GLAMore @ More, Amsterdam - 22 feb

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports


Amsterdam glamore dj 'groovemaster' Johnson meets Paris dj deep @ More
Dj Deep (FR)
& 'Groovemaster' Johnson
Special:

Glamore presents 'Vintage'
Nu soul & funk night in NOMADS


GLAMore is de nieuwe partynight op vrijdag in de More te Amsterdam. Club more laat zich op een Glamore-night omtoveren tot een mix van cultuur, mode, fotografie, soulful garage en heel veel mooie mensen, waaronder veel celebreties. Wekelijks op de vrijdag kun je van 23:00 uur tot en met 04:00 uur glamore@club More bezoeken. Deze keer was het de beurt aan Love2party om glamore te mogen beoordelen.
Dj 'groovemaster' Johnson en Dj Deep mochten de avond muzikaal inhoud geven. Bij aankomst bleek dat glamore echt een heerlijk gezellig feestje zou worden. Niet alleen vanwege de muziek, decoratie en ambiance, maar vooral vanwege het enorme aanbod van mooie mensen. En dat heeft niets te maken met 'zien en gezien worden', maar gewoon met aantrekkingskracht.




In het begin van de zaal stond een aroma therapeute aan een bar met allerlei flesjes erop. Zij mengde allerlei aroma's met elkaar en deed dit in grotere kommen. De vloeistof ging roken en de rook vond zijn weg de ruimte in. De aroma-therapeute vertelde dat het een methode was om mensen ongemerkt gezelliger, rustiger en vrolijker te krijgen. Volgens ons lukte dat ook aardig goed!



Music @ glamore:

Bij binnenkomst stond Dj 'Groovemaster' Johnson achter de decks. Hij begon zijn set met een heerlijke latin-garage sound. Allerlei all-time favourites zoals 'Africanism-Block Party' vonden de weg van de platen koffers naar de draaitafels. Het publiek ving de platen zeer enthiousiast op en vulde al snel genoeg de dansvloer. Een half uur voor het einde van de set ging Johnson over op een soort latin 2-step en funky 2-step met o.a. de 2-step versie van 'All I Do'. Garage is al jarenlang een van de hoofdstijlen van de dansscene, vooral bekend in Engeland (UK Garage) & Amerika (US Garage). In Nederland is de Latin-garage op zijn top gekomen door o.a. Dj Roog en zijn Hardsoul-producties.

Na een half uur 2-step (wel zeer goede 2-step!), was het dan eindelijk de beurt aan dj Deep. Dj deep, bekend van zijn zeer diepe, soulvolle sound, liet de mensen op de dansvloer helemaal opgaan in zijn set. De Fransman begon zijn set met een wat funky-achtige sound, met o.a. de vernieuwde versie van St-germain 'Rose Rouge'. Veel instrumentale hoogtepunten, zoals piano, klokkenspel en panfluit solo's waren te horen onder de zeer ritmische, diepe beats die de avond elke keer weer tot een hoogtepunt bracht. (Denk hierbij aan een soort Francois K sound, met ruigere beats.) Dj deep ging op den duur zo intensief draaien, dat de sfeer er lekker underground van werd. De mensen gingen dit keer net zoals tijdens D-nite weer helemaal uit hun dak. Dj deep is zeker een topper in deze stijl!


De special van de avond was NOMADS, de etage boven More. Dit zijn twee gedeeltes waar je zeer relaxed kunt loungen, drinken en eten, soms kun je er dineren tot diep in de nacht. Giel Beelen (ex Dj Radio 3FM) draaide er een soulvolle en funky downtempo-set. Hij draaide met cd's en al stond de muziek erg zachtjes, het was lekker loungen.

Glamore is een succesformule voor mensen die zowel van funky en soulvolle garage houden als van een lekker avondje stappen, zoals dat kan in Amstersdam.





De maand Maart @ Garage Lovers at More ( Glamore):
01-03 Dj Groovemaster Johnson & Stijn
08-03 Amsterdam meets Berlin:Dj Groovemaster Johnson & Michi Lange
15-03 Amsterdam meets Tokyo part 1: Dj Groovemaster Johnson & Ko Kimura
22-03 Amsterdam meets Tokyo part 2: Dj Groovemaster Johnson & Towa Tei
29-03 Amsterdam meets London: Us & uk garage set Dj Groovemaster Johnson & Mj Cole ( United Kingdom)


Foto's: jos
Tekst: Barend

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws