Integrate @ Atrium - Den Haag, 4 mei

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Het kan nog beter...

Zaterdag werd voor de vierde maal een editie van Integrate gehouden in het Atrium van de Haagse Hogeschool. Een unieke locatie waar getracht werd een juiste feest in de trend van Integrate neer te zetten. Het evenement waar emoties samen komen met de technologie. Dit in drie verschillende ruimtes leverde het totaal plaatje op. Techno, house en lounge tezamen was het muzikale aanbod dat vergezeld werd door meerdere kunstvormen.





Area 1
Live: Aril Brikha
Dave Miller
Damian Keane
Joel Mull
Rino Cerrone
Miss Djax
Area 2
Valdez
Benny Rodrigues
Marcella
Sean McCaff
Area 3
Moos
Morpheus
Passetti


Musika Tremenda en Paard op Hol proberen op deze unieke locatie een mooi totaalplaatje neer te zetten. Waarbij voorheen publiekstrekkers als Sven Vath, Speedy J en Marco Bailey hun gezicht lieten zien, was er ditmaal voor een behoudender aanbod gekozen. Dus mensen met een bescheiden status, maar met dezelfde capaciteiten! Vooral in de indrukwekkende hoofdruimte met het glazen dak werd hoogstaande kwaliteit geleverd. De relatief grotere namen uit de nationale en internationale technoscene mochten hier van zich laten horen. De eerste uren in de grote zaal werden gevuld door mannen van Nederlandse bodem. Dave Miller en Damian Keane waren degenen die de nacht inluidde. Opererend via het boekingskantoor Musika Tremenda zijn het de nieuwe talenten van vandaag. Met steeds meer aanwezigheid op verschillende events is hun bekendheid stijgende. Voor deze avond lieten ze duidelijk hun uitstekende capaciteiten horen. Een stevig geluid met een aantal diepzinnige platen. De gebruikelijke live-act op Integrate was ditmaal de in Zweden woonachtige Aril Brikha, die zijn muziek via het Transmat-label van technolegende Derrick May uitbrengt. Een nog vrij onbekende jongen die steeds meer aandacht krijgt. Zo was hij recentelijk ook aanwezig tijdens On in Off Corso. Met zijn tech-house georienteerde geluid bracht hij een groot gedeelte onherroepelijk in extase. Met warme en meenemende Zweedse en Detroit-klanken liet de Zweed het publiek watertanden. Technisch weliswaar niet volledig in perfectionisme, maar dat drong duidelijk naar de achtergrond. Met zijn zeer gewaardeerde debuutalbum op Transmat vorig jaar, is het een man die we zonder meer in de gaten moeten houden.



De volgende Zweed die aantrad was er 1 van een steviger kaliber. En dat kon het publiek duidelijk gebruiken. Joel Mull, bij de insiders bekend van Inside, bewijst zich keer op keer op het producerende vlak. Zweedse hoogstaande kwaliteit die gerespecteerd wordt door iedere liefhebber of dj. Of zijn draaikunsten ook van dat niveau zijn, was nog te bezien. Het werd uiteindelijk een set die gedomineerd werd door inhoudelijke klasse. Gevoelige emoties prikkelden menigeen. Met veel eigen werk was het zonder meer het hoogstandje van de avond. Ook voor het Italiaanse temperament was ruimte deze nacht. Oud autocoureur Rino Cerrone brengt zoals gewoonlijks goede sets. Met een stevige set wist hij de sfeer in de zaal naar een enthousiast niveau te tillen. Echter met enkele technisch mankementjes was het geheel wat minder. Maar dat valt uiteraard in het niets door een uitstekende platenkeus en een hitsig publiek. Terwijl het licht al door het glazen dak naar binnen viel, was het tijd voor het slotoffensief. Miss Djax had de eer de zaal nog eenmaal te laten kolken. En dat deed Saskia 'Miss Djax' Slegers optimaal! De laatste energie werd uit de mens gehaald. Ondanks een gevoelloos geluid was het zeer smakelijk om te zien. Het blijft een specialistische dame op dit gebied, die Miss Djax.



In de andere ruimtes ging het er allemaal wat minder heftig aan toe. Hier waren het voornamelijk de house en lounge geluiden die de aanwezigen vermaakten. Met name Benny Rodrigues deed dit op een volmaakte wijze. In een opgewonden sfeer wist de Rotterdammer stevige housetracks goed te doseren, waar smakelijk van genoten werd. Ook zijn opvolgster Marcella, al dan niet met de nodige garage, deed dat goed. In de lounge ruimte was het de Belg Morpheus die een blik lome grooves en jazzy tunes opentrok. Vier uur lang was hij heer en meester met zijn eigen specialiteit. Heerlijke chill-muziek met daar af en toe triphop elementen in verwerkt.



Een belangrijk punt waar het bij Integrate natuurlijk om gaat, is de juiste manier van integratie. Ook na deze editie staat zonder meer voorop dat het nog beter kan. Op deze unieke locatie zijn de mogelijkheden eindeloos, en daar moet ook volop gebruik van worden gemaakt. Een zeer goed punt wat kwalitatief goed in elkaar stak was het Vj collectief. Pulsatu. Zij brachten perfect beeldmateriaal op grote, duidelijke schermen. Voor de rest had een betere aanvulling op dit geheel tot een beter resultaat geleid. Ook een betere betrekking van de kunstenaar op het geheel staat voorop. Want jammer genoeg konden de aanwezige ook daarvan geen duidelijke inzage nemen. Het is in ieder geval duidelijk wat de doelstellingen van de organisatie zijn. Op de juiste manier een integratie van verschillende vormen in een ruimte neer te zetten. Het enige wat daaraan ontbreekt zijn de puntjes op de i. En dan doelen we voornamelijk op de aankleding en de kunstvormen. Toch stak het organisatorisch beter in elkaar dan tijdens de vorige editie. De volgende Integrate staat gepland op 5 oktober van dit jaar. We zijn benieuwd of de integratie dan tot een nog hoger niveau getild kan worden. Het zal de kwaliteit in ieder geval bijzonder verhogen!



Tekst en foto's: Iddo

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws