Project X-it @ Tagrijn, Hilversum, 18 apr

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Project X-it kan nog stukken beter

Project X-it is een initiatief opgestart door de Hilversumse DJ Xanno Gallois dat wordt gehouden in de Tagrijn. De Tagrijn staat tegenwoordig niet echt bekend om zijn grote aanbod aan techno of house feesten dus is Project X-it een welkome aanvulling. Vorige keer stond de Spaanse DJ Christian Varela op het programma en voor vanavond was gekozen voor het Zweedse trio Headroom!


Tekst & Foto's : Stamp



Headroom bestaat uit Patrik Skoog, Niklas Ehrlin en Henrik Larsson. Drie jongens uit Zweden die op producerend vlak al een grote staat van dienst hebben. In wisselende samenstellingen, soms alleen of onder de naam Sons of Piru worden er aan de lopende band ijzersterke produkties vanuit Malmo de wereld in gestuurd. De produkties van Headroom hebben die typische Zweedse sound maar weten zich toch vaak op een aangename manier te onderscheiden. Aangezien Headroom zo goed als nooit in Nederland komt en ze nu twee en een half uur kwamen draaien leek dat het een tripje naar Hilversum waard.



Bij binnenkomst was Xanno Gallois bezig aan het laatste gedeelte van zijn set. Wat opviel was dat de Tagrijn maar matig gevuld was. Het aanwezige publiek leek voor een groot gedeelte te bestaan uit Tagrijn meubilair, wat verdwaalde hangjongeren en de lokale technocrowd. Niet dat dit erg hoeft te zijn ware het niet dat men erbij stond alsof het spelen voor zoutzak een kunstvorm is. Misschien lag het ook aan de muziek want Gallois was wel erg stevig aan het draaien voor het tijdstip. Als goede opwarmer laat je het echte werk aan de hoofdact over en hier leek hij ze nu al te willen overtreffen.



Gelukkig stonden daar om half twee ineens drie heren, waarvan twee met hoofddeksel, achter zes draaitafels! Drie DJ's, zes draaitafels dat schept mogelijkheden. Het begin van de set liep niet helemaal lekker. Het soundsystem van de Tagrijn trok het vaak niet als er meerdere schuiven tegelijkertijd opengingen. Krakende boxen tot gevolg. Ook stonden de draaitafels niet allemaal schokvrij. Stuiterende naalden tot gevolg. Daarnaast leken de mannen van Headroom zelf een beetje zenuwachtig. Scheve mixen tot gevolg.



Dit ging een tijdje zo door maar na drie kwartier zag je dat iedereen er steeds meer ingroeide. Het publiek werd losser, de DJ's speelden beter op elkaar en op de beperkingen in. Het laatste uur kwam de diepe Zweedse gelaagde techno uiteindelijk de dansvloer. Op sommige stukken kregen we ook echt te horen dat er zes decks werden gebruikt. Een wirwar aan platen en breaks volgde elkaar in een onmogelijk tempo op hetgeen zorgde voor feest in de Tagrijn. De zoutzak mentaliteit was afgeworpen en werd ingewisseld voor een gezellige party stemming. Tot het einde van de set werd er flink gedanst en na de toegift gaven de jongens van Headroom als bedankje hier en daar een plaat weg.



Project X-it is op zich best een leuk feest. Op productioneel gebied kan het alleen nog stukken beter. Beter geluid, origineler lichtgebruik en meer decoratie. Daarnaast kan het aan het drukke weekend gelegen hebben dat er niet zoveel publiek was. De geboekte DJ's zijn in elk geval elke keer origineel we zullen zien wat de volgende editie te bieden heeft.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws