Invited by Tiesto @ Panama - Amsterdam, 20 feb

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Invited by Tiesto met het gevoel van toen, en de sound van nu


Afgelopen donderdag vond de lancering plaats van 'Invited by Tiesto'. Dit was de eerste avond in een reeks van drie waarmee Tiesto terugblikt op de afgelopen succesvolle jaren. Toen de dancescene nog in ontwikkeling was, draaide de toen nog geheel onbekende Tijs nog op relatief kleine locaties. Met het gevoel van toen, en de sound van nu werd er in een van Neerlands meest sfeervolle locaties teruggeblikt.

Tekst : RJ




Opwarmer voor Tijs was op deze eerste editie van Invited de Rotterdammer Benny Rodrigues. Bij binnenkomst stond Benny al vrolijk aan de knoppen te draaien. Met een prima mix van club- en techhouse wist hij het feest uitstekend op gang te krijgen. In dit geval een goede prestatie, aangezien iedereen deze avond natuurlijk kwam voor Tiesto. Maar Benny zette een sterk afwisselende set neer die eindigde met een paar klassiekers zoals 'Big Fun', 'House of God' en 'French Kiss'.

Rond half een was het dan zover: DJ Tiesto verscheen achter de draaitafels. De zaal barstte bijna uit z'n voegen. Gejuich, geschreeuw, gegil, het is duidelijk te merken dat Tijs inmiddels de status van superster bereikt heeft. Aan hem zelf is dit overigens niet te merken. Na Benny bedankt te hebben begint hij lachend aan zijn set. Zijn typische sound vult vervolgens het overvolle Panama.



Die glimlach blijft de hele avond op het gezicht van Tijs Verwest te zien. Hij houdt goed contact met het publiek en weet het prima te bespelen met zijn warme trance. Bij een aantal oudere, herkenbare nummers staat de zaal bijna op zijn kop. Alles lijkt op deze avond perfect. De muziek is euforisch, het geluid precies goed, de belichting prachtig en het publiek gaat er absoluut voor. Klein nadeel: het was erg druk. De temperatuur in Panama liep dan ook behoorlijk op. Maar dit was het enige minpunt aan deze goed georganiseerde avond.

Helaas komt aan al het goede een einde, zo ook dus aan deze avond. Rond half drie wordt Panama vroegtijdig verlaten. Maar dit gelukkig wel in de wetenschap dat er binnenkort een vervolg komt op 'Invited by Tiesto'.

Onze excuses voor het ontbreken van beeldmateriaal

Meer info: Invited
De volgende editie van 'Uitgenodigd door Tijs' vindt plaats op 17 april, wederom in Panama.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws