Opening Club Paradiso - Amsterdam, 13 sept

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Club Paradiso wervelend van start!

Amsterdam is een clubavond rijker. Vier gerenommeerde organisaties - Kindred Spirits, Paradisco 3000, Glamore en Luv Dancin - hebben de handen ineen geslagen en bieden onder de naam Club Paradiso een wekelijkse clubnacht waar US Garage, Nu Jazz, broken beats en soul de leidraad vormen.

Tekst: Barend
Foto's: Jos Kottmann



Afgelopen vrijdag de dertiende stond de resident van Glamore: Dj Johnson op het programma, ondersteund door de Paradiso 3000-aanhang, met Dj Allout K & Dj Antal. Verder natuurlijk de mannen van Kindred Spirits met Dj KC the Funkaholic & Dj Wix. En niet te vergeten Luv Dancin met Dj Timmy & Dj Edgarage. De visuals werden verzorgd door OutofOrder.


Special guest: Peven Everett
Naast al het dj-geweld stond er een optreden van Peven Everett op het programma! (Diaspora, de zanger van o.a. Gabriel van Roy Davis Jr). Een introductie: Peven (1975, Harvey Illinois) speelt trompet, piano en gitaar en zingt als D'Angelo, produceert als Moodymann. Hij maakt platen sinds 1993 en had als zanger een clubhit 'Gabriel' samen met Roy Davis Jr. Een plaat die ook vele underground garage-vloeren deed beven. Naast Roy Davis waar hij een aantal produkties mee maakte werkte hij samen met Betty Carter, Roy Hargove en Winston Marsalis en hij staat inmiddels op het punt van doorbreken als solist met zijn meest recente plaat 'Runaround' op het Diapora-label, aangemerkt als 'electronic soul meets deephouse'.

De avond:
Om 01:00 gingen de deuren van de grote zaal open. Onmiddellijk werd iedereen voorzien van een gratis glas champagne. Dat was een lekker binnenkomertje. Wat al meteen opviel was dat er meer aan belichting en decoratieversiering was gedaan, dan voorheen. Dit viel bijvoorbeeld op door de betere belichting op bepaalde decorstukken, een bar met speciale shakes en cocktails en een fraai vj-scherm.


Peven Everett

Na een enthousiaste aankondiging van de avond mocht dj Timmy de eerste platen aan elkaar mixen. Er heerste vrijwel meteen een 'funky feeling' in de zaal. Je kent het wel: het gevoel wanneer iedereen met een dikke smile aan het swingen is.

Na een aantal platen mocht de volgende dj zijn favoriete plakken vinyl aan elkaar mixen. Zo wisselden alle dj's elkaar gedurende de avond af. Dit gebeurde op een redelijk snel tempo, maar zo bleef de muziek wel lekker gevarieerd. Veel U.S. garage & Deephouse en funkydisco passeerden de revue, er werd gedanst alsof menig leven ervan af hing. Platen als 'Lost Tribes of Ibadon' 'Part 2-Averah' en 'Our Time is Coming' van MAW kregen de hele zaal plat. De vj verstond zijn vak erg goed. Er kwamen leuke filmpjes voorbij, precies gepast voor deze avond!

dj Timmy&Edgarage

Mooi, maar toch een beetje raar gepland, was het optreden van Peven Everett. Hij heeft een geweldige stem en kan erg goed pianospelen, maar het tempo in zijn muziek ontbrak. En dat zorgde rond de klok van drie voor een vertraging in de muziek. Met alle respect, maar gelukkig stopte hij vrij snel met zijn optreden en kon dj KC the Funkaholic de swing onder het publiek terugbrengen.


De vrijdag in Paradiso wordt een veelbelovende clubavond, zover is zeker. Naar wat we gehoord hebben, komen dj's als:
Larry Heard aka Mr. Fingers (27 september)
Dj Deep (11 oktober)
Kenny Dope (25 oktober)
Kerri Chandler (15 november)
Dj Spen (13 december)
de poptempel binnekort verblijden. Deephouse-liefhebbers komen voortaan pas echt aan hun trekken op vrijdag in de Paradiso!



Check de nieuwe site van Club Paradiso

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws