Vibes Vibreert, Vibes R'dam, 19 mei

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Vibes Vibreert Verder?

'Club Vibes?', vroegen sommigen mensen zich vooraf af. Waar ligt dat? Het bleek niet echt een bekende locatie te zijn. Maar dat maakte het juist een beetje spannend. Voor vrienden en bekenden en vrienden en bekenden van vrienden en bekenden was het motto. Voor sommigen was dit reden om vooraf een beetje te klagen over het mogelijk te hoge 'ons-kent-ons-gehalte'. Dit viel reuze mee want uiteraard was gewoon iedereen van harte welkom!


Tekst: Chris
Foto's: Jos Kottmann







Het was eigenlijk een heel moeilijk weekend om een eerste feestje te geven. Vooraf leek het ideaal met die vrije maandag. Maar toen kwam daar ineens een Metz on Sunday overheen. En of dat nog niet genoeg was, werd ook de good-old Super Bimbo van stal gehaald. Deze dame bleek er nog goed uit te zien want de gehele avond gonsde het van de Bimbo-verhalen. Maar de meeste partygangers namen toch wel de moeite om ook de Vibes te zien vibreren. En hoe! Het was een erg 'gemoedelijke' avond! (Gemoedelijk? Dit om dat vreselijke woord gezellig te vermijden!)





Nu is de Vibes natuurlijk ook een perfecte locatie om zo'n eerste feestje te geven. De initiatiefnemers wilden klein beginnen en met name de sfeer moest goed zijn. Nu kun je veel zeggen van de Vibes, maar klein is het! Vele nieuwkomers kregen een jeugdhonk - / soos-idee bij deze ruimte. Zij vroegen zich af waar het tafelvoetbal was en staken, puur uit gewoonte, nog maar een jointje op. Groot was ook de verrassing dat ze drank schonken in deze soos. Dat hadden ze vroeger niet! Gevolg: de sfeer was prima en aan de voorwaarden van de initiatiefnemers was voldaan.





Qua muziek was het ook goed toeven in de Vibes. Het was een combi van nieuwe en oude DJ's en nieuwe en oude platen. DJ Marty, hoewel inmiddels resident in Nighttown, vertegenwoordigde de nieuwe generatie. Hij kwam met de nieuwe tunes op de proppen en dan vooral met een hoog zomergehalte in de hoedanigheid van Saxofoons. Een oudere generatie was er in de hoedanigheid van de DJ's Tinus en John. Tinus is van de echte oude kletters als 'New York-London' en 'Pump up the Jam', terwijl John vrijwel alles uit zijn koffer tevoorschijn toverde. Dat is ook niet zo gek want later bleek dat John een van de mannen was die altijd zorgde voor de muziek in good-old 'de Boot'! Velen hadden hem niet zo snel herkend maar dit zei meer over de minder heldere momenten tijdens het bezoeken van de boot dan over DJ John!

Vibes Vibreert gaat zeker een vervolg krijgen. Het wordt nog iets muzikaler, nog funkier en bovenal nog.....gezelliger!(synoniemen voor gezellig gaarne melden in het forum!)




Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws