Soulpunkers on Discospeed @ Now & Wow - 18 mei

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Soulpunkers on Discospeed: a brand new vintage clubnight


Een nieuw initiatief van 'ultra desirable' Ted Langenbach en de zijnen. Een avond zonder aparte stijl maar met een gemeleerde style. Een evenement dat ver voor de aanvang al gehyped werd bij een groot publiek. En dit bleek achteraf gezien helemaal terecht. Het uiteindelijke bezoekersaantal bleek bij de organisatie een beetje tegen te vallen. Dit was volgens hen geheel te wijten aan het pinksterweekeinde met daarin op de zaterdag deze S.P.O.D.S. en op zondag het gevestigde SuperBimbo. Het publiek zelf vond dit wel fijn, zij hadden de ruimte en de temperatuur bleef aangenaam in het oude pakhuis. Desalniettemin was Soulpunkers een van de leukste feestjes sinds tijden. Een glimlach was gedurende de avond dan ook niet te bedwingen. Now&Wow dreigde als set te gaan fungeren voor een nieuwe Prodent-commercial.

Tekst: Maak je niet druk!
Foto's: Jos Kottmann






In Now was er de volgende standaard line up. Lacroix moest het publiek opwarmen waarna om twee uur Eric de Man de DJ-booth opkroop om daar prime time de Now-sound ten gehore te brengen. Om vier uur was het de beurt aan Benny Rodrigues die in Now het mengpaneel pas ver na zessen uit kon doen. Nu was het succesvolle Now uiteraard niet het enige wat deze avond te bieden had want in Wow was daar 'SoulPunkers On DiscoSpeed', het thema waar de avond om draaide.

S.P.O.D.S. is een nieuw samenwerkingsverband tussen Now&Wow en Floorfillers. Floorfillers, de stal van Hitmeister D, verzorgt het muzikale gedeelte en Now&Wow de creatieve entourage. Now&Wow had dan ook een prachtig decor uit de kast weten te toveren waarin een tiental figuranten volledig gestyled hun ding deden. Zo was er een soundmix contest waarin onder andere Madonna en een aantal andere 70's & 80's sterren werden geimiteerd.





Muzikaal gezien was het van elf tot twee aan Hitmeister D zelf om de SoulPunk stijl te introduceren. Veel Eighties en Electro maar ook een extra live act deden dienst als warming up voor de klapper van de avond. Hitmeister D, die zich door zijn werk voor Flirt nu tweemaal in de maand resident mag noemen van Now&Wow, wil de credits van deze avond geheel toeschrijven aan DJ Real. Real mocht de Technics, maar vooral de crossfader, net na tweeen overnemen en zette de avond op een geweldige manier voort.

Real, die zaterdag al vernoemd is tot de Armand van Helden van de lage landen, draaide een recordaantal platen in zijn set. Met behulp van zijn vingervlugge scratch-skills liep alles vloeiend in elkaar over. De 29 jarige DJ, die al zeker 11 jaar professioneel bezig is en voor die tijd de nodige slaapkamerervaring heeft op gedaan, heeft in de early nineties zijn roots gelegd op Tenerife (Spanje). In Nederland is zijn carriere begonnen in Amsterdam, waar hij resident is bij Bassline (Paradiso) en Chocolate. Dit initiatief is overigens ook door Floorfillers naar Rotterdam gehaald en zal in Off Corso gaan plaatsvinden. In minder dan een jaar stond hij daar bekend als de beste dj in de 'black music market'. Zijn platencollectie is in de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid. Bij elke gig gebruikt hij een selectie van deze vinylverzameling. Zijn kracht is dat hij rekening weet te houden met de wensen van de dansers. Als oud-breaker weet hij wel wat deze groep mensen wil. Real's verscheidenheid in stijlen als Hip-Hop, R&B en de voor Now&Wow zo belangrijke Eighties en Classics samen met zijn charisma, passie en toewijding zijn de unieke combinatie die hem de meest uitgeroepen DJ maken in een markt waar bepaalde regels gelden. Maar DJ Real heeft geen regels, hij maakt ze!

Een avond dus die met 'stip en tip ergens hoog in de top 10' genoteerd mag worden! Dit is zo'n avond en zo'n DJ die er voor zorgen dat echt alle voetjes van de vloer komen. Iedereen was tevreden....zeer tevreden!






Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws