Indian Summer Festival @ Broek op Langedijk, 21 juni

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Geslaagde opening festval seizoen Extrema


Afgelopen zaterdag was het tijd voor alweer het derde festival van deze zomer. Na Pinkpop in Landgraaf en Defqon in Almere werd voor de derde keer in Broek op Langedijk het intieme Indian Summer Festival georganiseerd. Deze keer was partyorganisatie Extrema als partner aangetrokken. Dit jaar was dan ook voor het eerst een dancepodium aanwezig, naast een grote tent met optredens van o.a. De Dijk, Relax, Beef en de Heideroosjes. Dit verslag beperkt zich overigens tot de dance programmering.

Tekst & Foto's:
Flexy Frank



Rond 15.00 kwamen we aan op een zeer mooi aan het water gelegen terrein. Het festival was met 5000 man compleet uitverkocht, alhoewel ik heb gehoord dat er nog vele mensen door de bosjes naar binnen gesneakt waren. Het was al aardig druk bij het dancepodium, dat mooi opgebouwd was in het water. De zon scheen volop en de sfeer zat er al goed in. Benny Rodrigues draaide zijn lekkere funky techhouse plaatjes, zoals 'Freak' van Josh Wink, de favoriete DJ/Producer van de 21jarige Rotterdammer. Alhoewel hij voor mij persoonlijk niet bij elke plaat de Pioneer effectenbak hoeft te gebruiken, zette hij een goede house set neer.



Even een rondje gelopen. Het terrein was mooi, niet te groot en niet te klein en lekker overzichtelijk. Dance aan de waterkant, en rock een stuk verderop, met ertussen eet- en andere voorzieningen zoals toiletten. Tipi's en andere indianenattributen deden eer aan de naam van het festival. Mensen lagen lekker in het gras of in 1 van de vele hangmatten hun 'vredespijp' te roken, zonden met vreugdevuren van bierkartonnetjes rooksignalen de strakblauwe hemel in, of haalden wat te eten bij de verschillende kraampjes. Zo stond er o.a. een snackkar waar je voor 2 euro2 kroketten kon trekken, beschaafde prijzen dus. Drankbonnen waren 2 euro per stuk. Nergens lange wachttijden gelukkig. Een erg gemeleerd publiek, van jong tot oud en van alternatief tot trendy. Iedereen genoot zichtbaar van het zonnige weer en het dance en rock publiek zat elkaar zeker niet in de weg.



Hierna was het tijd voor Eric de Man om de decks te bemannen. De Club Risk resident draaide een gevarieerde uplifting set. Van lekkere groovy nummers zoals Soul Logic 'Let's get together (Bini & Martini Hard Flava Dub)', Terry Mullan's 'La Nina' en de heerlijk zomerse 'Shake it' van Lee Cabrera via classics zoals 'French Kiss' en 'Reach' tot en met Tiga's bewerking van 'Hot in Here'. Het terrein werd steeds drukker, en vooral vooraan bij de DJ's dansten al vele mensen vrolijk in het rond.



Vervolgens nam de altijd schalks lachende Erick E het roer over. Hij kwam net van het Free Festival in Zeewolde vandaan, alwaar ook Remy en Laidback Luke zouden draaien. Hij zette een tamelijk standaard set neer, niet verkeerd maar ook niet echt verrassend. Donna Summer's 'I feel love (Rollo/Sister Bliss remix)' zorgde wel voor vele handen in de lucht, en het toepasselijke 'Sunshine' (Tomaz vs Filterheads) werd ook voor de tweede keer gedraaid. Maar niemand die zich eraan stoorde, iedereen danste lekker verder!



Rond 20.00 verscheen Michel de Hey op het podium. Onder luid gejuich werd hij door de MC aangekondigd. Hij bouwde zijn set op van techhouse naar techno. De rond samples opgebouwde technoplaten als 'Street Carnival' en 'Es ist Freitagabend' vonden gretig gehoor bij de dansende menigte. Ook 'D-Clash' van Bryan Zentz sloeg erg aan! Erg leuk was dat alle DJ's zich ook zichtbaar erg vermaakten.



Dit gold ook voor de volgende DJ, Laidback Luke. De altijd kwistig met polsbandjes strooiende producer zette een strakke en gevarieerde set neer, met 80's ingredienten en zelfs R&B invloeden (Destiny's Child in da mix). Opvallend is dat Luke dit allemaal naadloos aan elkaar weet te breien met een minieme 'eardrop' koptelefoon ipv de standaard grotere Pioneer headphones.Ook werden vele eigen producties gedraaid, vaak in een nieuw jasje gestoken. Oh yeah, Luke was Rocking it with the best!



Omstreeks 23.00 nam Dave Angel het van Luke over. Deze uit Engeland afkomstige DJ brak in 1987 als producer door met een (in eerste instantie illegale) remix van Eurythmic's 'Sweet Dreams'. Later volgden remixes voor o.a. Underworld, Orbital, Carl Cox en Robert Armani. Deze DJ is niet al te vaak te horen in Nederland. Helaas heb ik maar een klein gedeelte van zijn set gehoord, aangezien de terugreis per NS verliep. Ook Remy heb ik hierdoor gemist.

Al met al een zeer geslaagd begin voor mij van het zomerse festivalseizoen. Topsfeer, perfect weer, mooie locatie, goede line up en dito voorzieningen. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij!



Indian Summer Festival
Extrema

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws