Pizazz @ Land van Waas - Rotterdam, 19 okt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports


Dj Deep en Pizazz strijken neer in het Rotterdamse Land van Waas

De Amsterdamse organisatie Pizazz, die elke eerste zaterdag van de maand haar feesten in de Amsterdamse tent Vakzuid geeft, wilde het deze keer ergens anders doen. Rotterdam als 'techno town' kan weleens wat anders gebruiken moet ze gedacht hebben. Zo gebeurde het dat de klanken van US Garage en Deephouse het Land van Waas in het Westelijk Handelsterrein vulde. Een betere locatie is bijna onmogelijk!


Tekst en foto's:Jos Kottmann

B-art


Net als 3 jaar geleden stond Dj Deep op de opening van de allereerste Pizazz. Omdat het een groot succes was, leek het de organisatie een goed idee om Dj Deep ook uit te nodigen voor de Grand Opening in Rotterdam.

Het pand van Land van Waas bestaat uit 2 verdiepingen. Daarvan is de onderste etage voor de garderobe bestemd. De zaal was eigenlijk in 3 delen verdeeld: planten, lampen en podia's vulden deze verschillende gedeelten. Aan beide zijkanten kon je een bar en wat zitplekken vinden en in het midden werd er hardlustig gedanst. Land van Waas is niet zo'n grote tent, er past maar een paar 100 man in. Tijdens een deephouse-avond betekent dat automatisch: gezelligheid!
Dj Deep


De dj's die op het programma stonden, waren B-art (resident) en Dj Deep. B-art mocht de avond openen met zijn heerlijke soulvolle house. Aan het begin van de avond was de opkomst zeer gering. Er liepen hooguit 25 bezoekers rond. Maar het werd al snel voller. Voor 2 uur was de tent goed gevuld en stond iedereen vol goede moed te dansen. Rond 2 uur was het tijd voor Dj Deep. Het moment voor de Franse dj om de tent op zijn kop te zetten.

Even voorstellen:
Dj Deep wordt door de Masters at Work beschouwd als een van de beste house dj's ter wereld. Laurent Garnier en Derrick May leerden de geboren en getogen Parijzenaar de kneepjes van het vak en producers als Todd Terry, Franky Knuckles en Marshall Jefferson zijn bij deze Franse dj favoriet. Geen verkeerde cv als je het mij vraagt. Als DJ Deep draait zorgt hij altijd voor heerlijke zwoele house en lekkere garage met veel vocalen. Zo ook op zijn gemixte Respect is Burning compilatie. Op dit moment vindt er een ware Europese invasie van de Franse dansmuziek plaats, maar eigenlijk kunnen we er geen genoeg van krijgen. Na uitstekende (mix)albums van Bob Sinclar, Dimitri From Paris, Etienne de Crecy, Jef K en Daft Punk, drukt ook DJ Deep zijn stempel op de typische gefilterde Franse discohouse en alles wat daar omheen hangt.

Toen dj Deep begon met heerlijke zwoel, deephouse stroomde de dansvloer vol om te genieten van de aangename ritmes. Met opvallende percussie en vocalen ging menig maal bij de mensen de handen de lucht in en verscheen er een glimlach van oor tot oor.




Beneden bij de garderobe stond een of andere zeeman in zijn rode pak te draaien. Hij had in zijn koffer 3 minidisks gebouwd waarmee hij allemaal oude nummers mixte. De vrouw in de uitdagende rode kleding die er bij liep, zorgde voor een lekker rood drankje. Een mix drankje dat bestond uit, rode wodka, watermeloen en LSD, althans dit werd mij door haar verteld.


Boven stond nog steeds dj Deep te draaien. Hij draaide tot sluiting voor de laatste paar mensen die niet weg waren te slaan.

Pizazz gaat door met dit concept in Rotterdam, maar waar en wanneer is nog niet bekend. Zodra er iets bekent is, zal dit natuurlijk - en zeker na zo'n geslaagde avond - direct te lezen zijn op Love2party!

Pizazz

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws