U-Matic, Club-U Zaandam, 7 feb

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Afgelopen vrijdag vond de aftrap van U-Matic: The ultimate harddance clubbing experience plaats. De bedoeling van de organisatie, overigens niet Club-U zelf, was om het publiek mee op reis te nemen langs de verschillende harddance-varianten. Hiertoe waren dan ook twee grote namen uit het genre uitgenodigd: JP en Rossi.

Tekst en foto's: RJ




Rossi maakt in 1995 zijn debuut op Dance Valley en heeft sindsdien ieder jaar op dit festival mogen optreden. Daarnaast maakt hij sinds 1998 deel uit van de befaamde HQ parties in de Melkweg (en sindskort ook Nighttown). JP maakt hier al sinds jaar en dag deel van uit en is dan ook een van de residents van HQ. Zelf omschrijft hij zijn geluid als een stijl die ergens het midden kiest tussen techno, trance en groovy energy harddance. Beide DJ's komen ook vrijwel altijd voor in de line-up van feesten als Impulz en 4-Elements.



Bij binnenkomst rond kwart over twaalf was het nog ernstig rustig. Er waren ongeveer twintig mensen binnen die een zeer afwachtende houding hadden. Vrijwel niemand danste... Rossi draaide dan voor een compleet lege dansvloer en draaide erg ingehouden. Af en toe was zijn muziek zo rustig dat het meer club leek dan harddance. Zeer langzaam kwam er wat meer publiek binnen. Rond halftwee kon Rossi eindelijk wat meer gas gaan geven en begonnen er wat meer mensen te dansen. Om twee uur werd het roer overgenomen door JP. Deze zette zoals altijd een prima set neer, met een prima platenkeus.



Het publiek was zeer divers maar had er wel zin in. Waarschijnlijk is Club-U best wat voller te krijgen wanneer er voor een volgende editie wat meer reclame wordt gemaakt. Er zijn immers genoeg liefhebbers te vinden die speciaal voor JP of Rossi naar Zaandam willen reizen. Een klein nadeel wat hier nog wel even genoemd moet worden is dat de rookmachines veel te veel gebruikt werden. Dit was waarschijnlijk ook om de geringe drukte te maskeren. Maar met deze DJ's is uw verslaggever een volgende keer graag weer van de partij.

Club-U

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws