MAW All Weekend, N-town R'dam, 15-16 feb

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports


MAW All Weekend

Sommigen gingen vrijdag. Anderen gingen zaterdag. De diehards gingen twee dagen. Maar iedereen was het er wel over eens dat het een geslaagd weekend was. Goede muziek, leuke sfeer en een paar uitschieters qua DJ's. Binnenkort bestaat MAW vijf jaar. Nu maar hopen dat ze nog minstens zolang door gaan.

De toppers volgens Love2party:



Vrijdag: Erick E!


Zaterdag: Gayle San!

Vrijdag 15 Februari

Je kon erop wachten en het gebeurde ook. 1 van de 2 avonden zou het niet al te druk worden. Met het huidige aanbod in Rotterdam was een rustige avond onvermijdelijk. De line-up voor de zaterdag zag er erg leuk uit en velen lieten de vrijdag voor wat hij was. Het merendeel van het publiek bestond dan ook uit de trouwe Future bezoekers. Aan de andere kant, Erick E zal waarschijnlijk niet eens in de gaten hebben gehad dat het op wat later op de avond wat rustiger was boven want hij had over aandacht niks te klagen. Om een uur of 2 was de basement al lekker vol en dat is de hele avond zo gebleven.
Het was 1 groot feest in de basement. Heerlijke, naar techno neigende club of naar club neigende techno. Ik weet niet precies wat het was, het klonk in ieder geval erg lekker. Zo'n 5 uurs set scheen hem goed te bevallen want een grote glimlach tekende continue zijn gezicht. Erg gezellig!




Om een uur of 2 was de dansvloer boven inmiddels redelijk vol, alleen miste hier de feeststemming van beneden. Cristian Varela had afgezegd en Michel de Hey draaide door tot 3 uur. Vrij monotome en beetje grauwe techno kwam er uit de speakers. Moet voor de Hey ook wel weer een hele omschakeling zijn geweest. Vorige week nog ging het helemaal los in een bomvolle Fuse en nu stond hij voor een halfvolle zaal in Nighttown. Toni Rios had besloten om wel te komen en liet zich niet van de wijs brengen door een halfvole zaal. 'Volle kracht vooruit', hij ging ervoor! We hadden ook niet anders verwacht voor een dj uit de roemruchte Cocoon stal. Stevige, herkenbare techno had hij uitgezocht en de mensen die de zaal nog vulden, bleven allemaal hangen.

Muzikaal gezien was het helemaal in orde vrijdagavond en ook aan het enthousiasme lag het niet. Jammer dat de vrijdag niet net zo druk kon zijn als de zaterdag. Volgende keer is het MAW 5 years anniversary en dan gewoon weer op 1 dag, komt goed!!





Zaterdag 16 Februari

De dip van drie uur

Waar het vrijdag helaas niet al te druk was, was het Rotterdamse Nighttown zaterdag zeer goed gevuld. Ondanks vele andere leuke feesten in de stad hadden velen de weg naar MAW-all-weekend gevonden. Vrijdag was er 1 man die echt de show stal. Vooraf deed deze naam bij menig techno-freak de wenkbrauwenen fronsen. Erick E op MAW? Ja, en hoe! Een tjokvolle Basement en Erick E die zelfs nog langer doorging dan boven. Op zaterdag was het gelukkig ook in de grote zaal lekker stuk. Daar stonden dan ook een aantal namen waar een technohart sneller van gaat kloppen. Alle ingredienten dus voor een heerlijke avond. Dit was het ook tot een uur of drie. Er is in Nighttown momenteel sprake van een raar fenomeen. Eindelijk weet het publiek de Kruiskade weer te vinden. Echter om drie uur verlaten de meeste de club alweer. Is het clubhobben een trend aan het worden? Even binnen wippen bij Nighttown en dan hup naar de volgende club. Zijn er een hoop mensen die vroeger thuis moeten zijn? Verveeld Nighttown halverwege de nacht? Wat is het? Waar blijven al die mensen na drie uur?



Hoe dan ook, het was goed druk op de zaterdag. Ditmaal was het juist de grote zaal waar de meeste mensen vertoefden. De line-up was dan ook uiterst interessant: Percy X, gevolgd door Frank Lorber en als klapper van de avond natuurlijk Gayle San. De Soma-DJ Percy X zette een erg lekkere set neer. Veel goede techno, afgewisseld met een paar heftige electrotracks. Bij Frank Lorber ging de beuk er gelijk goed in. Het probleem voor hem was dus alleen de eerder genoemde leegloop rond een uur of drie.

In de Basement was het een Belgisch onderonsje. T-quest gevolgd door de numero uno onder de Belgische female DJ's Trish. Een echt feest wilde er alleen niet losbarsten in de basement. Waar het boven tijdens de overgang van Percy X naar Frank Lorber echt goed feest begon te worden, bleef het in de Basement een beetje een tamme aangelegenheid.

Voor het onlangs nog door ons geinterviewde Rotterdamse talent, Paul Hazendonk, was er geen enkele eer te behalen deze avond. De Smirnoff talent Room in het theater van de club was geen succes. Het was er koud! Iedereen die toch nog de moeite nam om even naar binnen te stappen was dan ook snel weer weg. Heel jammer ook voor Dave Miller en Stick Mayson.

Maar de dame waar velen toch op waren blijven wachten was Gayle San. Een heerlijke verschijning deze dame uit Singapore. Zowel voor het oog als het oor. Gayle San

Gayle San, wat is zij een verschijning, een technogodin die menig (techno) hart sneller laat kloppen. In Nighttown-M@W was het
dan ook volop genieten van deze sympathieke, sensuele dame. Gekleed in een zwart truitje en spijkerbroek van Miss Sixty, zette zij
plaat na plaat op met de wat oude hits van "Minus Orange" , "Jaguar" Rolando tot "Shufflemaster" van Geylang. Lekker stomping, groovy techno. Met Impulz in de Brabanthallen was het toch nog druk geworden in Nighttown. Leuke mensen die voor dj's kwamen. Gayle San was hiervan op de hoogte, maar dat deed haar de pret niet drukken en ons natuurlijk ook niet! Door zelf op grote feesten te hebben gestaan als Awakenings en Dancevalley vond ze ook hier op dat er een geweldige vibe hing onder het publiek. Dat liet ze ook uitstralen door af en toe een sensuele lach te geven aan het publiek. Dansend en concentrerend achter de draaitafels deed ze haar ding. Tot halfzeven wist zij de nog aanwezige diehards aan het dansen te houden.


"The past is like a dream you can't rewind, but the future is what your thoughts make of it" vertelde ze ons in het Interview. En daarmee belandt deze heerlijke set in de geschiedenis en kijkt de toekomst ons zonnig tegemoed. Op 12 april a.s. zal zij op Reaktor (Powerzone) samen met Marco Bailey & G-Force wederom haar sensuele lach laten zien. Deze dame moet je zeker gezien en gehoord hebben.

Tip voor de bezoekers van een willekeurig volgend feestje: het beste wordt meestal voor het laatst bewaard. Om drie uur weggaan is echt te vroeg!

Interviews:
Gayle San
Percy X
Paul Hazendonk
MAW

MAW 5th Anniversary: Pounding Grooves (tbc), Frank Lorber 5hr set (basement), Michel de Hey, Edwin Bazen, and more to be confirmed

voor meer info: MAW

Tekst: Chris en Sander
Foto's:Nash
Interviews:Marcel en Sander

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws