Metz on Sunday @ Prinsestheater, R'dam - 15 dec

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Op zoek naar de toverformule van Metz on Sunday


Bij mijn laatste verslag van Metz on Sunday - twee maanden geleden - vroeg ik mezelf af wat de formule van de organisatie is. Daar ben ik achter gekomen...

Tekst en foto's: Alex


In de lobby/lounge zit een kunstenaar die op verzoek karikaturen van de gasten maakt. Boven staan lekkere hapjes uitgestald en binnen is de aankleding op en top verzorgd. De aankleding is prachtig, anders dan de vorige keer, dit keer met goud en kerstsversieringen, inclusief twee mooie kerstfeeen die de gasten op sterretjes trakteren. Laat de feestdagen maar komen! Dat die kunstenaar is uitgenodigd geeft weer een apart tintje aan Metz, waardoor Metz Metz is, en niet een willekeurig feestje.


Little Tim staat inmiddels te draaien. Twee edities geleden lukte het hem nog om vrij snel de mensen op het benedengedeelte aan het dansen te krijgen. Dit keer gaat het allemaal wat stroever. Hij draait wat rustiger waardoor niet iedereen zijn draai kan vinden. De sfeer is ook vrij lang wat onrustig. Als Brian S achter de draaitafels plaatsneemt, komt hier gelukkig verandering in.




Van DJ Brian S is bekend dat hij altijd lekker staat mee te swingen op zijn eigen platen. Logisch, want het zijn vaak de funky en groovy platen waarbij de voetjes wel los moeten komen. Dat gebeurt naar mijn zin te weinig in de zaal, alhoewel er soms uitgelaten momenten te bespeuren zijn. Maar of dit nou echt met de muziek te maken heeft?


Eigenlijk is het bij Metz niet de bedoeling om compleet los te gaan. Het is gewoon een lekkere afsluiter van je weekend, waarbij socializen met je vrienden, kennissen en andere feestgangers belangrijker zijn dan de muziek. Het leuke daar aan is dat je elke maand dezelfde mensen ziet, en je al gauw aan de praat raakt). Als dj Franco Rollini het stokje - of beter - de naald van Brian S overneemt, breekt het feest der herkenning los. Bij het horen van oude en nieuwe knallers zien we het publiek binnen een half uur compleet uit zijn dak gaan. Uiteindelijk verandert de dansvloer van het Prinsestheater toch nog in een springende en dansende massa.


Het is jammer is dat we deze dj niet vaker zien tijdens de vele feestjes in het Nederlandse uitgaansleven. Wij zouden het wel weten: dj Rollini is een garantie voor een feest!

Er zijn nog een aantal kaarten voor de SuperMetz met oud en nieuw te koop, kijk op: Prinsestheater

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws