space-Tower' op haar machtige schouders geplaatst. Momenteel is de Euromast 185 meter hoog, en een alleraardige locatie voor een kleinschalig feestje, zo bleek afgelopen zaterdag.

Tekst en foto's: Jos Kottmann



Het waren dj's Joachim, Tom Baker en mister MTC himself: Ted Langebach die de Euromast verblijdde met hun warme, eclectische sets. De toren bood plaats aan 300 feestgangers, verdeeld over 2 ruimtes: de main room en de champagne lounge.


Bij binnenkomst werden we verwelkomd door 2 zeer vriendelijke bewakers. Na onze jassen te hebben opgehangen, konden we met de lift naar boven. Zodra de deuren open gingen, kwamen de funky sounds van Joachim ons al tegemoed. De opkomst viel eigenlijk wel een beetje tegen: er waren rond 1 uur hoogheid 50 man binnen. En dit was vreemd, vanwege het feit dat er volgens de organisatie 250 kaarten in de voorverkoop waren verkocht. Helaas heBben we daar weinig van gemerkt. Hooguit 100 man hebben de Euromast die avond bezocht.






In de kleine zaal stond Ted Langebach achter de draaitafels. Hier was het nog het drukst. De Rotterdamse dance-goeroe draaide van punk naar oude soul, en van pop tot techno. In de andere zaal draaide ondertussen de Engelsman Tom Baker. Hij ging rustig verder waar Joachim was gebleven. Hoewel zijn platen stuk voor stuk erg fraai klonken, ging het maar niet los.


Bij het raam waren enkele zitplaatsen waar je met je biertje kon genieten van het geweldige uitzicht. Omdat de lucht die avond heel helder was, kon je de Rotterdamse skyline goed zien. Las Palmas, Now&Wow, de Erasmusbrug, het Nationale Nederlanden-gebouw: alles was uitstekend te zien.




Als afsluiter ging de organisator zelf achter de draaitafels staan: dj Remski. Hij draaide een lekkere funky house-set. Met zijn pompende beats bracht hij het feestje toch nog een beetje op gang. Het feest mocht tot 4 uur doorgaan, dus werd om 5 over 4 het laatste plaatje opgezet en keerden we huiswaarts.






Een leuke avond. En wat een prachtig uitzicht over de stad. Jammer van die lage opkomst.

Club Geluk

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws