Roger Sanchez @ Panama, A'dam - 31 jan

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Roger Sanchez, wodka en veel, heel veel mensen!




Afgelopen vrijdag vond het feest 'Smirnoff Experience' plaats in Panama. Als ik het in een paar woorden zou moeten beschrijven zou ik kiezen voor: 'Smirnoff' all-over, Roger Sanchez, opzwepende muziek, goede locatie, te druk, te heet, maar desondanks een goede party.

Tekst en foto's:Selma





Mijn avond begint om 11.00 uur. Vanuit de 'car' is het mooi uitgelichte Panama al van verre zichtbaar. Bij de deur staat een behoorlijke rij en op de ramen prijkt het woord 'uitverkocht'. Een populair feestje dus! Enige consternatie ontstaat in 'gastenrij': de gastenlijst-mensen moeten langer wachten om binnen te komen dan de rest en het is buiten ijzig koud! Na 20 minuten kan het feest beginnen. Panama is helemaal uitgedost in 'Smirnoff-kledij'. Bij binnenkomst worden kortingskaartjes voor Smirnoff uitgedeeld, op de bar en boven de bar het merklogo grootst geplaatst, de garderobe en toiletten worden 'aangeboden door Smirnoff'. Kortom: Smirnoff all-over! Ik kreeg spontaan een deja-vu naar de (helaas) voormalige Chesterfield Labelland party's.





In de grote zaal schotelt Roog zijn fijne latin-soul plaatjes voor en het duurt niet lang of de dansvloer stroomt vol met de mooi, uitgedoste partyscene van Amsterdam en omstreken. Dit is duidelijk een feestje waar iedereen (Club More, T-Dansant etcetera) zich verzameld! De sfeer zit er goed in en dan verschijnt (natuurlijk een half uurtje later dan gepland!) naast Roog de man waar velen speciaal voor gekomen zijn: Roger Sanchez. Met zijn mysteriueze, donkere look en in rood gehuld -inclusief rood kangol-petje- weet hij het publiek te doen gillen, juichen, klappen en vooral: te dansen. Hij begint zijn set met 'The Light' van Michelle Weeks en bouwt vervolgens zijn vier uur durende set goed op. Jammer genoeg wordt Sanchez na een uurtje wat eentonig. Inmiddels is het ook behoorlijk warm en (veel te) druk geworden. Voetje voor voetje dan maar de rest van de zalen onder de loep nemen.





In de naastliggende zaal staan Monte la Rue en Steve Mamman te draaien. Iets meer groovy en iets minder climaxen en mensen, maar oke. In de eetzaal zijn bankjes (en Play-Stations) geprepareerd en met de funky/salsa/latinhouse-achtige tunes van DJ Dame is het hier prima op adem komen. Na een uurtje toch weer Sanchez proberen die duidelijk weer de draai heeft gevonden die wij van hem gewend zijn. Voldaan worden om 05.00 uur de danspasje verruild voor de pas naar huis. Bij de uitgang wordt (heel tekend voor dit feest) nog een 'Smirnoff' cd-tje in de handen gedrukt. Heb gelukkig nog niet over het wodka-merk gedroomd! Al met al een prima feest.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws