Transistor @ 013, Tilburg - 11 jan

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Mike Dearborn geeft plankgas door Tilburg!

Het maandelijks terugkerende techno evenement Transitor in de 013 te Tilburg beleefde afgelopen weekend z'n jongste editie. Er stond een smakelijke line-up op het programma met artiesten uit verschillende landen met verschillende sounds. De onbekende Phil Kieran uit Ierland, de Brit Justin Berkovi met een liveset en vanuit Chicago was Mike Dearborn over gevlogen om zijn draaikunsten te vertonen.

Tekst & foto's: Stamp



Toen we rond 12 uur binnen kwamen was Phil Kieran al een half uurtje bezig met draaien. Wat gelijk opviel was dat de zaal nogal leeg aandeed. Dit lag gedeeltelijk aan het geringe aantal mensen en aan het feit dat de zaal uit een grote oplopende trap bestaat, iets wat uitnodigt tot verspreid te gaan staan en zitten. De mooie decoratie was wel goed te zien. Futuristische constructies stonden aan de zijkant en in het midden in de zaal en de sfeervolle belichting zorgde voor een mooi uitzicht op de DJ.


Phil Kieran is resident DJ in club Shine in Belfast. Hij produceert verschillende stijlen dance voor labels als Skint, Electrix en Kingsize. Dat het een eclectische jongen is was duidelijk te horen aan zijn set. Zonder moeite werden house, techno en breakbeat plaatjes tot een mooi geheel gemixt. De set had wel een hoog hitjes gehalte maar gelukkig nam dit richting het einde steeds verder af. Een klein hoogtepuntje werd bereikt toen hij zijn eigen productie ''House Nation" draaide. Gelukkig was de zaal al wat verder vol gelopen zodat deze lekkere muziek niet verloren ging.



Om half een was het tijd voor Justin Berkovi, labelmanager van Nightrax en Predicaments, bekend van experimentele releases op Djax-up en Music Man. Zijn sterke set van afgelopen I Love Techno stond nog vers in de herinnering. Justin heeft een nieuw liveconcept, genaamd Btrax. Dit houdt in dat hij met een hardere en simpelere stijl komt. Tracks hiervan worden ook niet voor niets uitgebracht op Kne'Deep en geremixt door DJ Rush. Het begin van de set was heel erg lekker. Gelaagde en schuivende ritmes met een funky twist eraan. Helaas verwaterde dit in simpele loopy techno die niet echt kon boeien. Het is jammer dat Berkovi deze kant op gaat met z'n act want juist het experimentele karakter ervan was zo interessant. Hopelijk is deze modegril snel voorbij!


Na driekwartier kwam mister "Razorsharp" uit Chicago op het podium. De uitmuntende lasers die al de hele avond voor visueel vertier zorgden projecteerden zijn naam op een scherm: Mike Dearborn! Van een zachtzinnige aanpak kan deze man niet beschuldigd worden, en van half werk houdt hij ook niet. Het was vanaf het begin af aan raak. Knallen geblazen! Strakke en snelle mixes en snoeiharde platen zorgde ervoor dat het publiek even in een saamhorig gejoel uitbarstte. Soms zakte het tempo even in, waarschijnlijk voor een kleine adempauze om daarna weer plankgas door te gaan. Platen van producers als Liebing, Ruskin, the Advent en veel eigen werk stonden op het menu. En zo was het binnen no time alweer kwart voor vier. Het tijdstip waarop men vriendelijk de club word uitgeknikkerd. Het was een gezellige avond die zeker een grotere opkomst had verdiend.


De volgende editie gaat het er wat rustiger aan toe. Op 8 Februari zijn Slam en Funk D'Void te gast bij Transistor.


013

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws