Calypso Tunes 'Golden Edition', Rotterdam - 2 juni

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Calypso Tunes stopt op hoogtepunt

Het geldt voor sporters, artiesten en voor feestorganisatoren. Stoppen op het hoogtepunt is het moeilijkste wat er is. Je denkt nog jaren door te kunnen gaan. Je hebt ook niet het idee dat het minder aan het worden is. De geestelijke vaders en moeders van de Calypso Tunes, het team van Verse Geesten, hebben gelukkig wel de benodigde zelfkennis en zelfkritiek getoond. Afgelopen zondag kwam er een einde aan een van de meest spraakmakende concepten van de laatste jaren.

Tekst:Chris
Foto's:Remko



Het ging twee jaar geleden als een lopend vuurtje door feestend Rotterdam. Er was een nieuw feest in Calypso, daar moest je bij zijn! De kaarten waren steeds sneller uitverkocht. Elke maand was het afgeladen vol en ook de sfeer bleef top. Echter de laatste edities in dit 'seizoen 2001-2002' kwam de klad er een beetje in. Bommetje vol was het niet meer. De beruchte verkleedpartijen van de bezoekers werden minder. En de eerste wanklanken waren te horen. De sfeer zou niet meer hetzelfde zijn als bij het begin. Als gevolg hiervan liet een deel van de Calypso-tijgers van het eerste jaar zich niet meer zien. Het nieuwtje was er na anderhalf jaar duideijk af en met name de muziek kon niet iedereen meer boeien.



Zondag was het toch echt te laatste Tunes en dus moest iedereen er nog 1 keer uithalen wat er in zat. Het was weertechnisch een hele mooie zondag geweest en dat was te merken. Het werd pas tegen een uur of tien een beetje druk, wat voorheen wel anders was. Jammer was ook dat er van de nieuwe airco weinig tot niets te merken was en het dus echt TE warm was in de oude bios. Toen om tien uur het feest eindelijk op gang kwam bleek wel dat velen veel extra aandacht hadden besteed aan hun (laatste) outfit. Er liepen een aantal zeer mooie creaties rond.


Muzikaal werd het geheel omlijst door een aantal niet echt verrassende namen. Het waren allemaal heren die al meerdere keren te aanschouwen waren bij de Tunes. Eentje sprong er uit in negatieve zin. Nachtreporter Mick Boskamp heeft zelf al meerder keren in interviews aangegeven dat hij redelijk verstand heeft van muziek maar absoluut niet kan draaien. Dit hoeft geen probleem te zijn bij een feestje als Calypso, het gaat tenslotte om de sfeer. Maar die sfeer liet hij nu juist helemaal wegzakken. Hij ging Latin draaien die door het publiek voor geen meter opgepakt werd. Het was voor iedereen een lange hete dag geweest en het moest dus allemaal niet te moeilijk zijn. Dit begrepen de overige heren iets beter en het waren dus met name de bekende classics waarmee Olav Mol, Jeroen van Inkel, Ronald Molendijk en Michel de Heij de handen op elkaar kregen. Vooral de laatste zorgde voor een waardige afsluiting van de Tunes. Wat restte waren nog de gouden ballonnen en natuurlijk Brand New Day.



De Tunes zijn niet meer. Maar niet getreurd. Verse Geesten komen zeker terug. Wellicht niet op de zondag en ook niet met de Tunes. Het gaat iets heel anders worden met als werktitel vooralsnog 'de sprookjes'. De Calypso Tunes zijn dood, leve de Verse Geesten!

Interview Verse Geest Kickel
Nieuwe site Verse Geesten

Het Love2party Calypso Tunes Archief:
Wit
Roze
Dierenprint
Rood
Geel

Het vorig seizoen 2000 - 2001:
Goud
Zilver
Rood
Paars
Oranje
Groen
Blauw

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws