Speedfreax @ NoW&WoW - R'dam, 2 mrt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Out with the Big Boys!

Laten we teruggaan naar het jaar 1998 oktober de 24ste, waar Speedfreax bijna een jaar bezig was met feesten geven in Club de Ville op het terrein van de Westergasfabriek. De dj's waren destijds Mr. Jones, Ramsey & Fen, Joost Van Bellen en de mc's Buzzard en Vin-e. Het thema was 'Get Bugged'. Rotterdam was nog niet eens bekend met dit soort feesten en Amsterdam was erg hip en vooruitstrevend. Maar daar kwam verandering in, want met de verbouwing van het Westergasterrein moest de organisatie een nieuwe locatie vinden. Zo kwam men op het idee om de feesten in de NoW&WoW te houden. De organisatie had al eerder een feest op 4 december 1998 gehouden in Rotterdam, namelijk tijdens een tour in het Maastheater, waar een editie van het vermaarde MTC werd gehouden en gehost door Ted 'M.T.C.' Langenbach. Dit feest was toen elke maand een feest wat nu ongeveer te vergelijken is met Speedfreax. Ellenlange rijen en mensen die uit alle uithoeken van ons kikkerlandje kwamen om MTC te willen meemaken. Zo ook met Speedfreax. Men kleedde zich er echt voor tot in de details. Ware 'dress-victims' van Rocker tot Rapper.




Afgelopen zaterdag 2 maart stonden in de Wow zaal de nr. 1 uk garage dj EZ uit London op het programma, tezamen met DJ Joost Vanbellen, DJ Lighter, Mc's Vin-e & Dart. In de Now-zaal gaven Benny Rodrigues en Lacroix acte de presence.


Bij binnenkomst was Mr. Rodrigues al bezig met zijn set die zeker niet verkeerd klonk. De bezoekers kwamen dan ook gelijk met een lekker gevoel binnen. Het eerste dat ondergetekende opviel was de kledingkeus van de dames en heren. Echt fantastisch om dat te aanschouwen. Onder het genot van een lekker drankje waan je jezelf als het ware in een modeshow.
Een van de vele dingen die de Now-zaal zo mooi maken zijn de visuals van Barkode. Drie grote schermen boven de dj-booth met daarop mooie videobeelden van appetijtelijke dames die door Ted in de gehele NoW&WoW periode zijn gefilmd. Het thema in deze zaal was 'Dominalims'. In het midden van de zaal was er een soort van gevangenis nagemaakt met daarin vrouwen bedekt met zwarte hoofddoeken en waden. Het onderste gedeelte was slechts bedekt met zwarte panties. Velen namen er dan ook ruimschoots de tijd voor om hier naar te kijken.




In de Wow-zaal draaide Joost Vanbellen een set die via UK undergroundgarage naar 2-stephouse neigde. DJ Vanbellen is de man die deze sound naar Nederland heeft gebracht en ook groot heeft gemaakt. In de Dj-booth voor hem stond een door NoW&WoW gewonnen Gouden Kabouter Award als beste Club van Nederland. Tijdens zijn set kondigde Joost dit aan nadat hij de muziek even stil zette. Vervolgens kondigde Ted Langenbach op zijn beurt aan dat Joost Vanbellen ook een Award gekregen had voor Best Dressed Party Person. Benny Rodrigues had een Kabouter gekregen voor Rookie v/h jaar.




Na deze aankondiging werd het midden van de zaal ontruimd voor een act van een Bodybuilder vol met tattoos en een veel te kleine onderbroek. Deze man (naar horen zeggen eigenaar van Club NL) werd vergezeld door twee drag-queens die gulzig meedansten. Alle aandacht was gericht op deze verschijning. Na de act was het de beurt aan de nummer 1 UK garage dj EZ uit London, gekleed in normale kleding en een Nike-petje op, in tegenstelling tot Vanbellen met overhemd en stropdas, liet hij het publiek van de grond afkomen door zijn garage sounds. Nummers als 'Do You Really Like It' van dj Pied Piper, maar ook 2-step mixes van Ja 'Must Be The ASS' Rule en vele anderen in dit genre. Dj EZ draaide niet de hele avond want het laatste uur werd het roer weer door Vanbellen overgenomen. In de Now-zaal stond resident DJ Lacroix al enige tijd het behang van de muur te draaien, na het te hebben overgenomen van Benny Rodrigues. Lacroix voldeed zijn set met hoe kan het ook anders de Billy Jean Rework van Bushwacka. Martin de Korte (Barkode) van de Visuals was ook nog steeds aanwezig, hij vierde die avond zijn verjaardag. Namens de Love2Party-crew GEFELICITEERD.



Op 6 April zijn we er zeker weer, want dan is het thema Fotoshoot! (Laat dat nu net onze specialiteit zijn...) met Dj's Gomez, Vanbellen, Bartjay, Mc's Vin-e, Lyrical Tie & Miss Bunty. Uiteraard in de NoW&WoW!

Foto's en Tekst: Nash

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws