Luvdancin on the beach - Zandvoort, 20 juli

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

You've got me Luv Dancin


Luv Dancin', een initiatief van Club Risk, brengt al bijna twee jaar lang 's werelds beste soulvolle dj's naar Nederland. Little Louie Vega, Francois K., Kenny Dope, Kerri Chandler, dj Spen, dj Deep: allemaal stonden ze op Luv Dancin', en allemaal draaiden het Luv Dancin' anthem bij uitstek: Loose Joints met "Is it all over my face".

Tekst: Roelf Jan Duin
Foto's: Jos Kottmann



Dit keer was Luv Dancin' neergestreken op het Zandvoortse strand, bij Tijn Akersloot. Het eten werd deze avond speciaal verzorgd door restaurant Blender. Blender is een zeer stijlvol vormgegeven Amsterdams restaurant dat als motto "fine cuisine en tunes" heeft, geheel in de lijn van dit feest dus.


Op deze "Luv Dancin' on the beach" bestond de line-up uit Leroy, Roog, KC the Funkaholic, Cassie 6 en niemand minder dan dj Spinna uit New York. Leroy mocht om 16:00 uur beginnen, hetgeen hij deed met het enthousiasme wat hij altijd aan de dag legt. Hierna nam Roog het over. Roog liet zich dit keer van zijn meest soulvolle kant zien, en draaide een prima set. Het zonnetje scheen, de aankleding was prima, en het publiek had er zin in. KC the Funkaholic nam het over van Roog, en bewees waarom hij misschien wel Nederlands beste eclectische dj is. Van hip hop naar broken beats, en van house naar disco. Het terras van Tijn Akersloot was inmiddels goed gevuld met, zoals REM al eens zong: "shiny happy people".


KC the Funkaholic maakte plaats voor Luv Dancin' resident en Neerland's soulvolle hoop in bange dagen: Cassie 6. Cassie 6 is onbetwist de beste US garage dj van Nederland, hetgeen hij keer op keer bewijst. Zelden tot nooit is hij op een fout te betrappen, en op mysterieuze wijze weet hij beslag te leggen op platen die maanden later pas voor normale stervelingen in de platenwinkel te koop zijn. Hij kreeg iedereen aan het dansen met heerlijke tracks als "We are one" van Blaze en "It's over now" van Manzel. Vocaliste Lex Empress zong nog een deuntje mee over het onweerstaanbare "Elle" van dj Gregory, en rond kwart over negen nam de man achter de draaitafels plaats waar het vanavond allemaal om 'draaide': dj Spinna.


Dj Spinna laat zich niet gemakkelijk in een hokje plaatsen. Het beste zou je kunnen zeggen dat hij zich bezighoudt met het gehele spectrum van "zwarte muziek". Hij produceerde hip hop, nu-soul, afro-beat, broken beats, house, en zelfs een album geheel gewijd aan Stevie Wonder ("Wonder wrote it"), een van Spinna grootste inspiratiebronnen.


Dj Spinna gaf een fenomenale set weg. Alles kwam voorbij in een verbijsterend tempo: van Fela Kuti tot de Eurythmics, en van klassiekers van Nu Yorican Soul ("The nervous track", "You can do it baby", "It's allright, I feel it") tot Gill Scott Heron's "The Bottle".
Terwijl de zon onderging, danste het publiek alsof hun leven ervan af hing. Op sublieme wijze wist Spinna "French kiss" te mixen met Shaun Escofferey's "Days like this", en terwijl de zon onderging zong iedereen, (-hoe toepasselijk!) mee: "I love days like this, I love the sun...!".


Spinna werd ondersteund door MC Drew. Drew bleek een enthousiaste mc te zijn, soms echter wat over-enthousiast. Soms was zijn geschreeuw aanstekelijk of grappig, vaker was het ronduit irritant. Het is jammer dat sommige mc's niet wat meer bescheidenheid ten toon spreiden, zeker als er een dj als Spinna staat te draaien, wiens briljante platen meer dan genoeg waren om er een fantastisch feest van te maken.


Rond half twaalf klonk de rauwe stem van KRS-one uit de speakers: "Woop woop, that's the sound of da police". De politie was gearriveerd, en maakte een vroegtijdig einde aan dit feest. De buurtbewoners bleken niet net zulke muziekliefhebbers te zijn als de feestgangers bij Tijn Akersloot, en zo kwam het feest een half uur eerder dan gepland tot een einde. Dit nam niet weg dat de eerste Luv Dancin' on the beach een enorm succes was. Het weer, de locatie, het eten van Blender, en de fantastische muziek zorgden ervoor dat iedereen in opperbeste stemming huiswaards keerde.


De volgende Luv Dancin' on the beach vindt plaats op 24 augustus. Een "very very special guest" zal draaien, en Club Risk kennende zit het dan wel goed!



Club Risk

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws