Transformation @ Nighttown, R'dam - 23 mrt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Oerhollands met een Braziliaans tintje!

'De zaterdag is terug', zie je in Rotterdam op vele bushokjes staan. En deze week waren er zelfs honderden badmutsen voorzien van deze tekst te vinden op allerlei fietszadels! Het gaat nog een beetje met horten en stoten, niet iedere week is het een volle bak. Maar afgelopen zaterdag zag het er vooraf al erg goed uit. Gedurende de week voelde je het al aankomen, dit wordt een leuk avondje! 'Jij gaat toch zeker ook zaterdag?' 'Nee? Iedereen gaat!' 'Erick E komt draaien he? Altijd leuk met die gozur!' En sommige mensen zeiden helaas ook: 'Er is verder niks bijzonders dus ga ik maar even kijken...'

Tekst: Christian
Foto's: Jos


Vooraf leek het dus goed te komen, en het kwam ook goed! De volledige Nederlandse line-up maakte er een mooi feestje van. De avond begon met resident Benny Rodrigues. Normaliter is hij niet meer op zo'n vroeg tijdstip te bewonderen. Maar Benny had nog een tweede resident-gig op het programma staan. In het Antwerpse Cafe d'Anvers is hij tegenwoordig iedere maand te zien. Tot half twee was Benny te bewonderen met zijn zo vertrouwde energieke stijl. De schuiven gingen weer vol open en het publiek genoot.


Benny Roderigues

De tweede DJ die aan bod kwam was Marty. Voor velen niet Love2party bezoekers misschien nog een onbekende. Maar deze jongeman komt er nu echt aan! Na Benny Rodrigues in een vol Nighttown is natuurlijk niet echt makkelijk. Zeker wanneer je nog niet zo heel veel optredens achter je naam hebt staan. Maar Marty deed het uitstekend! Hij deed het zelfs zo goed dat het kritieke moment van half drie ongemerkt voorbij ging. Veel mensen gingen dit keer niet om half drie nog even naar een van de andere Rotterdamse danstempels. Iedereen bleef en genoot. Lekker techhouse met de good-old Jaguar die weer eens voorbij kwam rennen.



De tijd vloog voorbij en plots was daar Erick E. Hij had er blijkbaar al enkele Club-sets opzitten want de zomerse Erick-E-Tunes bleven in de tas. Hij ging verder waar Marty gebleven was. Lekker stevig dus! Maar iets meer Erick E had niet misstaan. Een paar lekkere clubtunes zo rond een uur of vijf doen het op zo'n moment beter dan diepe tech-house platen. Maar goed, ook Erick wil wel eens een avondje de beuk erin gooien, het zei hem vergeven!


Bruce Leen!

Marty

Erick E

Vanwaar dat Braziliaanse tintje vraag je je wellicht af? Dat kwam dit keer toch niet van Erick E. vandaan? Nee, dat klopt. Het Braziliaanse tintje kwam van een Rotterdams gezelschap genaamd YoungUrbans. Dit jonge tweetal heeft sinds kort een eigen marketing- en produktieburo. Zij hebben de eer om enkele keren in 2002 de basement te mogen hosten. Sfeer en gezelligheid zijn daarbij het uitgangspunt. Het oude Nighttown gevoel zou je kunnen zeggen. Dit gevoel werd opgeroepen aan de hand van het Braziliaanse thema. Mooie kroonluchters, rondom warme rode kleuren, een Cocktailbar en bovenal lekkere muziek. Dit alles met de Braziliaanse club Estoy Caliente als voorbeeld. YoungUrban Jim Prins beet het spits af en deed dit uitstekend. Lekkere warme tunes die toch steeds een tikkie harder gingen. Zijn plaats werd overgenomen door een nieuwe man: Bruce Leen! Dit bleek bij nader inzien toch een oude bekende te zijn. Tijd voor een nieuwe naam zal hij gedacht hebben. En net als 'younster Marty' in de grote zaal deed ook hij het heel behoorlijk. De basement was vol, warm en gezellig. Estoy Caliente, onthoudt deze naam. Volgend jaar draaien we het om. Gaan we oer-Braziliaans met een Hollands tintje uitvoeren! Dit wil zeggen met zijn allen richting Brazilie en dan... ach laat ook maar, woensdag droomdag, op naar het volgende weekend!

Meer info YoungUrbans
Meer info Nighttown

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws