Tiesto in concert @ Gelredome Arnhem, 10 mei

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Tiesto: 'Ik ben uitgeluld.'



Tiesto & Kane

Tiesto heeft de wereld veroverd! Op de mooiste avond uit het leven van 'de beste dj ter wereld' nam hij 25.000 enthousiastelingen mee op een reis langs alle plekken op deze aardbol waar Tijs Verwest zijn voetsporen heeft achtergelaten. Van Europa tot Afrika. Tiesto in concert, een onvergetelijke avond voor iedereen die dance in zijn hart heeft gesloten. Ook voor diegenen die niet speciaal van trance houden, want wat er zich afgelopen zaterdag heeft afgespeeld in het Arnhemse voetbalstadion Gelredome staat velen op het netvlies gegrift. Het beeld van een dj van formaat, maar een doodgewone Nederlander die met zijn eigen muziekstijl Nederlandse dance op de wereldkaart heeft gezet.

Tekst: Armanda van der Voort
Foto's: Marlies van Exter


Dit is een keerpunt in de strijd waar vele dj's en andere danceliefhebbers voor gevochten hebben. Het is niet alleen het werk van deze ene dj, maar van alle anderen die het mogelijk maakten deze wereldprimeur vast te leggen voor de tientallen camera's die de show van de ambassadeur van de Nederlandse dancemuziek, Tiesto, over de wereld verspreiden. Nederland heeft definitief haar plaats ingenomen. Nr. 1!


Het eerste uur is het vrij rustig in de Gelredome. Van de man waar alle aandacht op is gevestigd, is slechts een schaduw te ontdekken. Met downtempo-platen laat hij de duizenden gretige bezoekers in het ongewisse, die in spanning wachten op wat er komen gaat. Hoewel het pas elf uur is, zijn de meeste mensen al binnen. Hierdoor neemt het concertgevoel toe, mede omdat alle blikken naar het podium gericht zijn.


Om klokslag 00.00 uur neemt Tiesto op spectaculaire wijze zijn plaats op het fantastische podium in, en barst het feest los onder een gigantische vuurwerkshow. Compleet overweldigd door dit indrukwekkende moment is het publiek sprakeloos. En dan stijgt er een oorverdovend gejuich op uit de menigte. Duizenden handen klappen voor de artiest van de avond: Tiesto. Hij zal ze een nacht lang meevoeren langs zijn muzikale hoogtepunten en projecties van optredens waarmee hij wereld wist te veroveren. Op artistieke wijze worden deze beelden van Tiesto's veroveringen in wereldsteden als Londen, Rio de Janeiro en Hong Kong geprojecteerd.


Ondersteund door live-optredens van een Braziliaans carnavalsfanfare, Senegalese drumbands, Australische didgeridoo-spelers en Amerikaanse chearleaders. Natuurlijk mag een Nederlandse artiest niet ontbreken, en niemand minder dan de zanger Dinand van Kane zet met het nummer 'Rain On Me' een fantastische live-act neer die werkelijk iedereen kippenvel bezorgt. Samen met Tiesto, die als een echte artiest moeiteloos de aandacht uit handen geeft, neemt hij een overweldigend applaus in ontvangst. Zonder meer een van de hoogtepunten van de nacht.


Tussen de acts door draait Tiesto alleen maar tranceplaten, maar tegen het einde van de avond gebeurt er dan toch waar iedereen op gehoopt heeft. Tiesto voegt daad bij woord, en laat horen dat hij ook een vette technoset neer kan zetten. Afgewisseld met zijn meest succesvolle platen als 'Flight 643' maakt hij er een knalfeest van en een onvergetelijke afsluiting van het allereerste dj-concert ooit. Helemaal ontdaan spreekt hij na afloop een vol Gelredome toe, maar weet zijn euforie niet in woorden uit te drukken. Het enige wat hij nog kan zeggen - voordat hij tien minuten lang in vreugdetranen uitbarst - is: 'ik ben uitgeluld.' Vele bezoekers, voor wie dit moment even te veel wordt, vallen elkaar dan in de armen. House is a feeling!

Tiesto
Interview met Tiesto

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws