X-Press 2 @ Off Corso - Rdam, 14 mrt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

X-Press 2 moeilijk uit de voeten in matig gevulde Off Corso

Het trio Ashley Beedle, Rocky en Diesel dat onder andere als X-Press 2 door het muzikale leven gaat, is een bijzondere formatie. Naast het feit dat ze zowel onderling als met zijn drieen de meest fabuleuze muziek produceren, proberen ze met hun exclusieve dj performances een brug te slaan tussen een dj gig en een live set. Maar liefst zes draaitafels, twee cd spelers, twee mengpanelen, een sampler en een effectenmachine zijn daar voor nodig. Je zou denken dat de drie heren elkaar continue in de weg lopen, het tegendeel is echter waar. Het resultaat van hun optredens klinkt zelfs zo strak dat 90 procent van de luisteraars niet eens doorheeft dat er gedurende een groot deel van het optreden drie platen tegelijk worden gemixt, en bovendien van speciale effecten worden voorzien.






Toch lijkt de perfectie vanavond debet aan de matte reactie van het publiek. Het blijft een rare avond voor een club, die donderdag. Vrijwel heel studerend Nederland struint de kroegen, bardancings en discotheken af op zoek naar bier en vertier. En daarbij past het geschal van Andre Hazes, Blof en Guus Meeuwis beter dan de moeilijk toegangbare sound van X-Press 2. In het verleden is echter gebleken dat tijdens optredens van Armin van Buuren en Mark van Dale de zaal op donderdag wel is volgestouwd. Maar goed, de melodieuze sound is erg hip onder het Nederlandse studentenkorps, moeten we maar denken...






Het was duidelijk, de echte muziekliefhebbers lieten vanavond verstek gaan. Tja, een deel uit de business verrijkte zich aan de Lasagne en Spaghetti in een dependance van het Amsterdamse Sinners en later op de avond (wel in Sinners) de deephouse van Kerri Chandler. Een ander deel ging het trio vastberaden vrijdags in de Winkel van Sinkel aanschouwen en de overgebleven luilakken doken vroeg hun bed in, er moest immers op vrijdag gewerkt worden. Dit resulteerde in een matige clubavond, waar muzikaal ook niet bijzonder veel gebracht werd. Voorafgaande aan hun set vertelde Ashley nog dat ze heel breed gingen draaien, van zwoele deephouse ala Blaze tot aan de knettertechno van Jeff Mills. Toch bleeft X-Press 2 hinderlijk steken op een saaie set waarin men niet uitweek naar 130 beats per minuut. Moet je bij Mills niet mee aankomen... En, zo bleek, bij de rest van de drie-, vierhonderd toeschouwers ook niet.






Tekst: Marcel
Foto's: Jos

Voorafgaande aan het optreden interviewden wij Ashley Beedle, Rocky en Diesel, vanaf volgende week te lezen op uw favoriete website!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws