Verse Geesten @ Las Palmas - R'dam, 3 nov

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Verse Geesten is terug op nieuwe locatie met ouderwets goede sfeer!



Bij binnenkomst om half negen kreeg ik een beetje een vreemd gevoel. Verse Geesten is feest, disco, gekkigheid en verkleedpartijen! Maar helaas trof ik in de Las Palmas alleen het laatste ingredient aan. Het rood was overduidelijk aanwezig bij zowel publiek als in de aankleding. Alleen het feest en de gekkigheid waren ver te zoeken. Verbaasd luisterde ik naar de muziek of eigenlijk het gebrek daaraan. Ik keek eens rond of ik ergens een DJ kon ontwaren. En jawel, Ron Stuts was toch echt met platen in de weer. Was dit het nieuwe concept, een soort van mega-lounge? Moest dit de Tunes doen vergeten? Maar het lag niet aan de Verse Geesten, het lag aan mijzelf. Ik was iets te ongeduldig en verwachtte gelijk vanaf acht uur een Rotterdams carnaval aan te treffen. Een uur later kwam alles gelukkig helemaal goed en kreeg Ronald Molendijk de Las Palmas aan het dansen.

Tekst:Chris
Foto's:Jerry Pelgrim (Versegeesten)






Het zal best spannend zijn geweest voor het team van de Verse Geesten. Gaan we het doen? Gaan we echt de voor ons zo vertrouwde Calypso verlaten? Zo op het eerste oog hebben ze een juiste beslissing genomen. De tijd zal moeten leren of ze de komende maanden dezelfde bezoekersaantallen zullen trekken, maar de eerste editie was in ieder geval zeer goed bezet. Leuke mensen, goed verklede mensen en dus ook veel mensen! Want de Las Palmas is echt een grote club, laten we ons daar niet in vergissen. Er was een klein deel van de zaal afgezet maar dan nog blijft het in vergelijking met de Calypso een heel ander verhaal. Dit soort feesten staan of vallen met de mensen die er komen. Bij binnenkomst voorzag ik dan ook het vroegtijdig einde van Verse Geesten in Las Palmas. Er hing een sfeertje dat helaas meer in Las Palmas gevoeld wordt. Een sfeer van verveeld staan wachten tot men vermaakt wordt. Gelukkig bleek na de aankondiging van Art en zijn 'Arties' dat er bij het publiek sprake was van een soort van spanning in plaats van verveling. Toen om negen uur eindelijk het volume flink werd opgeschroefd en Ronald Molendijk de mouwen opstroopte, begon het feest pas echt.





Geheel onterecht ga je in eerste instantie toch het feest vergelijken met de eerder genoemde Tunes. Maar die vergelijking moeten we helemaal niet maken. Het is dezelfde organisatie met dezelfde muzikale voorganger, maar de Calypso Tunes zijn natuurlijk nergens anders neer te zetten. Het grote verschil is dat het carnevaleske qua muziek minder is geworden. Waar de disco bij de laatste Tunes de overhand had, was dit nu voornamelijk House! Of dit kwam door de aanwezigheid van Joost van Bellen als gast-DJ weten we niet. Maar aangezien Molendijk meestal de regie in handen houdt, denken (en hopen...) we dat er in Las Palmas toch iets meer House gedraaid gaat worden. Dit past ook beter bij een club als deze. Toen op het hoogtepunt van de avond alle lichten uit gingen was het feest compleet. Heerlijke warme house vergezeld van een flikkerend logo van Verse Geesten over de gehele lengte van Las Palmas. Verder waren er weinig onderbrekingen en was het echt de muziek die het feest maakte. Het thema 'ogen' is ook nog niet helemaal duidelijk. Het is belangrijk dat Ronald Molendijk een aantal klinkende namen naar de nieuwe locatie weet te halen, die lekkere warme house draaien en niet alleen de feestplaten. Met spannende DJ's en leuke (verkleed)thema's moet het dan ook in de Las Palmas best gaan lukken met de Verse Geesten. En mocht het niet lukken... Tja, dan hebben we altijd nog de herinneringen aan Calypso.





Volgende editie: 'Oh, kom maar eens kijken'
Zondag 1 december, 19.00-24.00 uur
Las Palmas Rotterdam
'Ogen zijn de spiegel van de ziel! Kom in de kleur van je ogen!
Gast DJ: 100% Isis
Voorverkoop donderdag 28 november vanaf 20.00 uur @ las palmas.


Voor meer info:Verse Geesten

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws