Future: Coming Soon vs. Secret Cinema, N'town - 26 april

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Afwezigheid Jeff Mills snel vergeten door ontketend drietal!

Vrijdagmiddag ging de trom al snel rond. In no-time hing iedereen aan de telefoon en volgden de emails elkaar snel op. 'Hij komt niet! Wat nu?' Vooraf was het gemakshalve al tot avond van het jaar gebombardeerd zodat de teleurstelling alleen maar groter was. De tickets konden direct weer worden ingeleverd omdat een nieuwe datum voor het optreden nog niet is gevonden. Velen kwamen echter gewoon naar de Basement, zodat het voor de mensen van Future zaak was toch een paar DJ's van niveau voor te schotelen. In de wandelgangen waren verschillende namen te horen, waaronder die van Speedy J en Steve Rachmad. Deze kwamen uiteindelijk niet en het werd een Rotterdams onderonsje. Naast geestelijk vader van Future, Michel de Heij, was er een live-optreden van een drietal heren: Jeroen Verheij als Secret Cinema samen met Coming Soon, Mirko van Dommelen en Berry van Gardingen. Met het optreden van deze heren was het gemis van Mills snel vergeten. Hij zou zelfs erg zijn best hebben moeten doen om deze partysfeer te evenaren. Jeff Mills op zijn 303 versus Jeroen Verheij met een live-remix van Gung Ho? Je geld op Verheij zetten lijkt momenteel de beste optie!

Tekst: Chris
Fotos: Jos







Met het uitkomen van zijn album 'White Men Can't Funk' heeft Jeroen Verheij zich definitief gevestigd als topproducer. Het is nu nog wachten op de verdiende erkenning bij het grote publiek. Secret Cinema staat voor techno, energie en gegarandeerd feest. Dit brengt hij alleen of zoals vrijdagavond met nog wat andere mensen samen. Voorheen deed hij dit voornamelijk met Michel de Heij. Tegenwoordig heeft hij er twee nieuwe sparringpartners bij, in de hoedanigheid van Coming Soon. Het duo zit qua muziek vrij goed op 1 lijn met Secret Cinema. Dit is ook niet zo vreemd want ze komen beiden uit de stal van Labeldirecteur de Heij. Beide maken ze techno met af en toe een uitstapje naar wat andere stromingen. En bij Immaculate-music zorgt Jeroen Verheij ook nog eens voor het masteren van de tracks van Coming Soon.







De samenwerking is dus niet geheel nieuw en dat was goed te horen! Het drietal bracht een zeer strakke set ten gehore en de basement lag werkelijk aan hun voeten. Of eigenlijk moeten we spreken van het viertal want ook Michel de Heij zelf maakte er een mooi feest van. Eerst als DJ en later als een van de springende gelukkigen in het zaaltje. Na zijn prima set begon het drietal met een paar opbouwende tracks van Coming Soon. Future is zo'n feestje waar dit nog kan. Hier is het publiek wat geduldiger dan op de grote raves en staat het open voor artiesten die willen opbouwen of experimenteren. Na de opbouwende tracks ging de beuk er wel gelijk goed in. Verheij nam het voortouw en de 'Immaculate-trein' vertrok. De ene dikke techno track na de ander werd over het publiek uitgestort. Op hetzelfde tijdstip was er in de grote zaal een schoolfeest aan de gang. Deze kids moeten haast wel iets hebben meegekregen van het feest wat zich onder hun voeten aan het voltrekken was. Het schreeuwen tijdens de remix van Gung-ho moet toch boven Gigi d'Agistino zijn uitgekomen!

Met deze heren als vervanging mogen er best meer vliegtuigen vertraging oplopen! Met name Secret Cinema lijkt momenteel een zekere factor voor feest. En dat kan bij het dezer dagen o zo verwende Techno publiek absoluut geen kwaad!

Lees meer over 'Coming soon' in een recent interview...
Interview Secret Cinema, lees verder....







Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws