Latin Lounge @ Las Palmas - Rotterdam, 20 april

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports


There is latin spirit in everyone.



Het was weer gezellig deelnemen aan alle rituelen die officiele feestdagen eigen zijn. Voor de nodige afleiding was het zondagavond goed vertoeven in Las Palmas. Tijdens de tweede editie van Latin Lounge werd het lastig om het hoofd koel te houden.

Tekst::Robin
Foto's::Jos Kottmann

Goede Vrijdag en Pasen zijn heel wat meer dan de doorbetaalde verlofdagen van een werkgever. Het lijkt vooral de uitgelezen mogelijkheid om het interieur weer wat op te leuken met een afgeprijsde tweezitter van de meubelboulevard. Traditioneel is het een moment van bezinning dat schijnbaar gedeeld moet worden met gezinsleden. Waarbij het nog een hele kunst is om de verplichte familiebezoekjes fatsoenlijk op elkaar af te stemmen. Eerst ontbijten in het ouderlijk huis om vervolgens tijdens de paasbrunch bij de schoonfamilie te beweren dat je nog verzadigd bent van de dag ervoor. Gelukkig zijn er 's avonds van die feestjes waarbij je de opgelegde stress en de aangekomen chocoladehazen weer weg kan dansen.







Na een succesvolle kickoff op 16 februari vonden veel latin- en salsaliefhebbers zondag 20 april opnieuw hun weg naar Las Palmas. Tijdens de tweede editie van Latin Lounge stond de club aan de Wilhelminakade ook deze keer in vuur en vlam. Terwijl het Go Play Cafe ruimte bood aan de bezoeker met een minder bedeelde motoriek, was de grote zaal vooral bedoeld voor het betere schuifelwerk. Verder was er achterin een eetgelegenheid ingericht waar verrassende, Caribische hapjes werden geserveerd. De line-up bestond uit Real el Canario, Mauri, Brian S, D-Rashid en onze eigen Little Tim. Verder waren percussionist Andrei Russo en MC Cupid van de partij om voor het slagwerk en de vocalen te zorgen.

De avond begon rond vijf uur met een spoedcursus om de basisbeginselen van het salsadansen onder de knie te krijgen. Voor sommigen was deze workshop een overbodige luxe, voor anderen juist een bijzonder prettige bijkomstigheid. Een uur later kregen zowel aankomende als doorgewinterde latinlovers in de Strictly Salsa zaal ruim baan om het zelf te gaan doen. Om beurten namen Real el Canario en Mauri achter de decks plaats om zes uur lang het ritme aan te geven. Jong en oud waagden zich op de dansvloer om hun beste beentje voor te zetten. Vol bewondering probeerden belangstellenden langs de kant een verband te ontdekken tussen de razendsnelle danspasjes, vliegensvlugge armbewegingen en driebubbele draaien.







Klein van stuk, maar groots in zijn daden mocht Little Tim in het Go Play Cafe de avond openen. Van ritmisch tromgeroffel tot Portugese vocalen; alle aan latinhouse grenzende platen toverde Tim uit de platenkoffer. Rond half negen nam niemand minder dan Brian S. het stokje over om de inmiddels toegestroomde menigte naar een nog hoger niveau te tillen. De 29-jarige Brian Stolwijk heeft inmiddels al een behoorlijke staat van dienst opgebouwd. Naast zijn residence in het hoofdstedelijke Escape is hij ook in het buitenland een veelgevraagde artiest. Dat de sympatieke Amsterdammer zondagavond volledig in zijn element was, bleek wel uit het enthousiasme waarmee hij zijn meer dan uitstekende set presenteerde.







Terwijl in de grote zaal dansgezelschap Footwork een indrukwekkende demonstratie weggaf, barstte het Go Play Cafe ondertussen uit zijn voegen. De slecht geventileerde zaal was inmiddels tot de nok toe gevuld. Vooral de leuk ingerichte bar van 's werelds bekendste rumfabrikant vond bij de doordrinkers gretig aftrek. Het absolute hoogtepunt van de avond kwam voor rekening van D-Rashid en Andrei Russo. In een fantastisch samenspel bracht het tweetal het publiek in complete extase. Vooral de in Rusland geboren percussionist Russo had er behoorlijk zin in. Hij trommelde de uitzinnige bezoekers van de ene climax naar de andere. Kortom, Latin Lounge is zo'n typisch concept dat zeker voor herhaling vatbaar is. Wat betreft ondergetekende mag dat gerust vaker dan een enkele keer per maand gebeuren.

Latin Lounge @ Las Palmas 16 feb.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws