Lowlands 2002, 23-25 augustus

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Royksopp, Darren Emerson en Mood Phase 5ive hoogtepunten op tiende Lowlands!


Underworld

Regen, blubber, muziek, drank en junkfood; wat wil een diehard festivalbezoeker nog meer? Lowlands had alle ingredienten voor een geslaagd festivaleinde van deze zomer. Hierbij een overzicht van de dj's en acts die wij hebben bezocht.

Tekst: Marcel, Nico en Chris
Foto's: Alex en Tim



Nog droog!

Hel van de Entree

Underworld

VRIJDAG:

Artiest:
Royksopp (Melody 2 AM/Virgin)
Stijl:
Downtempo, breakbeat en triphop
Even voorstellen:
De twee Noorse producers Torbjorn Brundtland en Svein Berge hebben het er maar druk mee. Hun wervelende debuutalbum Melody 2 AM wordt wereldwijd zo enthousiast ontvangen, dat superster Moby hen onlangs vroeg om in zijn voorprogramma van zijn 18-tour op te treden. 7 november staan ze samen met de Amerikaanse songwriter/producer op de planken van Ahoy. Door hun spetterende optreden in Biddinghuizen, afgelopen vrijdag, zullen velen ver van tevoren bij dat concert aanwezig zijn om maar geen klank te missen van het Noorse fenomeen Royksopp!
Bijzonderheden:
Het is vrijdagmiddag, stipt 1730 uur. Het merendeel van de Lowlandsbezoekers is inmiddels op het terrein gearriveerd. De Bravo tent is voor velen de 'place to be.' Het zijn niet alleen de dance-liefhebbers die en glimp willen opvangen van Royksopp, het toegesnelde publiek blijkt ook uit rockfanaten en metaldiehards te bestaan. Bij de eerste tonen van 'Eple' hoor ik iemand zeggen. "Hey, dat is toch die tune van de laatste Nokia reclame? Vet man!" Het gevolg van tracks als 'Poor Leno', 'So Easy' en de Nokia-tune is het feest der herkenning. Al meteen staat de Bravo tent op zijn kop. Het duo, dat bijgestaan wordt door een zanger/gitarist, werken alle nummers met veel bezieling en enthousiasme af. Vooral de toegift is indrukwekkend. Een drumsessie, gecombineerd met heftige gitaarsessies en ouderwetse Chemical beats. 'Live-veteraan' Darren Emerson staat er een beetje beteuterd bij. Een lastige opgave om opnieuw die positieve energie over te brengen.
Beoordeling:
9 1/2



Artiest:
Stereo MC's (Deep Down & Dirty)
Draaistijl:
Funky Hip Hop Dance
Even voorstellen:
Negen jaar na het album en de gelijknamige single Connected zijn de mannen van de Stereo MC's terug. Al die jaren zijn ze behoorlijk diep gegaan om uiteindelijk zo krachtig en overtuigend met nieuw werk te voorschijn te komen. Ze waren gesloopt. Alle creativiteit was eruit gezogen. Door het succes, de media, de maandenlange tournees en de festivals. En dat allemaal dankzij het album Connected uit 1992, dat hen maar liefst vier grote internationale hits opleverde. In 1994 mocht het duo de prestigieuze Brit Awards voor beste band en beste album, en talloze andere internationale prijzen in ontvangst nemen. Het werd ze te veel en het succes eiste zijn tol. Jaren zonder inspiratie en creativiteit volgden. Maar negen jaar na Connected sloeg het duo vorig jaar alsnog keihard terug met Deep, Down & Dirty. Geen band die zoveel hiphop in z'n dance stopt. Geen hiphop formatie die zoveel dance in z'n muziek stopt. De Stereo MC's hebben een volstrekt eigen geluid en zijn met niks te vergelijken.
Bijzonderheden:
Onder een nog weldadig zonnetje stroomt Lowlands massaal naar het "open" Dommelsch podium. Zo stoned als de bekende garnaal neemt zanger Rob Birch bezit van het podium, om het hardst vechtend om de ruimte met de achtergrondzangeressen. Na een opening waarin het publiek even lijkt af te wachten wat er gaat gebeuren, gaat het na twee nummers toch echt al los met als grote klapper natuurlijk de klassieker Connected. Het wordt een greatest hits show en de perfecte festivalshow, waarbij publieksfavorieten als Elevate My Mind, Lost in Music en Step it Up uiteraard niet ontbreken Zanger Rob Birch sluipt, springt, glijdt, schreeuwt en kruipt over het podium en krijgt met zijn opzwepende teksten en luidruchtig geroep om bijval het hele grasveld mee en het totale "openlucht" dak gaat eraf!
Beoordeling:
8 1/2


Umek en Benny Rodrigues



Speedy

Artiest:
Darren Emerson (Underwater)
Stijl:
House en techno (en alles wat daar tussen zit)
Even voorstellen:
"Werken met Underworld werd te vanzelfsprekend." Zo legt Darren Emerson ons zijn vertrek bij de succesvolle technoformatie uit, tijdens een interview na zijn Lowlands-set. Darren Emerson heeft een indrukwekkende status als dj/producer opgebouwd. Hij stelde legio verzamelaars samen, waaronder twee edities uit de vermaarde Global Underground-reeks. Daarnaast coproduceerde hij drie Underworld albums en bracht hij een aantal eigen singles uit, waaronder een samenwerking met dj Sasha.
Al op zijn veertiende draaide Darren Emerson zijn eerste plaatjes. Hij maakte de hele evolutie van house mee, en werd op negentienjarige leeftijd naar de toenmalige rockband Underworld gehaald. Snel bracht hij de dansbare 'groove' in Underworld. Zodoende ontstond de crossover tussen poprock en dance. Albums als Dubnobasswithmyheadman, Second Toughest in the Infants en Beaucoup Fish waren daarvan het resultaat en werden op indrukwekkende wijze live op de mondiale planken ten gehore gebracht. Twee jaar geleden stopte Darren met Underworld en startte hij zijn eigen label Underwater Records. Het grootste succes tot nu toe is het nummer van Underwater-artiest Tim DeLuxe die met 'Just Won't Do' inmiddels hoog in de internationale dance charts staat. Volgend jaar brengt Darren zijn solodebuutalbum uit.
Bijzonderheden:
Na een sterk live-optreden van Royksopp, mocht Emerson achter de draaitafels aantreden. In een eerste kwartier werd hij hinderlijk gestoord door twee niet werkende monitorspeakers. Dit bemoeilijkte hem het mixen, omdat hij de muziek in de zaal niet optimaal kon horen. Op een gegeven moment werd duidelijk dat het geluid in de dj booth weer werkte, waarop Darren op indrukwekkende wijze als een gek met drie tafels begon te spelen en het publiek binnen 'no time' om zijn vinger wond. Techno, house, progressive, breakbeats, Darren draaide het allemaal. Het ultieme hoogtepunten van zijn set was de overgang van Born Slippy naar Underworld's nieuwe single Two Months Off en weer terug naar Born Slippy. Een zeer zenuwachtige Timo Maas, die na Darren moest aantreden, stond erbij en keek ernaar.
Beoordeling:
9



Artiest:
Timo Maas (Loud/Perfecto)
Stijl:
Progressive
Even voorstellen:
De Duitse koning van de progressive Timo Maas heeft dit jaar veel indruk gemaakt met zijn officiele debuutalbum Loud. Ook al werden alle tracks grotendeels door zijn collega-producer Martin Buttrich gemaakt, de invloeden van Maas zijn wel degelijk hoorbaar. Hun samenwerking verloopt uitmuntend. Maas reist als dj continu de wereld over om inspiratie op te doen, Butrich zet alle ideeen van zijn collega om in kraakheldere muziek. Productioneel overtreft het album Loud misschien zelfs de nieuwe lp A Hundred Days Off van Underworld, om maar een idee te geven van de kwaliteit. "Volgend jaar ligt de opvolger in de winkel", vertelde een sympathieke Maas ons in een gesprek na zijn optreden.
Bijzonderheden:
Hoewel Timo Maas in Amerika en Japan al een aantal spetterende semi-live-sets heeft gespeeld, waarbij hij zelfs vocaal werd ondersteund door R&B-superster Kelis - de zangeres van zijn nieuwe single 'Help Me' - draaide hij op Lowlands een saaie dj-set. Als dj kan Timo Maas wel eens terugvallen in cliches. Dat betekent veel bekende platen (lees: hits) met een passende climax en knetterhard getetter. (Tot overmaat van ramp werd Timo's set ook nog eens gehinderd door een slecht afgesteld geluid.) Maar eerlijk is eerlijk; het publiek pakte zijn muziek wel goed op en danste twee uur lang onafgebroken. Was het dan toch de aantrekkelijke tijd (tussen 2200 en 0000 uur)? Of zijn wij te kritisch?
Beoordeling:
6



Stereo Mc's

Artiest:
Tiesto (Magik)
Even voorstellen:
Veel enthousiaster publiek dan het lowlands publiek zul je niet vinden. Of het nu gaat om een ballet om acht uur s'ochtends. Of om een optreden van Ome Willem voor 15.000 man (deze vuist op deze vuist met zoveel mensen, je weet niet wat je ziet!). Het maakt niets uit. Altijd en overal gaat het dak eraf. Iedereen zingt, klapt en springt mee. Dat moeten de programmeurs van Lowlands ook gedacht hebben toen ze Tiesto boekten. Zelfs de personificatie van de commercialisering van de dance kunnen we hier de boel plat laten spelen. En ze hebben gelijk gekregen. Geen rocker, dance-liefhebber of gewoon toeschouwer kon er meer bij op vrijdag in de Bravo.
Bijzonderheden:
Iedereen keek aandachtig toe hoe Thijs de mensen mee nam op zijn muzikale reis. Maar Thijs had vooraf toch wel even geinformeerd over het hoe en wat op Lowlands. Want net als de andere DJ's zette ook hij een tandje bij. Net iets harder en net iets voller. Het werd dus een heerlijke set. Want knallen kan hij ook hoor, vergis je niet. Hij kwam zag en overwon op Lowlands.
Nadat hij het applaus op het randje van het podium in ontvangst had genomen kwam hij met nog 1 plaatje terug. Vergezeld van een prachtige lichtshow slingerde hij de laatste single van Paul Oakenfold de tent in. Verliefde paartjes vielen elkaar in de armen en vrienden stonden arm aan arm. Ja, het was een bijzonder optreden en dat was het!
Beoordeling:
8 1/2


Bravo! Met het dak is het nooit meer goed gekomen...



ZATERDAG:

Artiest:
Floris (Floris/United)
Stijl:
Nu-jazz, soul en funk
Even voorstellen:
Floris is een Amsterdamse houseproducer die in drie jaar tijd een bijzonder fraai album heeft geproduceerd. Terwijl hij met een aantal uitstekende deephouse-platen zijn sound op het kwaliteitslabel After Midnight gestalte gaf, is zijn debuutalbum een jazzy, funky, soulvolle en filmische plaat die het midden kiest tussen Yonderboi, Miles Davis en Massive Attack. Zijn verrichtingen in de studio combineert hij met een studie Informatica aan de Universiteit van Amsterdam; het is een veelzijdig mannetje die Floris Klinkert!
Bijzonderheden:
Samen met een handjevol muzikanten werkt Floris aan een live-act waarvan de performances op het World Port Jazz Festival, Noorderslag, Dance Valley en in de Paradiso al lovende recensies ontvingen. Zaterdag is Lowlands aan de beurt. In de India tent wordt Floris begeleidt door een zevenkoppige band die uit een drummer, saxofonist, percussionist, toetsenist, bassist, gitarist en zangeres bestaat. Veel nummers van zijn album passeren de revue, de een wat meer geimproviseerd dan de ander. "Hey, dit klinkt lekker jazzy", zegt een vrouw van een jaar of veertig, terwijl ze haar heupen beweegt alsof ze twintig jaar jonger is. Alle tracks worden met veel passie gespeeld. Iets meer dan een half uur staan ze op het podium, en dat is natuurlijk veel te kort. Maar ze zijn ook nog maar net bezig, die Floris en kornuiten. Over een jaartje kunnen we geheid langer van deze getalenteerde, Hollandse act genieten.
Beoordeling:
7 1/2



Tiesto speelt L'lands plat

Artiest:
dj Deep (Respect is Burning)
Stijl:
'toen house nog house was'
Even voorstellen:
'It's all about respect', als je het Dj Deep vraagt. Is het niet vanwege het feit dat de Masters At Work hem als beste house-dj ter wereld beschouwen, dan wel zijn bewondering voor artiesten uit de begindagen van de house, zoals Kerri Chandler, Lil Louis en Louie Vega. Het succes van de Franse Respect Is Burning-feesten staat in nauw contrast met de voorspoed van Dj Deep. Hij is een van de resident dj's van de organisatie die indruk maakt in de mondiale dancescene. Bovendien draait de Fransman maandelijks in de Rex Club in Parijs en siert zijn naam twaalf keer per jaar de Respect is Burning-flyer wanneer ze de New Yorkse Twilo aandoen. In '98 brengt hij samen met Julien Jabre het sterke album 'The Deep' uit en een jaar later stelt hij een French Sessions mixalbum voor het deephouse label Distance samen. Ook maakt hij met zijn maatje Ludovic Navarre alias St. Germain een aantal sterke 12"-es voor de Franse labels Fnac en Guidance. Dit alles nadat Laurent Garnier hem begin jaren negentig leert draaien en hij vervolgens een maand bij Derrick May in Detroit verblijft.
Bijzonderheden:
Al het hele wekeend is de Bacardi Bat Beats-tent het toneel voor aanstekelijke housebeats. Stonden 's middags nog D Rasheed en zijn percussionist een feestje te bouwen, terwijl de regen met bakken uit de hemel viel, vanavond is het dj Deep die met zijn ouderwetse houseklanken menig bezoeker in zijn grip krijgt. Mooie houseplaten van Blaze, Masters at Work en Ian Pooley passeren de revue, we dansen tot we erbij neervallen! (Jammer alleen dat het geluid erg zacht staat, dit in tegenstelling tot vanmiddag.)
Beoordeling:
8


Lichtpunt bij veel regen

Artiest:
Lemon 8 (Bedrock/Basic Beat)
Stijl:
House, progressive en breakbeats.
Even voorstellen:
Met 'Model 8' en 'The Bells Of Revolution' scoorde Harry Lemon8 twee enorme clubhits op de internationale dansvloeren. De Rotterdamse dj/producer is het typische voorbeeld van een artiest die in eigen land over het hoofd wordt gezien, maar internationaal tot de groten wordt gerekend. Hij is een geliefd producer voor collega's als James Holden, Lucien Foort en John Digweed. Laatstgenoemde bracht zelfs een plaat uit op zijn prestigieuze Bedrock label. De lancering van 'The Inner Sanctuary Sessions', een serie van zes 12 inches waaraan een gemixt dubbelalbum - met daarop louter eigen werk - is verbonden, betekent ook in Nederland de definitieve comeback van de veteraan die Harry Lemon heet. Eind van dit jaar ligt zijn dubbel-cd in de winkel.
Bijzonderheden:
Het is feest in de India tent wanneer we er rond de klok van elf arriveren. Harry Lemon is aan zijn set begonnen, windt er geen doekjes en geeft meteen vol gas. Dit keer laat hij een diepgaande opbouw achterwege. Op Lowlands is het feest en moeten er stevige feestplaten worden gedraaid. Na een half uur staat tent al helemaal op zijn kop en heeft Lemon8 de mogelijkheid om een nieuwe weg in te slaan. Met veel gejuich worden een aantal breakbeat-platen ontvangen, dit ook tot enthousiasme van de Rotterdammer zelf. Als zijn Firm Bookings-collega Laidback Luke arriveert, vindt hij het tijd voor de ultieme climax: Lovestory van Layo & Bushwacka! Na een groot applaus kan Harry Lemon8 tevreden terugkijken op zijn set. En dat doen wij ook!
Beoordeling:
8 1/2


Bat Cave, volgend jaar iets groter en nog leuker!



Held van zaterdag: Rasheed

Artiest:
Laidback Luke (Electronic Satisfaction/Labels Music)
Stijl:
Electro, disco, house en techno.
Even voorstellen:
'Dit is de koning van Nederland', zei Armand van Helden tijdens de Miami Music Conference over Laidback Luke. Zijn album Electronic Satisfaction is een bevestiging van Armand's woorden. Na het in 1999 uitgekomen verzamelalbum The Early Works, waarop house en techno de boventoon voerden, is zijn nieuwe plaat een aangename mix van pop, disco, electro en house. Als dj bevindt Luke zich in hetzelfde vaarwater als de muziek op Electronic Satisfaction. Zijn sets zijn tegenwoordig semi-live, hij gebruikt als extra tool een sampler met daarop allerlei loops van zijn nieuwe album.
Ook ontwikkelt hij samen met Benny Rodrigues een nieuwe dj-set, waarin hij tegen de Rotterdammer draait. Dat betekent twee afzonderlijke dj-booths, twee dj's en een hete strijd wie de beste platen mixt en de leukste foefjes uitvoert.
Bijzonderheden:
Luke is in zijn nopjes tijdens zijn set. Hij straalt van oor tot oor als hij het uitzinnige publiek van climax naar climax leidt. De muziek varieert van electro, disco, house en techno, dit gecombineerd met veel loops van Electronic Satisfaction. Een uitstekende combinatie als we de reacties van het publiek mogen geloven. De verschijning van de uit Aalsmeer afkomstige dj/producer leidt tot 'popartiesttaferelen'. Overal komen die grappige Laidback Luke-zweetbandjes te voorschijn en na zijn set is hij een half uur bezig om handtekeningen uit de delen. 'Luke wants to be a pop star!'
Beoordeling:
8



Deze vuist op deze...

ZONDAG:

Artiest:
MoodPhase5ive (African Dope Records)
Stijl:
Funkdubhiphopjazzsoul
Even voorstellen:
In Kaapstad weten ze verdomd goed hoe ze relaxte muziek moeten maken. Niet voor niets verschijnt het studiowerk van Moodphase5ive op het tot de verbeelding sprekende African Dope Records. Trippy en groovy shit, die natuurlijk op de spirituele Higher Ground gespeeld moest worden op de zondagmiddag.
Bijzonderheden:
Meegevoerd door de enorme massa mensen die zondagmiddag genietend van de warme zon over het terrein slenteren, vallen we een paar minuten na aanvang binnen bij het feestje van MoodPhase5ive. Zanger/rapper D.Form slaagt er gelijk al in om het publiek mee te krijgen, evenals zangeres Ernie die met een gloedvolle soulstem al snel het kippenvel op mijn lijf zingt. Ineens is het donker en zitten we zonder muziek. Stroomstoring. Moodphase5ive laat zich echter niet uit het veld slaan en bewijst in de daaropvolgende minuten zijn absolute klasse. Met percussie en de onversterkte stemmen van D.Form en Ernie improviseert en jamt de band er op los en krijgen ze de tent op hun hand met funky en swingende ritmes. Als een minuut of twintig later de stroom er weer op gaat, kan dit optreden al niet meer stuk. Maar dan krijgen we pas echt Moodphase5ive te horen. Opzwepende dubreggea, funky grooves, stevige hiphop en meeslepende soul. Soms rauw en funky, soms van een betoverende schoonheid. Absoluut een van de muzikale hoogtepunten van Lowlands 2002!
Beoordeling:
9



Lemon8

Artiest:
Speedy J (Loudboxer/Novamute)
Even voorstellen:
Geluidskunstenaar Jochem Paap alias Speedy J heeft in tien jaar tijd een enorme reputatie opgebouwd. Zowel zijn energieke live-acts als de bizarre creaties die hij uit zijn equipement tovert, hebben de wereld veroverd. Het begon voor de Rotterdammer met tracks als 'Something For Your Mind', '303' en later het welbekende 'Pullover'. Met studioalbums als Ginger, Public Energy No. 1 en het vorig jaar verschenen A Shocking Hobby, gaf hij zijn eigenzinnige visie op elektronische muziek en leek het er lange tijd op dat Snelle Jochem zijn welbekende technostijl had verruild voor grauwe, industrieel georienteerde elektronica. Totdat de heftige dansbare plaat 'Electric DeLuxe' vorig jaar in de schappen lag en hij dit jaar daar het album Loudboxer aan toevoegde. Op I Love Techno (2001) bracht Speedy J met alle gemak 20.000 mensen in extase en in Melbourne deed hij dit dunnetjes over. Met de euforische sfeer op Lowlands in het achterhoofd, moet het optreden voor de Rotterdammer een bij voorbaat al 'inkoppertje' zijn.
Bijzonderheden:
Na een minuut opbouwen (met bleepy techno en allerlei soundscapes), gooit Speedy J de beuk erin. De Bravo tent ontploft! (Alweer ja, waarschijnlijk is er niets meer van die tent over ;-) Of hij het wilt of niet, soms is Speedy J de Tiesto binnen technokringen. Dit door zijn terugkerende climaxen in vrijwel elk nummer. Soms lijkt het hem allemaal wat gemakkelijk af te gaan als hij continu de overheersende baslijnen weg laat, en deze op het hoogtepunt in vol ornaat op de uitzinnige menigte af vuurt. Maar eerlijk is eerlijk: het is feest en veel technofans blijven tot de laatste minuut aanwezig, terwijl Underworld al een half uur bezig is aan de andere kant van het terrein. Petje af!
Beoordeling:
9


Layo en Bushwacka



Artiest:
Underworld (A Hundred Days Off/Junior Boys Own)
Stijl:
Techno
Even voorstellen:
Na de release van Beaucoup Fish, drie jaar geleden, verliet Darren Emerson de Engelse live dance-sensatie die de afgelopen tien jaar klassiekers als Dark & Long, Born Slippy, Cowgirl, Rez en King of Snake op de danswereld losliet. Op Lowlands 2000 liet het duo Rick Smith en Karl Hyde op overtuigende wijze horen het ook uitstekend zonder Emerson af te kunnen. Half september verschijnt de nieuwe plaat A Hundred Days Off, de uiterst veelbelovende eerste plaat van het overgebleven duo. Lowlands 2002 werd door het tweetal op zondagavond in de Alpha tent afgesloten.
Bijzonderheden:
De tent kolkte al van enthousiasme, voordat er ook maar een noot was gespeeld. Net als in 2000 kreeg het Engelse duo van het Lowlands publiek ieder voordeel van de twijfel en schreeuwde, stampte, joelde en klapte het dan ook alsof hun leven er vanaf hing. Meedogenloos hard smeet Underworld in een dik uur alle klassiekers de tent in, waarbij de beats als doffe mokerslagen op het uitzinnige publiek werden losgelaten. Natuurlijk Born Slippy, natuurlijk Dark & Long, King Of Snake en Push Upstairs. De apparatuur liet knoppendraaier Rick Smith in het begin even in de steek, maar door het improviserend vermogen van zanger/gitarist Karl Hyde merkte het publiek er amper iets van. Ook de nieuwe single Two Months Off kwam, zag en overwon evenals enkele van de opzwepende tracks van het nieuwe album A Hundred Days Off. Het werd opnieuw een greatest hits show, niks minder, weinig meer. Tussen de nummers door vielen helaas vrij lange pauzes en het duo greep de breaks te vaak aan als opzwepend intro voor nog heftigere klappen en knallen. Maar het ging absoluut los daar in die tent. Underworld was heftig, opzwepend en ontzettend dansbaar. Maar met de komst van die om het hardst knallende beats is wel een groot deel van de subtiliteit verloren gegaan. Van de intense opbouw zoals jaren terug bij Dark & Long is niet veel meer over. Underworld had al laten weten op safe te spelen en vooral terug te grijpen op het oudere werk. Hopen dat ze op 8 november in de Heineken Music Hall muzikaal meer risico's gaan nemen. Het optreden op Lowlands was er in ieder geval niet minder heftig om!
Beoordeling:
8 1/2


Techno Benny

Laidback Luke

Artiest:
Layo & Bushwacka! (Nightworks/XL Recordings)
Even voorstellen:
Het was voor het Britse duo Layo & Bushwacka! geen eenvoudige klus, de productie van hun nieuwe plaat Night Works. Het debuutalbum Low Life schopte het in vrijwel elk zichzelf respecterend muziekmagazine tot album van de maand en ontving een stapel awards waar een paard de hik van krijgt. Terwijl je verwacht dat een artiest dan voortborduurt op het succes, is alles bij Layo & Bushwacka! minder waar. Aan hun warme brei van techhouse, breakbeats, electro en dub zijn een aantal zaken veranderd. Naast het feit dat de producties nog vetter zijn dan ze al waren, is het geluid op Night Works zowel krachtiger als warmer geworden. Meer inspiratie, meer ervaring en ook de nieuwe techniek en betere equipement is debet geweest aan het succes van hun tweede langspeler. Dat heeft er ook toe geleid dat de heren hun muziek sinds kort live op de planken ten gehore brengen. Lowlands was een van de eerste festivals waar het duo live stond geprogrammeerd. Vol verwachting klopte ons hart.
Bijzonderheden:
Zeker voor een live show in ontwikkeling, kunnen Layo Paskin en Matthew Bushwacka B zeer tevreden terugkijken op hun set. Deels mixend en scratchend en deels computer gestuurd, lieten de heren de muziek van (voornamelijk) Night Works door de Bravo tent galmen. De warme brei van breakbeats en (tech)house sloeg in als een bom. Zeker op het moment toen de eerste tonen van hun anthem 'Love Story' hoorbaar waren. Kippenvel! Alleen jammer dat het duo zich liet vergezellen door de meest irritante mc/rapper die we ooit gehoord hebben. Laat hem voortaan thuis, alsjeblieft!
Beoordeling:
7



Vluchtelingenkamp

Artiest:
Benny Rodrigues (Now&Wow/Cafe d'Anvers)
Even voorstellen:
Benny had wat frustraties in zijn jonge lijf zitten. Waar ze vandaan kwamen is niet helemaal duidelijk. Maar laten we het er maar op houden dat het techno deel van Benny iets te lang opgesloten heeft gezeten. Hij moet steeds vaker zijn funky kant laten zien. Dit kan hij goed en doet hij ook met liefde. Echter Benny heeft ook een duistere kant. Zo af en toe moeten alle schuiven open. Op enkele feesten moeten de voegen uit het vinyl worden geslingerd. Zo ook op Lowlands. Keihard techno op de afsluitende zondagavond. Met zulke platen en zijn uitstraling en bewegingen meen je, na de nodige pilsen, zelfs dhr. Cox achter de draaitafels te ontwaren. Maar het blijkt gewoon een Rotterdamse jongeman te zijn die blij is dat hij weer eens mag knallen.
Bijzonderheden:
Na een moeizaam begin met wat technische problemen kan na een kwartier eindelijk de gaskraan helemaal open. Harde techno met een veelvoud aan breaks. Stil staan is er dan ook niet bij. En wanneer het door de soms iets wat te ver doorgevoerde breaks even stilvalt, dan trekt Benny met zijn handgeklap ook de laatste mensen wel weer mee. Benny had het in ieder geval helemaal naar zijn zin. En dat is op Lowlands meestal al genoeg. Laat zien dat je er als artiest lol in hebt en het publiek doet wel mee. Want o, o, o wat heeft men hier een zin om te feesten!
Beoordeling:
7 1/2

Lowlands

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws