Atmosphere @ Lichtfabriek - Haarlem, 14 sept

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Haarlem nog niet rijp voor zondagmiddagfeest


Weken was Haarlem al via verschillende kanalen bestookt met informatie over Atmosphere, een nieuw exclusief evenement op een oude industriele en prachtige locatie: de Lichtfabriek. Zondagavond 14 september was het dan eindelijk zover.

Tekst & foto's: Frank Bohm





Vol verwachting komen we rond 20.00 aan bij de lichtgroen uitgelichte Lichtfabriek. Het thema en de dresscode vanavond waren namelijk white & lime. De eerste zaal ziet er veelbelovend uit. Er staat een trendy bar met een lopende band waar tegen betaling verschillende soorten sushi vanaf kunnen worden gepakt. Aan de andere kant van de zaal is een kleine vodkabar van de sponsor geplaatst. Alle consumpties kunnen afgerekend worden met munten, wat wel zo gemakkelijk is.

In deze Lime Area staan de up and coming DJ's Deepmac, Jonas Braun en Hoes Junior geprogrammeerd. Zij tracteren de grotendeels op grote kussens hangende aanwezigen op relaxte, groovy beats.






In de main zaal (de Turbinehal) staat Roog ondertussen te draaien. Hij krijgt het aanwezige publiek al goed aan het dansen. VJ Ed verzorgt hier de atmosferische visuals. Alle aankleding is goed op elkaar afgestemd, veel bezoekers hebben zich aan de dresscode gehouden. Vier vrolijke danseressen complementeren het geheel op een heuse catwalk.

Marnix verschijnt in plaats van 22:00 pas over de klok van elf achter de decks, maar voelt goed aan wat het publiek op het eind van de avond wil horen. Er wordt gretig gebruik gemaakt van de lekkere dansbare platen die hij opzet. Groovy tunes zoals Armand van Helden's 'You Don't Know Me', Rivera's 'I Can't Stop' en '4Tune500' krijgen iedereen goed aan het dansen. Rond middernacht wordt swingend afgesloten met 'The Bomb 2003'.






Een zeer geslaagd en goed georganiseerd evenement, ondanks de wat lage opkomst. Misschien was Haarlem nog niet helemaal rijp voor een groots aangepakt zondagmiddagfeest zoals Atmosphere. hopelijk verandert dit in de toekomst met een tweede editie.






Atmosphere
Lichtfabriek

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws