Techno Rumba @ Ruigoord Church, 14 sept

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Afgelopen weekend mag gezien worden als het zwaarste tot nu toe uit het leven van uw verslaggever. Ik heb echt nog nooit zoveel raggende dj's bij elkaar gehoord. Geheel onverwachts eigenlijk. Zodoende zit ik nu, met een tevreden gevoel, mijn belevenissen met jullie te delen.

Tekst: Mark
Foto's: Cristoph



Het begon al op vrijdagavond tijdens de laatste Awakenings in Rotterdam waar, hoe kan het ook anders in mijn geval, de 'rustigste of meest diepgaande' dj de absolute koning was. Dave Tarrida bracht werkelijk een heerlijke sound ten gehore. Aangezien hij de tweede dj van de avond was, zou het daarna alleen maar harder en harder worden, en dat gebeurde dus ook. En bij vlagen heb ik toch een leuke avond beleefd.

Twee mensen die er waarschijnlijk wel bij hadden willen zijn, moesten deze keer helaas verstek laten gaan omdat ze belangrijkere dingen moesten doen. Het waren de heren achter de organisatie van het feestje dat de volgende dag plaats zou vinden: Techno Rumba. Ze hadden besloten om op vrijdagavond nog even gericht op straat te gaan flyeren, om ervoor te zorgen dat ze precies die mensen op hun feest tegen zouden komen die ze daar wilden zien. Wie doet zoiets nou nog? En ik moet zeggen dat het een verstandig besluit is geweest, want ik heb zelden zo'n leuk en vrolijk publiek gezien op een technofeest.


Een van de nadelen (want die zijn er natuurlijk altijd volgens ons Nederlanders) van de hele avond, was het vinden van de locatie. Zeker als je zoals sommige mensen er DRIE uur over doet, voordat je binnen bent. En dat terwijl je in Alphen aan de Rijn woont! Er was geen enkele richting aangegeven. Ruigoord, de plaats van bestemming, is dan ook geen miljoenenstad. Er staan welgeteld 7 huizen en een kerk. Maar aan de andere kant is dat ook het magische van zulke feestjes.


Eenmaal gearriveerd, werd je meteen verrast door een aantal mensen dat gezellig rond het kampvuur voor de kerk met elkaar zat te kletsen. Ook in de entreetent voor de kerk waren bankjes en tafels geplaatst, zodat de mensen lekker konden chillen. Meteen na binnenkomst was het Emilio Ferreira die achter de draaitafels kroop om het publiek te verblijden met zijn kunsten. Een regelrechte klassieker zorgde ervoor dat hij de aandacht kreeg: 'Vanguard'
van Dj Rolando uit 1994 knalde uit de boxen. Nou ja, 'knalde', ook dat liet helaas iets te wensen over. Met een paar monitorspeakers in zo'n locatie heb je het aardig naar je zin, maar meer dan dat zit er niet in.


Aan de muziek lag het vanavond zeker niet. Tijdens platen van Michael Burkat - 'Audio25' en de Chris Liebing's remix van Speedy J's 'Pointblank' die Emilio draaide, gebeurde het voor het eerst dit weekend dat er uit meerdere kelen tegelijk de kreet...woehaaaaaaa klonk. Dat is dus altijd wat ik het nadeel vind aan deze harde sound, veel dj's die deze stijl draaien, blijven teveel op een lijn draaien. Tijdens deze set zorgde de dj ervoor dat er net juist die climaxen gemaakt werden d.m.v. platen of het afstellen van het geluid waardoor het bijzonder wordt.


Later deze avond was het de beurt aan Greg Martini om ervoor te zorgen dat de mensen in een feeststemming zouden blijven. En daar slaagde hij zeker in aangezien hij op stevige voet verder ging met aardige mixkunsten en leuke platen. Het bleef dus nog lang goed gevuld op de dansvloer, en zeker niet te druk. Dit ook dankzij het feit dat de organisatie aardig wat mensen heeft geweigerd, zodat er een leuke sfeer bleef en geen geduw en getrek ontstond. Toch waren er meer mensen dan verwacht, om 2.30 waren alle frisdranken al op. Groot voordeel was echter weer dat fris en bier slechts 1,20 EEN-EURO-TWINTIG kostten!


Helaas vonden veel mensen de set van de afsluitende dj niet boeiend genoeg om tot het einde te blijven. Dit misschien omdat Vin-ill's optreden niet echt samenhangend was. Toen voor het einde ook nog het geluid uitviel, was het voor veel mensen gedaan en dus ook voor ons. Al met al was het een goed feest. Natuurlijk werden er een aantal foutjes gemaakt, en meestal praat je dan over die smetjes. Maar deze keer niet, veel mensen hebben bijgedragen aan een leuke avond en dat merkte je aan alles. De organisatie, de locatie, de dj's, de mensen achter de bar en natuurlijk het publiek resulteerden in een perfecte sfeer. En die is tegenwoordig op andere feesten nog wel eens ver te zoeken.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws