Club Risk @ Nighttown, Rotterdam - 29 april

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

De week van koninginnenacht/dag is de laatste jaren ook in de dancescene uitgegroeid tot een feest waarbij door heel Nederland van alles te doen is. Ondergetekende bleef dicht bij huis in Rotterdam en koos voor een van de vier feesten die Club Risk op 29 april organiseerde, met als publiekstrekkers Richie Hawtin en John Acquaviva.

Tekst: Mark
Foto's: Iddo



Publiekstrekkers waren er in heel Nederland en dat was dan ook goed te merken bij binnenkomst. Een tot aan de nok toe afgeladen Nighttown bleef dan ook uit, wat overigens heerlijk dansbevorderend werkte en ook overal voor een vlotte afhandeling zorgde. In de grote zaal was het Jack de Marseille die ik voor de eerste keer mocht aanschouwen. Het viel in eerste instantie een beetje tegen, maar dat kwam ook door het feit dat ik al een half jaar niet in Nighttown was geweest en het nog niet echt veel veranderd is. Naarmate de set van de Fransman echter ten einde liep werden de platen en ook het geluid beter en hebben we toch van een lekkere afsluiting kunnen genieten.


Puur genieten was het wel de hele tijd in de kelder. Ondanks dat ik haast nooit naar de Future ga begin ik me nu toch wel achter mijn oren te krabben. Na wat ik daar afgelopen vrijdag heb moeten missen, toen Secret Cinema en Coming Soon voor een unieke avond zorgden, was het ook nu weer uitermate indrukwekkend. En het was de man zelf die daar voor zorgde, Michel de Hey. Michel kan gewoon Michel zijn, maar Michel kan ook een geweldige set neerzetten. Tijdens zo'n set vraag je je dan toch af waarom hij een beetje blijft hangen met internationale boekingen. Ieder land heeft zijn techno held zeg maar, Jeff (USA), Carl (UK), Laurant (FR), Richie (CAN) en Sven (D), die continu de hele wereld afreizen en dat is bij Michel niet het geval. Ik denk echter dat hij met sets zoals vanavond voor geweldige climaxen kan zorgen tijdens de internationale grote feesten. Heerlijk hoe die bassen uit de boxen rolden.


Michel startte deze avond al met het steeds populairder wordende FinalScratch. Om twee uur was het in de grote zaal tijd voor een van twee mannen die er meer dan een jaar geleden mee begonnen is, Richie Hawtin! Het was alweer een tijdje geleden dat ik meneer Hawtin aan het werk had gezien maar het beloofde wat te worden als de verhalen klopten die er over de laatste paar sets van hem de ronde gingen. Inderdaad het was lekker. Zoals je dat kan verwachten van de minimale, maar o zo pakkende, rustig opbouwende stukken tot aan de handjes in de lucht momenten tijdens het hardere werk. Het enige waar ik me over verbaasde was dat onze kale vriend toch redelijk wat fouten maakte. Maar dat maakte het er niet minder gezellig om want dat was het zeker met de vele bekenden die er waren. Ook de andere aanwezigen hadden er zeker zin in en zorgden voor een lekkere sfeer. Dit moet je je toch altijd maar afvragen met dagen zoals deze en oud en nieuw waarbij veel mensen ergens naar toe gaan omdat ze ergens heen moeten maar niet echt weten wat er te doen is.


Het was echter weer de kelder die voor een onvergetelijke tijd zorgde. John Acquaviva, de tweede man die voor de doorbraak van FinalScratch zorgde, had het systeem beter door dan zijn vriend boven. De tijd dat ik hem gehoord heb heb ik geen fout kunnen constateren en het aantal normale vinyl platen wat hij draaide was echt op een hand te tellen. Geweldig ook om nu eindelijk een keer van dichtbij te zien hoe dit systeem werkt. Ik denk dat hoe meer dj's het gaan gebruiken hoe indrukwekkender de sets worden. Op het moment dat John Acquaviva als zoek criteria Rino Cerrone op de laptop intikt komt er een hele waslijst te voorschijn, probeer dat maar eens mee te sjouwen in je platenkoffer. En ach, het feit dat sommige mensen vinden dat de magie van het platen uit de koffer halen hiermee vervalt!? Daartegenover staat wel dat de dj serieus bezig is met zijn platenkeus en nooit meer hoeft te zeggen "Shit waarom heb ik die plaat nou niet meegenomen!". Het risico van het kwijtraken of te laat arriveren van de platenkoffers is er ook niet meer. Voor meer info hierover kijk op de site van de grappige en aardige John Acquaviva die met een remix van Felix da Housecat voor mij het hoogtepunt was.

Al met al een hele geslaagde avond met nog een sublieme laatste tien minuten van Richie Hawtin voordat we weggingen even na vijven. Ik hoop dat alle Club Risk feesten deze avond zo goed bevallen zijn bij iedereen.

Nighttown

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws