Traffic @ Melkweg - Amsterdam, 11 okt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Het dak eraf bij Sims en Broom!


Soms heb je van die avonden dat het publiek er echt helemaal voor gaat en niet van ophouden weet. 11 oktober was zo'n avond. Traffic, georganiseerd door DJ en organisator Bart Skils, stond op het programma. In het verleden wist hij al vele technohelden naar de Melkweg weten te halen. En niet de minste: o.a. Jeff Mills, Surgeon, Deetron, Christian Varela, Heiko Laux, Toni Rios en Marco Carola wist hij te strikken. Grote namen die in een gezellige, intieme sfeer hun kunsten kwamen vertonen. Voor deze avond had Bart Skils een van zijn grote voorbeelden, Ben Sims, uitgenodigd. Sims zou afwisselend solo of samen met Mark Brooms a.k.a. Rue East draaien op 6(!) decks.

Tekst: Ian
Foto's: Ian en Saskia





Bij binnenkomst stond Bart Skils de zaal op te warmen terwijl deze geleidelijk volstroomde. Hij startte met electroplaten en ging mooi opbouwend richting swingende techno. Wat al gelijk opviel was dat het flink drukker was dan de laatste editie. Vele liefhebbers hadden deze vrijdag de weg weten naar Melkweg weten te vinden; tot op het balkon stond het publiek te dansen. Dit bewees eens te meer dat, ondanks dat de Mazzo is gestopt met technoavonden, er wel degelijk plaats is voor kleinere techno feesten in de hoofdstad.




Terug naar de muziek. Ben Sims begon in zijn eentje te draaien en startte zijn set rustig met platen waarin veel Zuid-Amerikaanse invloeden terug te horen. Zuid-Amerikaans? Jazeker, conga's, samba's, trommels, wat zang, het hield niet op! Nu deze toon eenmaal gezet was mocht zijn eigen hit 'Manipulated', in de Adam Beyer remix, natuurlijk niet ontbreken. Dit alles werd hartelijk ontvangen door het zeer enthousiaste publiek. Nadat Mark Broom nog even kort solo aan de slag ging kwam Sims er weer bij staan zodat nu alle 6 de draaitafels bemand waren. Op een paar korte tussenposes na bleef dit de rest van de avond zo. De heren waren goed bedreven in het kunstje en accentueerden hun mixingskills door af en toe een heftige scratchactie op het publiek los te laten. Uren achtereen gingen de heren door met hun set die tot het eind boeiend bleef.

Toen even na vijven het licht aan ging liet de, zeker voor dit tijdstip, nog zeer volle zaal fluitend en schreeuwend weten dat ze nog niet naar huis wilden. Na een smeekbede van 5 minuten werd er toch nog een laatste toegift gegeven, die juichend werd ontvangen.




Terugkijkend was het een zeer geslaagde avond, de sfeer was erg uitbundig. Het licht, het geluid en het vj-werk van VJ Tarantula, waren perfect. Verder is de melkweg een perfecte locatie waarin toiletdames, portiers en barpersoneel uitermate vriendelijk zijn. Rocco, de grote man achter de Awakenings feesten, liep ook rond. Wellicht dat we Ben Sims en Mark Broom wel terug zien op Awakenings. Het lijkt mij een geweldig idee!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws