Bimbo @ Now & Wow, Rotterdam - 19 mei

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Can can can someone explain to me, why oh why I only watch MTV


Ze waren geliefd, berucht en geprezen. de Super Bimbo avonden in Maastheater. Wat een ontzettend gezellige sfeer hing daar altijd. Die speciale zondagavonden waar mensen kwamen om te dansen, te chansen en voor de ontzettende gezelligheid en saamhorigheid. De wekelijkse Bimbo avonden waren leuk maar de Super Bimbo avonden staken er met kop en schouders bovenuit. Volgens kenners is het een beetje te vergelijken met de zondagavonden van nu (en toen) in LaRocca in Belgie. Het hele concept werd bruut de kop ingedrukt toen er een einde kwam aan het bestaan van Maastheater. De Bimbo parties vonden onderdak bij geestelijk vader Ted Langenbach en werden een maandelijks concept. 1 van de 4 van Now&Wow. Maar gelukkig is daar nu weer verandering ingekomen. De Bimbo zaterdagavonden hebben plaatsgemaakt voor Soulpunkers on Discospeed en de Super Bimbo is in ere hersteld. De kick-off was afgelopen Zondag.







Na eerst een paar uurtjes swingen in het Prinsestheater op Metz on Sundays kwamen we rond half 1 Now&Wow binnen. Door het grote aanbod van feesten op deze eerste pinksterdag lag het een klein beetje in de verwachting dat het wel eens niet zo druk zou kunnen zijn. Dit was absoluut niet waar en de zaal was letterlijk en figuurlijk al goed opgewarmd (iets waar we in de Off Corso zaterdag nog veel meer last van hadden maar dat terzijde). Een rondje rondhobbelen leerde ons dat het toch vooral het gebruikelijke Now&Wow publiek was wat de weg naar de Lloydpier gevonden had. Natuurlijk was de club opgeleukt met allerlei Bimbo's in alle soorten en maten en was er een soort van ballenbak van strandballen achter de dj-booth in de Nowzaal. Deze ballen vlogen later op de avond door de zaal en zelfs de dj's waren niet te beroerd om mee te spelen wat een echte zomersfeer tot gevolg had.





Naast de vrouwelijke VJ, die een soort van stage liep bij Barkode, vonden we Super Bimbo oudgediende Michel de Hey achter de draaitafels. Aanvankelijke wat mat draaiend, maar al naar gelang de avond vorderde, toverde hij de ene na de andere typische Now&Wow plaat uit zijn koffer. Een koud kunstje dus om de handjes in de lucht te krijgen en de zaal op zijn kop te zetten. opvallend was dat de muziek vrij zacht stond. De stapel boxen onder het dj podium stond volledig uit en daarom was er ook niet echt een diepe bas te horen in de muziek. Voordeel hiervan was dat je elkaar in ieder geval kon verstaan vooraan in de zaal.







Michel deed het leuk maar de man van de avond was zonder twijfel Laidback Luke. Zijn eerste cd, die binnenkort verschijnt, is nu al getipt als 1 van de DE albums van 2002 en niet verrassend was dat hij veel platen draaide van dit album. Opvallend is dat Luke altijd eerst even de draaitafels bewerkt met een schroevendraaier voordat hij echt van start gaat. Waarschijnlijk om ze alvast wat op te pitchen. Met de welbekende luke-basslines nam hij de zaal mee in een 2 uur durende zeer afwisselende set. We hebben Luke vaker gezien de afgelopen tijd en soms komt hij wat rommelig over. Deze keer was daar helemaal geen sprake van en een zeer strakke set vol hoogtepunten was het gevolg. Misschien wel de juiste omschrijving voor de rest van de avond...

tekst: Sander
Foto's: Sander & Remko

Now & Wow online

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws