Anthony Rother @ Off Corso, R'dam, 31 mei

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Alleen diehard-fans wachten op Anthony Rother


Een beetje electro-fan kwam vorige week vrijdag al behoorlijk aan zijn trekken bij het optreden van dr. Lektroluv in de kleine zaal van Las Palmas. Voor de ware fanaat stond de avond erna een live-optreden van Anthony Rother tijdens de ON-avond in Off Corso gepland. Stonden afgelopen zomer tijdens Dance Valley slechts een handjevol mensen intens te genieten van zijn optreden in de electro-tent (de allerkleinste tent), nu kon hij zijn kunsten vertonen voor een groter publiek.

Tekst en foto's:
Kirsten




Je zou verwachten dat na al het feestgedruis voor, tijdens en na Hemelvaart er weinig mensen zijn die nog energie over hebben om op zaterdag uit te gaan. Niets is echter minder waar: een goed gevuld Off-Corso waagt de eerste danspasjes tijdens de back-to-back set van Joachim en Jay Samuel. Deze set bevalt stuk beter dan de back-to-back sets van Benny Rodrigues en Laidback Luke. Waar laatsgenoemden de hele avond bezig zijn elkaar te overtreffen met nog vettere platen, spelen Joachim en Jay goed op elkaar in. De Rotterdammers zetten vooral een evenwichtige en afwisselende set neer.



Volgens de planning zal Anthony Rother's optreden om 1 uur plaatsvinden. Helaas blijkt tijdens zijn reis naar Rotterdam 1 van zijn keyboards te zijn gesneuveld. Pas om kwart over 3 lijkt alle apparatuur in orde en kan hij beginnen. Helaas is op dit tijdstip de Off Corso alweer voor een gedeelte leeggestroomd. Maar de echte fans hebben gewacht, en de Duitse electro-held wordt met veel enthousiasme onthaald. Beginnend met een van zijn eerste producties 'Sex With The Machines' en eindigend met het recentere 'Little Computer People' verzorgt Anthony Rother, met zijn rauwe en bijna agressieve electro, een optreden van hoog niveau.



Na een uurtje is het helaas allemaal weer voorbij. Moegedanst gaan de meesten naar huis. Rest nog de complimenten over te brengen aan de mensen van ON: dat zij het toch weer aandurven een dj/producer te boeken die misschien niet per definitie volle zalen trekt, maar mensen kan laten realiseren dat er nog zoveel onbekends (en moois) te ontdekken is.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws