Rez, Nighttown - Rotterdam, 2 mrt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Kevin Saunderson en Lucien Foort op dreef in Nighttown

Gamegiganten SEGA en Playstation konden met zijn tweeen genoeg geld ophoesten om het Rez-concept gestalte te geven. Dit resulteerde in een tweedaags event in de twee topclubs van de lage landen, de Brusselse Fuse en het Rotterdamse Nighttown. Met dj's als Jamie Anderson, Michel de Hey, Kevin Saunderson, Fluke dj's, Dave Angel en Lucien Foort leek de opzet bij voorbaat al geslaagd.




Genietende Kevin


Binnen een maand twee keer de mogelijkheid krijgen om Kevin Saunderson te aanschouwen? Dat laat ondergetekende zich geen twee keer zeggen! Ging het een aantal weken geleden in de Melkweg nog om een set van vier uur, kreeg Saunderson ditmaal tijdens Rez in Nighttown twee uur de tijd om zijn kunsten te vertonen. Oke, voor een set van vier uur is niet altijd evenveel tijd, maar om hem nu om twaalf uur te laten beginnen gaat wat ver. Iedereen weet dat Nighttown rond middernacht nog een kale bedoening is. Kevin startte dan ook voor een lege zaal, maar gelukkig, Nighttown bleek vanavond sneller vol te lopen dan normaal.


Dave Angel



Met een veelzijdige mix van zwoele en uplifting house, groovy techno en een berg klassiekers bewees Kevin zijn waarde. Breeduit lachend wisselde hij de ene topplaat na de andere af. Vooral het laatste gedeelte van zijn set is de vermelding meer dan waard. De laatste drie platen die hij draaide waren 'French Kiss' van Lil' Louis, 'Spastik' van de Plastikman en 'Rippin & Dippin (vol. 2)' van Adam Beyer aka Mr Sliff. En dan kun je jezelf wel voorstellen in welke staat het publiek verkeerde! Dave Angel volgde Kevin op en begon zijn set zeer sterk. Uitbundig mixend en scratchend wisselde hij veel oude bekende tech-house platen met zijn eigen producties af. Alhoewel hij in het midden van set met dezelfde trucjes en platen in herhalingen trad, sloot de Brit zijn set eveneens noemenswaardig af!





In de basement draaide Lucien Foort een donkere houseset waar de spetters vanaf vlogen. Met veel enthousiasme werd zijn sound door het toegestroomde publiek aldaar opgepikt! Met smacht wachten wij op zijn debuutalbum, zou die er binnenkort aan zitten te komen? De Fluke dj's brachten vervolgens vooral een spannende set ten gehore. Progressieve breaks en soms wat vocale house vormden de leidraad van hun goede performance. Ondertussen draaide Roog in het theater een typische Hardsoul-set. Het merendeel van de naar Nighttown toegesnelde dames had zijn keuze nu snel gemaakt, zo bleek uit de vele rondborstige lichamen die we daar tegenkwamen. Zou die Roog 'last hebben' van veel andere aantrekkelijke groupies naast Marcella?

Roog

Michel deHeij

Lucien Foort


Terug in de grote zaal stond Michel de Hey de echte diehards van een stevige technoset te voorzien. Vanaf een uurtje of vijf droop Nighttown leeg, dus van een succesvolle avond was zeker sprake. Het waren met name de muziekdieren die vanavond een kijkje kwamen nemen. En dat bleek genoeg voor een redelijk gevulde toko. En met veel grote namen in een uitpuilende dance-agenda in het vooruitzicht, biedt dat veel perspectieven voor Nighttown!

Tekst: Marcel
Foto's: Remko

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws