Humanite @ Beursgebouw, Eindhoven - 31 dec

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Met Extrema goed het nieuwe jaar ingegaan!

Extrema zorgde al twee keer eerder voor een geslaagde jaarwisseling, dit jaar was er dus reden genoeg voor een herhaling in het Beursgebouw in Eindhoven. Extrema heeft elk jaar weer een ander thema. Sloten ze het vorige (jubileum)jaar nog af met het thema "The Future Generation", gaan ze dit jaar verder met het thema "Time To Think". Time to think was er deze avond eventjes nog niet bij. Met de line-up van deze avond moest er niet nagedacht, maar gefeest worden!

Tekst & foto's: Swan


Ze pakken elk jaar grootser uit, dat was goed te merken in de aankleding van het feest. Versiersels aan de muur, grote versierde bollen aan het plafond, enorme projectieschermen en een goed opgesteld dj-podium zorgden voor een goed geheel. De mensen die op dit feest waren afgekomen bleken er ook al meteen zin in te hebben. Bij binnenkomst even na half 12 bleek de grote zaal al goed gevuld te zijn met dansende mensen. Laidback Luke was de eerste dj die het publiek mocht vermaken. Hij stond zelf, net zoals vele mensen te genieten van zijn set. Zijn set mocht doorgaan tot zo’n 5 minuten voor 12. Daarna kwamen er dansers en danseressen te voorschijn op het podium achter de dj. Mooie jongedames in lange jurken, grote gespierde mannen en een dame met een microfoon zorgden voor een leuke dance-act. Ze wisten het enthousiaste publiek op een leuke manier het nieuwe jaar in te luiden. Het was mij zelf even onduidelijk wanneer het nu klokslag 12 was, maar toen de armen de lucht in gingen was het voor mij duidelijk dat er gezoend en handjes geschud kon worden.


Na 12-en stond Michel de Hey al klaar om te gaan draaien. De dansers achter hem kregen er geen genoeg van en wilden maar doorgaan met hun dansjes. De Hey duurde het iets te lang en keek eventjes boos achterom, waarna hij vervolgens vrolijk zijn eerste plaat er doorheen begon te mixen. Het nieuwe jaar was nu echt begonnen, de menigte danste vrolijk verder. De set van De Hey was zoals we van hem konden verwachten. Er kwamen bekende platen voorbij, o.a. van Rue East. Verder doet een all-time classic als Man Alive het altijd goed. Niks nieuws, maar wel leuk.


Er was in vergelijking met vorig jaar een derde zaal bijgekomen, de Future Funk-area. In deze area waren het vanavond Benny Rodriques, Barth Hendrix, Eric de Man en Victor Coral die stonden geprogrammeerd. Tijd om het zaaltje eens op te zoeken. Daarvoor moest je de trap op naar boven, die overigens nogal glad was en soms resulteerde in flinke valpartijen. Boven aangekomen stonden er een aantal standjes met zonnebrillen en andere prullaria. Al had je geld te veel of wilde je het niet opmaken aan drank, was er zelfs de kans om je te vermaken met een spelletje blackjack. Bij dit spel kon je de muziek uit de Future Funk-area al horen. Eenmaal bij het zaaltje aangekomen was Benny Rodriques bezig met een lekkere set. Het intiem ingerichte zaaltje zorgde samen met de sounds van Benny voor een uitstekende sfeer. Heel relaxt allemaal, wat ook te merken was aan het publiek.


Daarna was het tijd om eens kijkje te nemen in de Techno-area. Je liep achter de speciale "cubes" langs die je kon huren voor zo'n 40 man. De cubes stonden langs de kant van de Mainhall en hadden een uitzicht over de gehele zaal.
In de donkere Techno-area werd er natuurlijk geknald. Toen ik binnenkwam werd Q-Lock net overgenomen door de enige vrouwelijke dj van deze avond, Lady Aida. Voor deze dame was dit natuurlijk een thuiswedstrijd en knalde ze er vrolijk op los, met in haar set de electro-achtige invloeden die we van haar gewent zijn. Wel jammer was dat je op rustige momenten de muziek uit de Mainhall boven de muziek uithoorde. Niet dat veel mensen dat echt uitmaakte, want iedereen stond duidelijk te genieten.


Terug naar de Mainhall, waar er mannen op stelten, gekleed in duistere zwarte pakken door de zaal heen liepen. De Engelsman Dave Angel bracht ondertussen zijn funky techno ten gehore aan het publiek. Het publiek bleef enthousiast. Handjes gingen, met name voorin, dus ook regelmatig de lucht in. De man achter het bekende Rotation label liet zelfs zijn hulpje even het roer overnemen. Waarschijnlijk voor een nodige sanitaire stop.


Hoe verder de avond vordert, hoe meer mensen even toe zijn aan een beetje rust. Tijd om even de benen laten rusten op een bankje in de buurt van een coctailbar. Na een wodka-colaatje verder was er weer genoeg reden om eens verder te gaan. Naar de warme house klanken van Eric de Man, de wat hardere techno van Montana of naar het feestje van Dave Angel? Keuze genoeg in ieder geval. Maar eens een kijkje nemen bij Montana, die net een plaat van De Hey opzette toen ik binnenkwam. Voor het einde van zijn set kwam Jamie Anderson eens een kijkje nemen bij zijn Nederlandse collega. Voordat Jamie Anderson begon te draaien leek mij het toch duidelijk. Hij stond namelijk niet geprogrammeerd in de techhouse, maar in de techno. Hij moest wel gaan knallen. Normaal gesproken zijn we toch de opslepende techhouse van hem gewend, maar vanavond zat er alleen maar techno in zijn koffers. Hij knalde er dus vrolijk op los voor de technofreaks die hier nog aanwezig waren.


In de Mainhall was de Franse publiekslieveling Jack de Marseille begonnen met zijn set. De fransman zocht het steeds noordelijker op, voor zijn set in Eindhoven stond de man ook al in Brussel geprogrammeerd. Hier in Eindhoven mocht hij afsluiten. Zijn set bevatte techno met als afwisseling een beetje techhouse. Zijn eigen werk op zijn laatst uitgebrachte album is rustiger dan zijn draaistijl, maar dat vond het publiek in Eindhoven helemaal niet erg. Zeker niet als hij lekkere platen afwisselt met een ouwe plaat als "Spastic", die het toch altijd nog goed doet op grote feesten. De zaal ontploft wederom en het feestje is eigenlijk compleet. Net zoals de hele avond. Jack de Marseille sloot even na 7-en zijn set af. Nadat de lichten aangingen zorgde een luid applaus nog voor een tiental seconden muziek, maar daarna het was echt over met de pret. Tijd om naar het hotel te gaan, waar er wel "Time to think" was. Wellicht over het komende partyjaar.

De organisatie kan weer terugkijken op een geslaagde editie van Humanite. De mooie decors, de dj's, de leuke mensen en de goede sfeer deden het feest samensmelten tot een geweldige avond en mooi oud en nieuw feest.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws