Awakenings @ Now&Wow - R'dam, 13 sept

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Muzikaal hoogstaande Awakenings-editie in Now & Wow!

Er zijn van die nachten waarin alles muzikaal tegen kan zitten. Laten we voorop stellen dat alles tijdens deze editie van Awakenings anders was. Sterker nog, muzikaal zat het, met alleen maar mooie en hoogstaande sets, ver over zijn top! Na een waardig einde in Rotterdam, kunnen we met opgeheven hoofd richting Amsterdam koersen. op naar de NDSM!

tekst: Iddo
foto's: Christoph



Dave Tarida

Cari Lekebusch

Now

Skylla
Zoals gebruikelijk wordt de opening verricht door veelal onbekend talent. Voor hen het juiste moment om zich aan de binnenkomers te profileren. In de Now werd die rol bediend door Annemarie van Moorsel. De 26 jarige Skylla was na haar succesvolle performance op het Awakenings-Festival wederom van de partij. Het vrouwtje uit zuid Limburg had deze zomer een goede indruk bij het publiek achtergelaten, hetgeen zij moest vasthouden. Dat voltrok zich de eerste twee uur in een vrijwel lege zaal. Ondanks de geringe belangstelling, wist ze zich goed staande te houden. Met een aantal opbouwende gevoelsplaten bracht ze welgemeende liefde onder de aanwezigen teweeg. Na twee uur onder dat motto geopereerd te hebben, werd het tijd voor wat meer vuur en vlam. De Now was inmiddels volgelopen en kreeg onder andere het spraakmakende Two Months Off van Underworld van Skylla voorgeschoteld. Een geslaagde verdediging, zover is zeker!


Steve Rachmad

Oscar Mulero

Surgeon
Het heeft even geduurd, maar hij was er weer. Na een afwezigheid van ruim een jaar kon men het begrip binnen technokringen weer aanschouwen. Want dat is Surgeon voor velen zeker! Memorabele Westergas-momenten zijn toch veelal bij hem beleefd. Een goed uitgangspunt om op deze nacht ook weer wat te verwachten. Aangezien hij inmiddels ook bekend is met Final Scratch, kon het wat gaan worden met die Brit. Met zijn typerende, dominerende technogeluid opende hij zijn set, mo het vervolgens vorm te geven. Het bescheiden mannetje verzorgde zijn muzikale ovatie met zorg en liefde. Een juiste selectie van platen wist elkaar op te volgen. Het publiek kon geen kant op en was genoodzaakt om het kwaliteitswerk te incasseren. Onder groot enthousiasme gebeurde dat dan ook, waarna de sfeer alleen maar uitbundiger werd. Anthony Child bleek zijn Final Scratch goed onder de knie te hebben. Dat leverde dan ook een geoorloofde 'drie decks sessie' op. Surgeon kwam, zag, en overwon!


Umek
Wanneer de naam Umek voorbij komt, gaan de gedachten al snel uit naar zijn labels Recycled Loops en Consumer Recreation. Maar wat hoogstwaarschijnlijk eerder te binnen schiet, zijn de draaicappaciteiten. Want daar weet de Sloveen zich constant mee te prolongeren. Zo ook op de laatste Awakenings in de Now&Wow. Het was een klasse appart die soms moeilijk te volgen was. Met zijn zelfverzekerde look stond hij achter de turntables. In een moordend tempo jaagde hij vele hoogstaande producties er doorheen. Dat leverde permanent massahysterie op! Helemaal in de fases waarbij hij de effecten erop los gooide. We werden helemaal overdonderd toen we hem zelfs een plaat van Lionel Richie hoorden draaien. Deze was meegenomen door een bezoeker, en hij was zelf zo spontaan om de plaat aan te nemen en gelijk op te zetten. En als derde plaat in zijn mix gebeurde dat nog opzienbaarlijk strak en perfectionistisch. Het leverde al met al verbaasde, maar bovenal vreugdevolle gezichten op. Dat werd tot de laatste beat vastgehouden.


Surgeon

Steve Rachmad
Onze resident had de eer om het Now&Wow verhaal tot een goed einde te brengen. En dat is een eer die uiteraard aan hem besteed is. Maar ondanks dat, werd het hem door de andere mannen niet makkelijk gemaakt. Hij moest het nodige uit de kast halen, wilde hij zijn voorgangers overtreffen. Ondanks het feit dat dat hem niet lukte, kwam hij zeker aardig in de buurt. Het werd een typerende Rachmad-set waarbij er volop te genieten viel. Weliswaar was zijn muziekkeus vrij stevig, maar daar is het op dit late tijdstip, of zoals je wilt, vroege uur, toch om te doen. Zeker als je bedenkt dat alles onder de bezoekers nog eenmaal uit de kast gehaald moet worden. Uiteindelijk bleek Steve te slagen, want er heerste een heus euforiegevoel. Zowel voor als achter in de zaal. Zo zie je maar weer dat onze Nederlandse jongens nog altijd makkelijk meegaan met de wereldtop.


Wow

Kostas Hom
Hoe krijg je de meerderheid zo snel mogelijk naar je hand? Door opportunisme, dat moet Kostas Horn voorafgaande aan zijn set gedacht hebben. We hebben immers met het Awakenings-publiek te maken... Blijdschap, euforie en energie wilde de heer Kostas Hom op de vroege avond goed naar voren brengen. Een keus die werd gewaardeerd, want hij had met een goed gevulde zaal te maken. De ware liefhebbers stonden al snel vooraan in de buurt van het podium te dansen. Toch was zijn set mixtechnisch gezien niet echt indrukwekkend. Maar voorop stond de goede sfeer, en dat maakte alles goed. In zijn VOC outfit stond hij door zijn 'gelukkige' platenkeus garant voor een goede interactie met het publiek. Dat kabbelde door, van begin tot eind.


Dave Tarrida
Een knulletje dat met de dag steeds populairder wordt, het is de verdienste van de hard werkende dj en producer Dave Tarrida. Deze Schot heeft veel van zijn reputatie te danken aan het samenspel met het beruchte Tresor. Daarop verscheen eerder dit jaar nog een mix-cd van hem, waarmee hij internationaal veel respect afdwong. Dat heeft zoals gebruikelijk een kettingreactie tot gevolg, waarmee je als het ware veel nieuwe gigs verdient. Zo ook eentje op Awakenings. En dat brengt een hoop bekijk met zich mee. Want wie wil die nieuweling niet beleven. Zo ook wij. Het werd een vrij stevige maar gevarieerde technoset. Typische Duitse klanken werden gecombineerd met een vleugje old school techno. Het staat voorop dat vrijwel iedereen zijn set kon waarderen. Een snelle terugkeer naar Nederland sluiten we daarom ook niet uit.


Cari Lekebusch
Na een iets minder overtuigende set op het Awakenings-Festival moest hij het nu weer tijdens de reguliere avond goedmaken. En hoe! We hebben zonder twijfel zijn meest hoogstaande set ooit in Nederland gehoord. De voorman van het Zweedse geluid deed waar hij goed in is. In uiterste concentratie mixte hij zijn moddervette platen. Cari was duidelijk in zijn element en deed niets anders dan overtuigen. Met de nodige toevoeging van panelen werk bracht hij volharding. Met voornamelijk Zweedse producties wist hij het publiek te boeien tot het eind. Vol van emotie wisten de aanwezigen te genieten tot de laatste snik. Het was een enerverende set waarin alles zat. Een sufgebeukte Lekebusch bedankte het publiek na zijn set en keerde zeer voldaan huiswaarts.


Oscar Mulero
Voor de derde achtereenvolgende keer was hij present. Alleen wederom op een andere locatie. Het was bezien of hij nu meer kon overtuiging dan de laatste keer. Zijn voorgaande sets waren ronduit mager. Maar tijden veranderen. Want de dj/producer was ditmaal uit een heel ander hout gesneden. Ondanks een '2 decks set' had hij het publiek dit keer volledig achter zich staan. Met een groot aantal knallers, stal hij op mooie wijze de show. Hij deed zijn werk met alle kracht die hij in zich had. Men is er nu alsnog getuige van geweest dat hij het kan. En dat ook nog eens met de nodige inhoud. Chapeau!


De volgende Awakenings zal weer plaats vinden in de NDSM-Warehouse Docklands. Deze artiesten zullen daar aantreden. Speedy J LIVE, Chris Liebing, Marco Remus, Steve Rachmad en Bart Skils.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws