Jamie Anderson @ ON, Off Corso, 31 augustus

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports


Je zou zeggen dat op de openingsavond van een nieuwe club in Rotterdam, waarvan de verwachtingen hoog gespannen zijn, het in de andere clubs rustig blijft. Het tegendeel bleek echter waar, aangezien in Off-corso er afgelopen zaterdagavond sprake was van een gezellige drukte. Dit ondanks het feit dat de tijden dat je voor de ON-avonden in de rij moest staan om naar binnen te komen, voorbij zijn.

Tekst en foto's:Kirsten


Lovely

El Casa


Afgelopen zaterdagavond was er sprake van een echte resident-avond: Jamie Anderson, El Casa en Jay Samuel, 3 ON-residents voor de prijs van 1. In de lounge liet dj Lovely de gehele avond zijn zwoele, zomerse klanken horen. De perfecte sound voor deze ruimte van Off-corso. In de grote zaal gaat het er doorgaans heel wat harder aan toe en mocht El Casa de spits afbijten. Voorheen was deze dj vooral in de lounge te horen, nu werd echter bewezen dat hij ook voor een groter publiek prima kan boeien. Hij zette een goed opgebouwde set neer met niet al te harde techno en hier en daar een disco-plaatje.


Jamie Anderson

Jay Samuel


Daarna werd het tijd voor de set van 'coming man' Jamie Anderson. Bekend van onder andere zijn techhouse sound, van zijn eigen label 'Artform', van Dave Angels 'Rotation' en van zijn in oktober 2001 verschenen album 'Blue Music'. Het afgelopen jaar was deze 27-jarige dj/producer niet alleen al een aantal keren op de ON-avonden te beluisteren, maar kon hij ook worden bewonderd op grote festivals als Sound/Vision en Dance Valley. Hij begon zijn set rustig met wat funky house-platen, maar bouwde daarna al snel op naar wat stevigere techno. Bij het aanwezige publiek ging het er allemaal in als koek, en er werd stevig en enthousiast gedanst. Al met al een prima set, alleen helaas wat kort (nog geen 2 uur!).



Om 10 voor 4 werd het roer overgenomen door Jay Samuel, ook ON-resident en natuurlijk regelmatig te zien op de Future-avonden in Nighttown. Het was voor hem niet eenvoudig om de sfeer die Jamie Anderson had neergezet, vast te houden en door te zetten. Waarschijnlijk was dit juist een uitdaging, want Jay Samuel zette een set neer die vele malen beter was dan wat hij normaal gesproken in Nighttown laat horen. Mede dankzij hem kon er tot half 6 worden doorgefeest en dat deden de meeste bezoekers dan ook.



Uiteraard gaat op een feest of clubavond altijd de meeste aandacht uit naar de dj's die draaien. Maar mooie beelden van een goede vj maken het feestje altijd net even beter en gezelliger. Zo ook afgelopen zaterdag, waar vj-team 'Nog harder' met hun mooie, prikkelende en zeer humoristische beelden de avond compleet maakten.


VJ Nog Harder


Het uitgaanspubliek van Rotterdam en omstreken krijgt het nog druk de komende tijd met de opening van nieuwe clubs als Las Palmas en Thalia. Goed voor de onderlinge concurrentie, maar vast niet altijd even prettig voor bijvoorbeeld de organisatoren van een toch altijd goed bezochte avond als ON. Echter, indien wordt vastgehouden aan de eigen sound van de avond en de line-up net zo goed blijft als het afgelopen jaar, zal het allemaal wel los lopen en zullen er nog vele goed bezochte avonden als afgelopen zaterdag volgen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws