Fast Forward Dance Parade; het verslag

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Rotterdamse politie drukker in de weer met alcoholcontrole dan de geoorloofde 90dB




Het blijft het mooiste gezicht van de Dance Parade, dat groepje uitzinnige opa's en oma's voor de ramen van het beiaardentehuis op de Nieuw Binnenweg. Wat moeten zij zich, op het moment dat de immense stoet trucks voorbij rijdt, weer jong voelen. Ze stralen het ook uit. Het enthousiasme waarmee ze hun danspasjes uitoefenen is even groot als dat van elke feestende muziekliefhebber op of naast de karren in de straten van Rotterdam.

Tekst: Marcel
Fototeam:
Jos,Nash,Maarten & Jurrienne

"Zeg knul, wat zit daar in die fles?" vraag een politieagent aan een feestvierende jongen van een jaar of 20, terwijl deze een slok van mijn gemixte gin-lemon neemt. "Dat is een nieuwe smaak van Fanta meneer", antwoordt hij met enige aarzeling in zijn stem. Nadat de oude rot in het vak de fles argwanend aan zijn collega's doorgeeft, zodat vrijwel iedereen van het Rotterdamse politiecorps er eventjes aan kan ruiken, krijgt de verbaasde jongen hem terug. "Sorry, we moeten vandaag erg streng zijn", luidt het excuus van de agent, niet wetende dat er wel degelijk alcohol in 'die nieuwe smaak' van Fanta zit verborgen.

Vreedzaam evenement
Rotterdam heeft een slechte naam als het om openbare feestviering gaat. Dat is voornamelijk het gevolg van een aantal hevige Feyenoord-rellen en een aantal uit de hand gelopen koninginnedagen. Daarom kunnen we de strenge alcoholcontrole van de politie wel begrijpen, want overmatig gebruik in combinatie met een pilletje kan nu eenmaal agressiviteit opwekken. Maar als er een evenement is dat een vreedzaam verloop kent, dan is dat FFWD wel! Het gaat immers om de muziek, om de saamhorigheid. 350.000 dansmuziekliefhebbers die met elkaar een feestje bouwen. Of je nu van 'trance uit de provincie' houdt of van 'ondergrondse techno', dat maakt niets uit. Niemand die het in zijn hoofd haalt om een juwelier te plunderen of om indirect de Rotterdamse glaszetters te plezieren door de winkelruiten van de Lijnbaan in te gooien. Om maar een paar mogelijkheden te noemen. Ondanks allerlei strenge controles, gedogen de blauwe petten het geluid dat veel harder uit de boxen buldert dan de van tevoren vastgestelde 90Db. Wat dat onderwerp betreft, heeft de Rotterdamse gemeente slim ingespeeld op de wensen van een klagende enkeling en de organisatie. Opstelten en consorten begrijpen ook wel dat geen hond zich aan die achterlijke geluidsvoorschriften houdt, misschien is dat ook de reden dat ze die regeling hebben vastgesteld. Zo stel je beide partijen tevreden. Dat is pas politiek bedrijven!

Miss Wet T-shirt Contest
Ook dit jaar verloopt het evenement zonder incidenten. Het zijn alleen die asociale weergoden die het eindfeest op de LIoydpier proberen te verpesten. Tot tweemaal toe laten ze de bezoekers bijna verdrinken in de regen. Met alle positieve en negatieve gevolgen van dien. Aantrekkelijke dames die spontaan een Miss Wet T-shirt Contest houden, stoere heren die een partijtje schoonspringen in de Coolhaven, het gebeurt allemaal! Uiteindelijk vertrekt een groot deel van de bezoekers al na de eerste hoosbuien (omstreeks 1800 uur) naar huis, de volhouders en de mensen die een beschut plekje tijdens de regen vonden, feesten gewoon door. Op de LIoydpier proberen alle, veelal Nederlandse jocks het publiek op te vrolijken met hun sets, en dit lukt dj's als Marysol, Johan Gielen en Remy aardig. Het terrein is, zoals gewoonlijk opgesplitst in drie delen. Een trance gedeelte, een club stage en natuurlijk de techno-area. Voor ieder wat wils, zo luidt niet alleen overdag het credo van Fast Forward, ook 's avonds gaat iedereen uit zijn dak op de door hem of haar geliefde muziekstijl. Om elf uur luidt (Bengaals) vuurwerk het einde in van de zevende editie van Fast Forward. Een geslaagde editie, zover is zeker. Volgend jaar doen we het dunnetjes over met een stralende zon en wellicht een heuse Love2Party-truck!














Review Truck 31

Serie 2 met meer foto's van de FFWD 2002

Review FFWD 2001

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws