Josh Wink @ Future, Nighttown - Rdam, 24 jan

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Josh Wink zorgt voor 'ouderwetse' Future-aflevering!


We kennen hem van klassiekers als 'Higher State Of Consciousness', 'Don't Laugh', 'I Am Ready', de Lil Louis rip-off van 'French Kiss' (How is Your Evening So Far?) en het vorig jaar grijsgedraaide 'Freak'. Josh Wink(leman) - de uit Philadelphia afkomstige dj/producer - heeft reeds een indrukwekkende loopbaan achter de rug. Hij is samen met King Britt verantwoordelijk voor het succes van het label Ovum Recordings, dat ze samen hebben opgericht, en is simpelweg 1 van de meest gewilde dj/producer van deze planeet. Met twee prachtige albums achter zijn naam - de ambient-lp Left Above The Clouds uit '96 en het housegeorienteerde Herehear uit '98 - heeft hij dat ruimschoots bewezen. De kracht van Josh Wink is de hypnotiserende lading van muziek die hij loslaat op zijn publiek. Niet Alleen als producer, maar zeker ook als dj.

Tekst: Marcel
Foto's: Kirsten





Vorig weekend landde Wink, tezamen met labelgenoot Pete Moss, op Nederlandse bodem. Niet alleen voor een set in Nighttown op vrijdag, maar ook voor een optreden in de Escape op zaterdag. Zo trots als een pauw maakte Michel de Hey dit heugelijke feit eind 2002 al bekend. Zijn enthousiasme is allesbehalve overdreven te noemen. Wink is nu eenmaal moeilijk te boeken. Bovendien hangt er een pittig prijskaartje aan een optreden van de Amerikaan.




Pete Moss startte de avond uitstekend. We vielen van de ene verbazing in de andere. Moss draaide een aantal prachtige houseplaten, varierend van soulvolle house tot funky techno. Niet alleen een prima opwarmer voor Josh Wink, vooral een sterk optreden voor zichzelf! Van hem gaan we in de toekomst hopelijk meer horen. Om een uur of twee kroop Josh achter de draaitafels. Hij bouwde zijn set erg goed op, en wisselde een rits freaky percussietechno-platen af - waaronder veel eigen werk - met een aantal classics als 'Acid Eiffle' van Laurent Garnier en 'Spastik' van Plastikman. Dit tot vreugde van een volgestroomde Nighttown Basement. Resident Michel de Hey maakte de klus helemaal af, door de lijn van Josh Wink eens flink door te trekken. 'Dit is weer een ouderwetse Future in de Basement', hoorde ik iemand zeggen. En zo was het!



Josh Wink / Ovum Recordings

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws